Nalkan Ulviyyee cnm süt ve süt ürünleri tüketmek önemli içebiliyorsan iç tabi ama bu haftalarda zorlama kendini içemezsende
Denizpekdal Ben de icemiyordum. Şimdi cezvede isitiyorum nesguikle koyuyorum bir dikişte içiyorum bir bardagi. Doktor bana bu şekilde icebilirsin dedi. Nesguikte de vitamin var zaten.
Elifmena Nalkan bende içemiyordum, annem sağolsun akıl verdi dolaylı yoldan tükettim. Sütlü cıvık hamur hazırlayıp pankek gibi bişey yapıyorum yumurtalı falan 👍🏻
Denizpekdal Nalkan hazır tatlılar var ya evde sütle yapılan. Onlardan da yapabilirsin. Bir paket kazandibi ya da sütlaç alıp tencerede sütle yapıyorum o da güzel oluyor.
Prensimingeliyo Nalkan ben ya Bi bardak süt içiyorum yada Bi kase yoğurt günlük yada ayran kahvaltıda da kaymak peynir kaşar yumurta yemeye özen gösteriyorum İlla süte gerek yok beslenmene dikkat et cnm
betuloflu Nalkan bende hiç içmem karnım agrır sevmem yani ama dişim çürümeye başladı Bebek kalsiyumu dişten alıyor diye zorla Pınar içiyordum 200ml sonra onu da bıraktım yoğurt ye bal ıle
Maviii Tgcee çünkü yeterinde organik bulmuyor bir kısmı, özellikle şu 1-2 liraya markası belli olmayan sütleri hiç bir şekilde tüketmeyin diyorlar. yerine bol bol ayran yoğurt yeyip içip süt farkını kapatabilirsiniz.
Tgcee Maviii canım ama sonucta sut tuketmeyım demıyor uht tuketmeyım demstr belkı egerkı sen yogurdu hazır alıyasan kefiri alıyosan bırsey farketmıyo onlardada koruyucu maddesı var süttede
Maviii [bilinmeyen] tercih meselesi dediğim gibi organik köy sütü bulursam içerim zorlaya zorlaya oda, onun dışında marketten alıp tüketmiyorum :) bende ayranın kalsiyum açısından daha zengin olduğunu duydum, doktorum bol bol ayran tüket demişti
Tgcee Maviii ben köy sütü tüketyorum ama burdada okudum sarbonlu antibiyotik lı olablır dıye neyden emın olablırızkı
Nefesliva Nalkan canım içim süt pek kokmuyor bende içemiyorum zorluyorum kendimi alıştıranakadar bir küçük parça çikilata atıyorum ısıtırken ılık iç şimdi alıştım içe içe sade içiyorum veya muzla arada nesguik arada bir parça çikilata
Yeniievli Nalkan bende su içemiyorum :( susamıyorum hiç.her gün süt içerim ayran içerim portakal sıkıp içiyorum ama su içmek aklıma bile gelmiyor.zorluyorum hep kendimi