• Gebelik
  • Hamileyken psikolojinizde neler değişti?

balkizinbebegii ben de alıngan birine dönüştüm sinirli asabi kendiliğinden ağlayan huysuz birine dönüştüm hayırlısıyla doğuraydık

balkizinbebegii eski ben gibiyim ama asla eski ben gibi degilim gibi. Korku, endise, acaba bebege yetebilecek miyim?, islerime yetisebilecek miyim? Hissi… bazen heyecanli bazen karamsar. Ic buhranlari sonra bir gamsizlik hissi 😂 Tam anlamiyla dengesiz oldum. Dengesizligin sozlukteki karsiligi ben olabilirim 🥲

Ben de çok hassaslaştım. Gerçi bazı tepkilerim benim hassas olmamla değil bu dönemde gereken ilgiyi göremememle de alakalı olduğunu düşünüyorum. Mesela geçenlerde NIPT testi vermeye gidecektik ama eşim ailesinin yanına gideceğini söyleyip beni tek bıraktı çok ama çok kırgın ve sinirliyim bu duruma.

balkizinbebegii işk başlarda gerğindim eşime sürekli bagırıyordum kızıyordum bunun bende farkındaydım adama kızıyom durduk yere dıyordum kendıde fatk ettı ban sen cokmkızıyon dedi🤣 bide 30 lu haftalarda cok duygusal oldum herseye aglıyordum hıckıra hıckıra hemde

balkizinbebegii Kendimi tanıyamıyorum resmen bazen çok neşeli bi insanım normaldede öyleydim zaten ama bazı zamanlar o kadar agresif memnuniyetsiz bi insan oluyorum ki anlık olarak oluyo sonra kendimi geliyorum ben napıyorum diyorum bende etrafımda eşimden başka kimseyi istemiyorum eşimide her saniye yanımda istiyorum elimden gelse işe göndermicem ama hamilelikten önce senin işin gücün yok mu gitsene diyodum 😅😅

Maviyldrm benimde 15 günden fazladır kayınvalidemler evde. Zaten tükenmişliğim hat safhaya çıktı kendi evimde yatamıyorum uzanamıyorum istediğim gibi davranmıyorum bide örtülüyüm k. Babamın yanında da, sıcakta bittim anlayacağınız yani cidden yola bakıyorum ne zaman gidecekler diye artık !?!??

Bebegim6636 çok üzücü böyle olması ama illa her yeni gün insanın hayatında bişeyler değişiyor. Tam çok iyiyiz herşey iyi dediğinde bişey çıkıveriyor bu adamı tanımadım mı diyorsun.. Ne diyeyim ki hakkınızda hayırlısı olsun zor çok zor

balkizinbebegii valla inanır mısınız bütün sinirlerim agresifliklerim bebek haberini aldığımla birlikte aktı gitti bir yerlere sanki öyle sakinim bu duruma ben kendimde de çok şaşkınım bu seferde pamuk gibi olan eşim sinirli gergin birine dönüştü alttan aldıkça ona anlam veremedim ama

Qnl kız niyeeee doğumdan sonra çok ihtiyacın olacak

• Qnl bunu yanıtladı.

nevzatbaskomser bende aynen öyle bugüne kadar görmezden geldiğim şeyleri şimdi düşünüp kuruyorum kinleniyorum konuşmuyorum hiç biriyle nefret etmeye başladım o derece

balkizinbebegii normalde zaten yeterince gergin biri olarak şuan canımı sıkan herkesle her an kavgaya girme modundayım.. Hamileliğini İlk öğrendiğimden bu yana sürekli bir şeyleri kafama takıp ağlıyorum (. Son zamanlar da çatlaklar ve sarkmalar olacak diye sürekli ağlıyorum çirkin olucam artık eşim beni sevmeyecek bla bla gibi(( o her ne kadar önemli değil dese de ben inanmıyorum sonuçta artık gözüne güzel gelmeyeceğim ve böyle olunca bu sefer çocuğu da bir türlü kabullenemiyorum

Bende 36 haftalık gebeyim sinirli gergin birturlu işler btmiyor diye biraz önce ağladım hatta kilomdan dolayı kıyafetler yakışmıyor gbi geliyo aşırı stresliyim😶😶😶

Melikekader1 :) hııı evet ilk doğumumda 10 gün zorla kaldı sonra benden. U kadar dedi gitti :) o 10 günde hergün ayrı bişi yemek bile yapmadı :) bu doğumumda da gelmesini istemiyorum zaten

balkizinbebegii hastalık hastalarına gülen ben en ufak seyde ödüm kopuyor bu acaba kötüye mi işaret diye sürekli bir sey olcak korkusu yasıyorum

Bu herkesten nefret etmek tek bende değilmiş çok sevindim. Arkadaşlarım boş geliyor hele bekar olanlar veya çocuk istemeyenler. Salak salak konuşamalar. He bi tanesi var allahım her şeyi o kadar olay yaratır ki. 3 günde bir bana yazıyor “kanki çok kötü şeyler oldu kocamla kavga ettik ama sana söylemedim stres olma diye ama merak etme şimdi iyiyim.” Ulan 3 gündür söylemediysen söyleme napayım yani 3 yılı aşkın evliliği 3 yıldır aynı dertleri dinliyorum yok çok para harcıyor yok alkol kullanıyor yok bana yardım etmiyor boşanıcaz amaan gep aynı terane. Benim kafam tutmuyor zaten başım dönüyor günün 8 saati onun kocasını dinleyemem boşansın bu kadar dertliyse. Erkekler şöyle böyle hayır değil ben kıcamdan memnunum. Yine olsa yine onla evlenirim. Kendi hayatı kötü olan insanlarım bu kötülükkeri çevrelerine yaymalarına katlanamıyorum artık. Ben evli mutlu inşallah çocuklu kadınım. Eskiden çok iyi anlaşsakta artık dertleri o kadar komik geliyor ki. İtici buluyorum resmen bu mu yani insanlar nelerle uğraşıyor diye