Zumraninannesi06 simdi 12 haftaligiz gundz 1 paket iciorum oncekilerdede ayni gunde 1 paket belki daha fazla iciodum canim doktorumda saglikli beslen suyu cok ic birakamiosan bisey yapamam ama oncekiler cok saglikli dogdu erken dogum olmasina ragmen dedi birakamiorum diye stres yapma o daha kotu etkiler hamileligini dedi🥰
Sigaraaaaaaaaaaa
3MelekAnnesiiii doktorum 5ten fazla içme diyor ben paket paket içiyorum 2 aydır. evladıma kavuşmama 61.gün var nasipse çok korkuyorum içmeye devam etmek istemiyorum 😞
Allahım evlatlarını sana bağışlasın canım ♥️
Zumraninannesi06 canım destek al bende bıraktım kalp atışını duyar duymsz taa lisede başlamıştır bi insanım korkuttular beni erken doğum riski yükseliyor dediler bide ikiz zaten riskli ama o kadar gerginimki sigara istiyor canım ağlıyorum bunaliyorum sanki sigara benim eglencemmis gibi dogurunca icixem diyorum banada diyotlar 9 ay icmeyio icicenmi gerçekten diye evet ben keyfini seviyorum diyorum üzülmen normal seni yargılanmak istemem ama bebeğin için en azından azalt günde 1 paket çok çok çok fazla ben hamile değilken bile 2 2.5 günde bi psket icerdim
- Düzenlendi
Zumraninannesi06 Sigara dolayısı ile sağlıksız doğan bebek gördüm doktor direkt sebebinin sigara olduğunu söyledi. Sigara nedeniyle 40 yaşında KOAH gırtlak kanseri vs olan insanlar var sigara içtiği halde 90 yaşında sağlıklı yaşayan insanlar da var çocuğunuzun bünyesini biz bilemeyiz. Büyük risk almışsınız ama neticede gebelik bitmek üzere ve artık stres yapmanın faydası da yok
Canıım anlayabiliyorum seni bende çok zorlandım bırakayım diye dua ettim allahım nolur tiksindir beni diyordum 34.haftaya kadar. Akşam paketi bitiyordum son paket diye sabah koşarak paket almaya gidiyordum. Bırakamam falan diyordum eşim ilk başta karşı çıktı içme falan diye ama bana da kıyamıyordu. Detaylımda falan da sorun yoktu çok şükür. 34. Haftada gittim bebeğimin plesantası aşağıda kalmış. Boynunda kordon vardı. Suyu azalmıştı. Sezeryan dedi doktorum ayrıca. Eve geldim internete yazdım plesantayı sigara etki eder yazıyordu. Bütün gün ağladım benim yüzümden kaldı bebeğime bir şey olursa diye. Eşime de diyemedim sigara etki edermiş diye çünkü demişti ses etmiyorum ama bir şey olursa vedali sana diye. O günden sonra bir daha paket almadım. Neredeyse 1 ay oldu. Hala aklıma geliyor arada ama kendimi durduruyorum. Evden sigara almayayım diye hiç çıkmıyorum. Eşimde evde içmiyor. Seviyorum da bıraktım diye artık sigara kokmuyorum pis pis. Boğaz ağrım falan da olmuyor. Çok şükür umarım tekrar başlamam umarım bırakmak isteyen herkes bırakır 💕
Zumraninannesi06 korkma dua et Allaha bende heran dua ediorum sag saglim dogar lar insaAllah stres yapma bende 13 yasimda basladim simdi 29 yasima gircem az kaldi birakamiorum kotu bi aliskanlik ama yapamiorum😔 Allahim buyuk kucagimiza alicaz insaAllah😍♥️
Zumraninannesi06 ‘çok zor zamanlar geçirdim elim hep sigaraya gitti’ geçerli bi sebep değil sadece bahane kusura bakmayın ama öyle
Zumraninannesi06 kuzenlerim içti bebekleri sağlıklı teyzelerim içti çocukları dağlıklı annem içmiş ben sağlıklıyım en ufak bi sorunumuz yok bende içiyorum 37. Haftadayım hiç azaltamadım aynı sen gibiyim üzülüyorum bende ama yapacak bişey yok inşallah sağlıkla gelirler
Zumraninannesi06 canım bende sigara bağımlısıyım şuan deliriyorum 5 aylık hamileyim hamile kaldığımı öğrendiğim günden beride içmiyorum çünkü annem bana hamileyken hep içmiş ve benim akciğerlerim bebekliğimden beri sorunlu bende korkuyorum o yüzden sigara dumanında bile durmuyorum
nurannee- gorumceniz icti birşey olmadi buradakilerede olmaz yani oylemi
