Ilkannelikbu Muhammedalininannesi masallah cok güzelmis ölcüleri bebişin. Gebelik şekeriniz çıkmış mıydı bu süreçte
Muhammedalininannesi Ilkannelikbu evet gebelik şekerim var ancak insülin kullanacak düzeyde değil sadece dikkat et dedi doktorum. Ama işte bebeğin kilo almasına neden oluyor. Maalesef 38. haftamdayım şu an ve suni sancıyla doğum yapıcam cuma günü. Bebeğin kilolu olması aslında sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor.
Neussos Niye kimse balık dememiş, şaşırdım. Balık eğer mideniz alıyorsa bebeği çok güzel besliyor. Tabii yüzey balıkları, derin deniz balıklarından uzak durmalısınız.
Aslanbuse23 PapatiA 27 haftalık 935 gr dı şimdi 29 haftalık oldu 2 haftada bir göreyim sizi dedi gidicem cuma günü bakalım çok güzel beslendim umarım kilo almıştır sizin kaç haftalık kaç kilo acaba :))
Kubgkm Aslanbuse23 kaşar muz kuruyemiş ayrıca ben cicibebe ve süt yiyorum faydasını gördüm tavsiye ederim
BrcnSym Bizim bebiş de son kontrolden beri karın çevresi geriden geliyor. Doktorum gelişim geriliği için yakın takibe alcaz 2 haftada Bi gel evde de tansiyonunu kontrol et 14 olursa hemen gel dedi. Gıda olarak da et süt yoğurt kaşar peyniri brokoli ye dedi. Ablam da daha önceki hamilelikte çok fazla portakal suyu içtiğini ve bebeğe kilo aldırdığını söyledi onu da içmeye başladım. Ek olarak da ton balığı aldım haftada 2 onu yiyorum. Umarım faydası olur 🤷♀️
Smyy06 BrcnSym ton baligi hamilelikte tuketilmemesi gereken baliklardan doktorumun verdigi brosurde de yaziyordu bir arastirin isterseniz
BrcnSym PapatiA 29+0 da gittik 1200 gr dedi doktor. 10 gün içinde bidaha gelin bakalım dedi 30+2 de tekrar gittik 1440 gram olmuş. O 9 gün boyunca da bayağı dikkat ettim yememe ona rağmen karın çevresi 12 gün geriden geliyordu..
Silanur Ogretmen_Anne_ 35 haftada kaç kilo çocuğunuz bende 35 hastayım doktorun biri iyi diyor biri geride diyor
Xxz Aslanbuse23 bende zayıf bebek postu açmıştım muz,süt,maden suyu,meyve suyu, kaşar dediler bende yedik ve bebeğim normal kilosuna ulaştı sadece karın bölgesi biraz zayıf o kadar . Kafası falan hatta haftasını geçti gibi.
Aslanbuse23 Xxz ay bende 2 haftadır çok iyi besliyorum umarım almıştır bizimkinin sadece karın çevresi geriden geliyor onun için çok üzülüyorum elimden geleni yaptım umarım oda annesine destek verir de biraz kilo alır
Zehraaytar2507 Xxz benim bebeğiminde karın bölgesi biraz zayıf ve küçük bir sorun teşkil ediyor mu acaba karın bölgesi zayıf ne demek
___Havva27 Aslanbuse23 kesinlikle kaşar hem yok tutuyor hem kilo aldırıyor bebise 37 haftada 3 kilo 300 grmdı şimdi 38+3 olduk
yanikkozaanne Aslanbuse23 muz kaşar peynir yumurta süt ceviz bebeğe mükemmel kilo aldıran besinler canım
ilaylayy Ya ben süt içemiyorum süt be süt ürünleriyle de aram pek yok konfleks müsli gibi şeylerde anca çok az sütle yükleyebiliyorum o kuru meyveli müsli falan iyi gelir mi sağlıksız mı olur acaba kullanan varmı
BrcnSym ilaylayy ben her sabah 1 bardak süt 1 muz 3 kaşık yulaf 5 ceviz blender dan geçirip kahvaltı olarak tükettim. Faydalı olur sağlıklı öğün dedim ama bebiş kilo almamış. Doktor da normal kahvaltı yapsan kaşarını peynirini normal yesen daha faydalı olur dedi 🤷♀️
Ddm34 ilaylayy bol ciğ fındık çiğ badem , avokado tüketmeye calısın. En fazla kalsıyum bunlarda var. Veganlar kalsıyumu bu sekılde alıyorlar genelde . Bıraz sız de arastırın ıstersenız . İlla süt ıcmenıze gerek yok. Ben de inek sütü sevmıyorum. Bu sekılde telafı edıyorum. Bitkisel süt deneyın derım. Özellıkle badem sütü .
BrcnSym yanikkozaanne banada Bi arkadaşım öyle demişti ilk 5 ay hiç yemedim o yüzden sonra araştırdım ki büyük balık olmasına rağmen içinde en az civa bulunduran balıklardan biri imiş ton balığı :)
BrcnSym yanikkozaanne Smyy06 Erayrahime Merveerdmm Ddm34 kızlar hepiniz yazınca içime şüphe düştü sordum doktoruma ‘konserve ürünleri havalar sıcak olduğu için çok önermiyorum onun dışında aralıklı tüketebilirsin sıkıntı olmaz’ dedi :) ki netten de baktım büyük balık olmasına rağmen civa oranı bilinenin aksine düşükmüş :)
BrcnSym PapatiA ortalama aynı civarda.. Ama ben doktora sordum annem 4 çocuğu da 2600-2780 aralığında doğurmuş genetik olabilir mi dedim elbette genetik etkiler senin bebek de o civarda doğar gibi duruyor dedi. Belki sizin de genetik olabilir?
Ilkannelikbu Muhammedalininannesi inş sağlıkla kolay bi doğumla kavuşursunuz bebişe. Bende de şeker çıktı ama en son 31+ hftda gittiğimde 1700gr, toplu bi bebek olmucak minyon olucak dedi annedeki şekerin bebekte kilo yaptığını da söylemişti ama bize etki etmedi sanırım genetik
SbhtYlmz Aslanbuse23 ben YouTube da bi dr’un videosunu seyretmiştim bu konuyla ilgili.oda bebeğin kilosunun genetik olduğunu ve ne yerseniz yiyin aslında rahme düştüğü andan itibaren belli olduğu gibi bişeyler söylemişti.bende burda hep okuyorum bebeğe kilo aldıran besinler olduğunu ve yemeğede çalışıyodum ama kafam bi karıştı açıkcası o videodan sonra
Feyzaerturk SbhtYlmz Aynısını bana kendi doktorum dedi 34. Haftada 2000 gr civarı çıktı ama ölçümleri haftasıyla uyumlu ben kilosu az değil mi dediğimde eşim ve benimde zayıf olduğumuzu görüp sizde zayıfsınız kilo boy genetik o yüzden kilosu gayet normal dedi bende 2800 doğmuşum eşimde 3500 a yakın doğmuş şuanda öyle kilolu değiliz doktor öyle diyince bende çok rahatladım o yüzden beslenmeme dikkat ediyorum ama bebeğim kilolu olsun diyede uğraşmıyorum
GamzeDs Ogretmen_Anne_ ben de 33+3deyim 29 haftalıkken göbek çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Yarın kontrolüm var. Bu 4 haftada kaşar muz kuruyemiş tükettim düzenli olarak inşallah gelişimi de düzelmiştir.