Umayaden
Ben sana birşey diyim mi. Sezeryan insanın hayatını kısıtlıyor. Kesik derin oluyor. Rahimi kesmiş olsalar bile sezeryan gibi 7 kat kesik değil. evet hemen ayaklananlar var fakat spor yapamıyorsun, ilk zamanlar ağır kaldıramıyorsun peşpeşe hamile kalırsan özel bir süreç gerekiyor kendini toparlaman yaklaşık bir 6 ayı geçiyor.karına kum torbası vs koyuyorlar yürümek ve gaz çıkartmak mecburi bir sürü prosedür. Birde herkesin sezeryanı bir olmuyor doktor çok önemli kestiği kesi diktiği dikiş kimi doktorun eli çok hafif rahat geçiyor sezeryan kimi doktorunkin de millet bebeğini zor emziriyor. Ama normal öyle değil işte sancı çekiyorsun zor oluyor o süreç ama doğdu bitiyor o kadar odana çık mis gibi ılık duşunu al bebeğini emzir eğlen gül yat kalk yan yat istersen yüz üstü yat amuda kalk 🤪 yani normal doğumun konforu bir başka. 10 tanede doğursam normal doğururum. Doğurduktan sonra git tarlaya çapa bile yap çocuk sırtında 🤣 yani öyle birşey. Ben kızımı tam 5 saatte doğurdum 6 buçukta girdim doğumhaneye 11.15 de kızım kucağımdaydı. Şimdi 37 haftalık hamileyim doktorum geçen gün diyor ilki kolay çabuk oldu ikinci daha çabuk oluyor rahat geçecek nasipse dedi. İnşallah sezeryana bulaşmadan bu doğumu da normal yaparım.