• Gebelik
  • Hamileyken psikolojinizde neler değişti?

Paranoyak gibi bişi oldum ya eşimin her haraketinden şüpheleniyorum her söylediğini başka yerlere çekiyorum umarım bir an önce geçer bu gidişle manisalık olucamm yoksaa😳

Asafmavi şunları kendinize tekrar edin; evet 9 ay zor bir süreç inişli çıkışlı, evet eşler her zaman destek olmalı ve size karşı empati kurmalı. Ama onun bir karşı cins olduğunu bu tür hormanal duyguları bilmiediğini hatırlayın. Gerekirse siz de biraz kendinizi frenleyin, ve eşinizin de sınırlarına saygı duymanız gerektğini içinizden tekrar edin. Siz de bu dönemde onu anlamaya çalışın, inanın karşılıklı anlaşmayla bu süreç iyi ilerler, hep eşler bizi anlamaya çalışırsa olmaz 9 ay onlar için de kolay değil 😊🙏🏼

balkizinbebegii ben yüksek sese karşı hassaslaştım. Normalde yüksek ses müzik dinlemeyi severim fakat bırakın yüksek ses müzik dinlemeyi tv nin sesini bile kıstırıyorum en düşüğee. Birde alt yazılı film dizi falan izlemeye bayılırım fakat hamile olduğumdan beri ne dizi izleyesim var ne film. Eşim çok ısrar ederse türkçe dublaj açtırıyorum. Yani kafam çok dolu sanırım hiç yüksek sesmiş alt yazıymış çekemiyorum 😁

balkizinbebegii herkeze özelliklere sevdiklerime karşı aşırı hassaslasrim arayıp sormuyorlar benimle ilgilenmiyor.die kustum 33 haftalik hamileyim hala çalışıyorum bazen canım evde iş yapmak istemiyor eşim başıma kalıyor yardım ediyor ama başıma kalıyor hebire zorluyorum 8 aylik hamileyim. Üstüne çalışıyorum hem evde hem işte hala yaranamıyorum zaten zor benim için annem babam yok öyle iste

Ravzaemine123 zor tabiki çalışmak zorunda mısınız peki? Bıraksanız sorun olmayacaksa, 8 ay bayağı ağırdır artık doğum da yaklaşmış biraz dinlenseniz iyi gelir gibi

Muk çok enteresan, ama o kadar yorumu okurken tek anladığım herkesin normalde neyse tam tersine dönmesi galiba.. genel olarak herkes zıt yönde gitmiş ben dahil 🙄

Soncul bilemedim çok garip, belki psikoloğa danışmanız gerekebilir size iyi gelir belki bir düzelme yöntemi varsa

Asafmavi ben daha 7+4 te bebeği nasıl büyütürüm zorlanır mıyım diye kafaya takmaya başladım. Ama sanıyorum yüksek oranda çevrenin etkisi herkes çok zormuş gibi hayatın komple alt üst oluyormuş gibi davrandığından düşündüğünden ben de etkileniyorum şimdiden galiba 😞

TTtutku belki de anksiyeteniz düzelir ☺️ Basen tersine gidiyor. O haftalarda bende sakindim 6 nın sonu - 7 ye girdiğimden beri değişmeye başladığımı hissediyorum umarım artmaz 🥲

balkizinbebegii Gerginim ya kendimi rahat hiss etmiyorum.😫😫Çok stress geçiriyorum.Etrafımda o kadar olumsuz şeyler oluyorki.Dün bile delireceğimi düşündüm.Allahım yardımcımız olsun.🤲🏻Çoçuğum etkilenecek diye korkuyorum.

balkizinbebegii bende öyleyim ya hiç bir ley yapmak istemiyorum gitsem gittiğim yerde içim daralıyor eve gelirken yolda eve gitmek istemiyorum akşam olsun istemiyorum içim huzursuz

balkizinbebegii aşırı sırıtık oldum her şeye gülesim geliyor çok sakin relax oldum herkesi herşeyi kafama takan biriydim şimdi ben bebeğim eşim başka da kimse umrumda değil moduna girdim ben sevdim bu durumu 😅😅