Merhabalar, bende ikiz annesiyim benimkiler 9 yaşında artık. İkiz üçüz yazısını görünce grip bakayım dedim. Okudum yorumlarınızı. Size bir kaç tavsiye vereyim.
1- fazla kilo almayın, tatlıdan ekmekten paketli gıdalardan uzak durun ve hareketli kalın.
2-28 haftadan sonra günde 1 saate yakın yürüyüş yapın. (Eğer rahim ağzında sıkıntınız yoksa)
3- pelvik kaşlarınızı esnetecek ve güçlendirecek hareketler yapın topun üstünde. Çatı agrısı mutlaka olacak normal tek gebelikte bile oluyor.
Ben 26 yaşında 53 kilo hamile kaldım toplamda 12 kilo aldım. Hamilelik sonuna kadar hareketliydim tuza da dikkat ettim pek ödem tutmadım, 37+1 de suyumun gelmesiyle sezeryana alındım. İsteğimle spinal anestezi oldum. Dr um çok iyiydi sezeryanden sonraki gün ayaklandım 3 gün sonra günlük hayatıma döndüm. Sadece ikiz bakımı en başta biraz zor. Hele ki kolik olunca. Bebeklerim 2525-2575 gr doğdular. Küvöze girmediler çok şükür . Sadece emzirdim 11 aya kadar, sonra biraz ek gıda.. etkin emzirince süt fazla fazla yetiyor. Sadece rahat olun ve doğduğu vaktin bebekleriniz için en hayırlısı olacağını bilin.
İkizlerden 2 yıl sonra bir bebeğim daha oldu. O da 7 yaşında. Şimdi 35 yaşındayım ve 4. Hamileyim. Eğer herseyin vaktinde tadını çıkarmaya odaklanırsanız hayat bebeklerinizle çok güzel olacak. Ama sorunlara odaklanırsanız sorun bitmiyor ve cocukar çok çabucak büyüyorlar. Sevgiler