Nskyhn aynı biz. Teşekkür ederim böyle bir yorum paylaştığınız için. Deneyimlerinizi paylaştığınız için. Birisi bir kuyuya taş atıyor herkes biatçı gibi cübbelinin neferleri gibi şu ramazanda tv çıkan hacı hoca takımı gibi “haa öyle miii o zaman kesin doğrudur deyip ilerliyor” zannediliyorki bebek ölümleri sadece şekerden. Ya da şekerin çıkmamamasından. burada anlatmaya çalıştığım şey herkesin okuyup araştırması, karşıt görüşleri de okumaları. Ben okudum araştırdım ne karataycı ne özcü ne başka bir hekimciyim. Hepsini okurum dinlerim sonra yolumu çizerim.
Bunu anlatamadım iki saat, ne biatcılığımız kaldı be cahilliğimiz. Cahilliğe makale okuma sayısı, diplomalarla ve çevre ile cevap veremiyoruz değil mi?
Bunların hepsini sıfırlasak okuyorum araştırıyorum diyorum neden yapılır beden yapılmaz amacı nedir içilen glikoz şurubu nedir nasıl yapılır vs vs ona göre bir yol haritası çiziyorum kendime.
Bizim 20 bin kişilik şantiyede covid döneminde sarımak ve soğan aşırı şekilde verildi. Normalde belki 2 ayda bir verirlerdi. Sabah öğlen akşam sürekli verdiler.
Kanserle bir tutan var şaka gibi, benim amcam kanserden vefat etti, kemoterapisini de aldı ama son umuttu hatta umut bile değildi ama… yapmadık olmasın denildi.
Başka bir akrabamız ilaçlarla öleceğini biliyordu çünkü o da ilerlemişti o da kemoterapi almadı normal hayatına devam etti. İkisi de yatalak bir şekilde vefat etti malesef. Her ilaç her bünyeye fayda etmiyor .
Uzun uzun anlatmaktan yoruldum yargılayıcı önyargılı aşırı laubali ve hitabet bilmeyen tiplere.
Umarım bu konuyu iki görüşü de savunan birer profesör ile tartışabilirler.