Ceylanguller aslında doğum raporunu muhasebecinizin onaylamasına bağlı . Yani 10 günü geçen raporlarda 10 ar günlük periyotlar onaylayabilirler ben işyerime 30 ar gün onaylamalarını söyledim. Çünkü kredi ödüyorum dedim. Eğer edevletten iban bilgilerinizi girerseniz oraya rapor onaylandıktan sonra 15 gün içinde iban hesabınıza onaylanan gün kadar paranız yatar. Ama e-devlet ten iban bilgilerinizi girmezseniz PTT ye yatar gidip oradan çekmek zorunda kalırsınız ve paranın PTT’ye yatma süresi daha uzun sürer. Ne kadar yatacak konusunda ise aslında aldığınız maaşla alakalı. E-devlet ten 4a hizmet listesini açın son 90 günlük maaş brüt ücretleri toplayıp 3 e bölün . Bu 3 aylığın ortalaması. Sonra 30 a böldüğünüzde günlük ortalama ücretinizi bulursunuz. Günlük ücretin ⅔ ünü sizin günlük hesabınıza yatan olacaktır. Yani günlük ortalama ücret bölü 3 çarpı 2 yapacaksınız. Eğer o ay 30 gün raporunuz onaylandıysa 30 la çarparsınız çok az bi damga vergisi kesintisi (binde 7,59) olur hesabınıza o yatar . Zaten toplam rapor günü 112 gün.