Ayse_3434 Benimde kızım olucak inşallah, Melike Alya ikisinde kararsız kaldık ve burda okuyup beğendiğim bir isim daha çıktı karşıma elisa şimdi hepten kararsız kaldım napıcammm🤗🙃
AyEmGul Ayse_3434 önce anlamlarına bakın bence ona göre karar verirsiniz :) . Ben öyle yapmaya çalışıyorum. 🥰
Mavi32 Bizde Gülce ya da Nisa ismini düşünüyoruz. Pek inanmıyorum aslında ama isim analizinde Gülce hep olumsuz. Bahar, Hüma, Asya, İpek bu isimleri eleyerek Gülce ve Nisa’ya kadar indirdik. Sizce? ☺️
AyEmGul Mavi32 neden kötüymüş ki anlamı? 🤔Gülce daha güzel bence Nisa’dan. Ben baktım anlamına gayet güzel ama :)
momofprincess1221 Bilgelihayat ben asena ismin cok seviyorum ilk kizimia cook istedim ama nekadar dogru bilmiyorum hikayesini google den okudum bir kurtun ismi ve bu kurtla adam iliskiye giriyo diye okudum.belki yanlis bilgi bilmiyorum alman google de böyle yaziyor almanyada yasiyorum .yoksa col begendim bi isim . siz ce dogrumu anlami yardim ederseniz cok sevinirim keske anlami hilayesi böyle olmasaydi col sevdim isim cünkü
MaviDeranHazal momofprincess1221 merhaba 🤗 anlamına bakacak olursanız birçok farklı inanç ve söylem olabilir. Fakat benim görüşüme göre siyasi görüş bildiren isimler biraz çocuk için olumsuzluk. Gittiği yerlerde sorunlar yaşayabilir veya koyduğunuz ismin tam tersi bir siyasi görüşü olabilir sonuçta bu çocuk büyüyecek , güzel yerlere gelecek (inşallah). Asena da siyasi görüş bildiren isimlerden, ilerde çocuğunuz sizinle farklı düşüncede olduğunda size ‘neden’ diyebilir ☺️ İnşallah hayırla sağlıkla gelsin bebişin..
Summerwine momofprincess1221 Asena Türk mitolojisinde yer alan yine önemli figürler arasında.Evet sizin dediğiniz gibi bir efsanede var,ayrıca Türklere yol gösteren dişi kurt olduğuna dair yine efsaneler var.İsim olarak çok güzel sadece bizim ülkemizde belirli bir zümreye siyasi olarak mal edilmiş sadece.Ona göre düşünebilirsiniz.
Bilgelihayat momofprincess1221 ((Oğuz Kağan’a yol gösteren kurdun ismi Börteçine(Gökbörü) dür ve Oğuz Kağan’a ömrü boyunca rehberlik etmiş bir kurttur, destanda ise bu kurt bir erkektir. Ancak Türeyiş Destanında ise kurt dişi olarak, yani Asena olarak gösterilmiştir.)) Benim araştırdığım hikayeside bu. Şimdi ben şöyle düşünüyorum. Bazı İsimlerin anlamı bazı sitelerde güzel bazı sitelerde kötü çıkabiliyor. Bende diyorum ki bu isimlerin anlamlarını kim bulmuş? Önemli olan niyet ve yetiştirme tarzı diye düşünüyorum.
Mavi32 AyEmGul Aslında anlamı değil de isim analizi kötü mesela, G eçimsiz Ü mitsiz L imoni C ana yakın E tkileyici gibi 😃
ogrtmnanneee AyEmGul Biz Gülce koyacağız hiçbir isim bana bu kadar nahif kibar gelmedi ilk aydan beri haftaya Cuma sezeryan günümüz 🌸