Zumraninannesi06 bu denli stres yapmak daha zararlı canım hastalık sadece sigarayla olmuyor bir çok nedeni oluyor annemde içmiş ama ben çevremdeki herkrsten sağlıklıyım herkesten enerjiğim herkesten güzelim 🤣 stres yapma kendini üzme
Bebekgibi sizinki bizmkilere birşey olmadi benim bebegimede olmaz kafasi “saldim çayıra mevlam kayira” neden çaba yok anlamis degilim
- Düzenlendi
Yorumlara baktım da sağlıklı olmayı ne zannediyorsunuz merak ettim. Eli ayağı olması duyması görmesi falansa tamam ama otizm riskinin sigara içmeye bağlı olarak arttığını biliyorsunuz sanırım ya da kolik riskinin. Hiç kolik bebek gördünüz mü saatlerce ağlayan asla susmayan 4 saat aralıksız aglayani gördüm inanın o 4 saatte biri size yakıp verse dahi bebeğiniz o haldeyken içemezsiniz o sigarayı. Ya da otizmli çocukların annelerine sordunuz mu yaşadıkları sıkıntıyı çocuğu konuşsun sosyalleşsin diye okul okul gezdiklerini, bazı eğitimsiz eğitimcilerin bu çocukları dışlayıp annelerini üzdüklerini. Ya da hepsini geçin siz depresyon yaşayan 3 yaş altı bebek gördünüz mü bunun anne için ne anlama geldiğini biliyor musunuz ? doğmadan anneliği anlama imkanınız yok o yüzden bu kadar rahat birakamadim diyebiliyorsunuz.
Zumraninannesi06 az kalmis canim dogurmana zaten. Bol bol yogurt kefir tuket ve mumkunse azaltmaya calis dizi film izle. İcmek istediginde ertele. İcicem ama birazdan de kendine. Bu sekilde azaltabilirsin bence. Surukleyici bir seyler izlemeye calis ozellikle. Dogurduktan sonra emzirme donemi baslayacak o zaman da strese girceksin ki stres en zararlisi belki sigaradan bile daha zararli. Azaltabilirsen en azindan emzirirken rahat edersin. Bende sigara kullandim yillarca. İlk 3 ay midem bulandi cok o sayede birakabildim ama bu sigara oyle birsey ki dogurunca icmicem diyemiyorum cunku dersem suan direk yakmak ister canim. Diyorum ki bir dogsun bakariz.. ama sunu bil burda kimse senin icini rahatlatamaz, herkesin deneyimi farkli. Hic bir zaman hamile degilken ictigin gibi kafan vicdanin rahat sigara icemeyeceksin cunku dogdugunda da ayni endiselerin olacak cunku artik sen bir annesin. O yuzden bence mutlaka azaltmaya bak. Dogurunca bitmeyecek yani stres. Stresini yonetmeye bak derim.
Bebekgibi Umarım kuzum, kaç tane içiyorsun günde.
Scarlatina88 çokk yiyorum inan her sigaradan sonra🤲🏻
Zumraninannesi06 valla bir paket içiyorum inşallah bi sorun çıkmaz şuana kadar sorun olmadı bir kaç haftam kaldı belki daha az allah yardımcımız olsun
Bebekgibi Amin kuzummm
Eşime yazdım ağlarken satır satır bana yazdığı mesaj;
- Rabbim seni sevmese sana sağlıklı bi evlat vermezdi sen çok güzel bi annesin öylede olacaksın ama o kuzumuzu nefessız bırakıyorsun Allah onun hesabını sorar senden
dedi.
Detaylımız temiz diye ve gelişimi önde diye sağlıklı vermezdi diyor 🥺♥️
Zumraninannesi06 merhaba canım ilk oncelikle rabbim bebegini bebeklerimizi sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin içmek tabiki doğru değil bende şuan 3.grbeligimi yaşıyorum ilk ikisinde hiç içmedim bunda da üç ay bulantılar dan sonra malesef ki başladım ama önceki kadar çok değil.kendine bu kadar stres yapman bebek ve senin için daha sakıncalı şimdiden psikolojimi bozma doğumdan sonra stresten dolayı daha fazla zarar görme.sadece şunu soylryebilirim ilk gebeligim de hamile kalmadan önce sigarayı bıraktım ve hiç içmedim içenin ysninda da durmadim ama bebeğim solunum sıkıntısı ile doğdu kuvez de kaldı.ikincidr de içmedim gayet saglikliydi çok şükür ama ben mahfoldum.bunda da bırakamadım malesef ama azalttım diyebilirim.kendine stres yaparsan sigarayı daha çok içersin.bu Kadar kahrederek kendini daha zorlu geçer gebeliğin.bu konuda bı destek al sigarayı da azaltmaya cslis derim canim.