• Sağlık
  • Tsh lütfen bilen yorum yapsın ❗️

Sibel hamilelikte stres iyi değil canım panikleme. Hamileyken böyle değerler oynayabiliyor. Kan sonuçlarınla endokrinolojiye git ilaç takviyesi alacaksın benimde öyle.
Sibel seninki düşük çıkmış canım levotiron eutryox gibi ilaçlar yüksek olduğunda kullanılıyor benimkide yüksek senin durumunda ilaç kullanılıyormu bilmiyorum ama benim guatrm var benim bildiğim deper yüksek olduğunda guatr oluyor düşük olduğunda değil
M3lt3m çok kafaya takıyorum anlamıyorum ilk kez karşılaştım böyle bir durumla
    Sibel Endişe etmenize gerek yok. Bende de ilk tahlil yaptırdığımda tsh değerim 5.99 çıkmıştı. Dahiliye doktoru 2.5 altında olması gerektiğini söyledi. Levotiron 25mg ile başladım. Bu ilacı mutlaka kullanmanız gerek çünkü bebeğin zeka gelişimini olumlu yönde etkiliyormuş. Hamileliğim boyunca takip ettiriyorum her ay kan verip dahiliye doktoruna gösteriyorum. 2.5 altına düşmüştü ama hamilelik ilerledikçe 50mg doz yetmemeye başladı. Bugün tekrar tahlil yaptırdım 2.79 dan 3.35 olmuş. Haftada iki gün 150mg içicem diğer günler 50mg içeceğim. Bu şekilde sürekli doktor takibindeyim.
      BusraSY canım arkadaşın düşük çıkmış levotiron yüksek çıktığında kullanılır
        Sibel benim ki yüksekti ama senin referans aralıkları düşük olduğunu gösteriyor canımm. gebelikte olabiliyor böyle şeyler. strese sokma kendini
        Sibel benimde çok düşüktü canım sıfırlardaydı endokrine gittim doktorum gebelikten kaynaklı ilk 3 ay içinde geçer dedi ki öyle oldu baktırdım tekrardan şimdi normale döndü hiç sıkıntı yapma. Bende ilk başta öyle yaptım internetten yorumlara baktım moralim çok bozeulmuştu. Kendini strese sokmana değmez herşeyin tedavisi var çok şükür. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
          Sibel saana tek tavsiyem başka doktora daha görün bide onun fikrini al o zaten yönlendirir seni olmadı ilaç verip düzene giriyor benim kullanmama bile gerek kalmadı 😊😊😊 daha o değerler çok oynayacak bebiş büyüdükçe
          Sibel canım yüksek olmadı daha büyük problem bizim vücudumuz lazım olan hormonu üretmiyor seninkide çok salgılıyor bizde zeka geriliğine sebep olabilir diyolar sizdede otizm . Ama seninki öyle ahım şahım değil 15 güne hallederler onu ama ihmal etme mutlaka dahiliye veya endokrinoloji ye görün biran evvel belkide ilaç bile vermezler hatta normal derler bilemiyorum
            Muhammedamine ya sizden ve yorum yapan herkesten ALLAH razı olsun içime su serptiniz resmen ne muradınız varsa gerçekleşsın inş🙏🏻
              Sibel hormonunuz cok salgilaniyor zehirli guatr da deniyor endokrin bolumu size ilac verecektir ilac degerleri duzenler normal seviyeye getirir doktorun dedigini baz almaniz onemli gitme diyen olursa ciddiye almayin hic birimiz doktor degiliz
                Deletedmom411 canım benimde iç guatr ama benim değerim 10 çıkıyor az çıkmıyor . Bu arkadaşa ultrason muayenesi yapılmadan guatr denemez değeri çok fazlada düşük değil testi tekrarlayıp ultrason muayenesi yaparlar ama guatr demek için erken
                  Sibel merhaba , yazan olmuştur ama yüksek olması tiroit beziniz çalışmıyor anlamına geliyor ve büyük zararı var hem kişiye hem bebeğe. Ama tsh düşüklüğü çok zararlı değil troit beziniz çok çalışıyor demek. Korkacak birşey yok bu durumda. Bir veya iki hafta sonra başka bir dahiliye doktoruna görünüp sıfırdan tahlil yaptırmanızı tavsiye derim
                  Muhammedamine fazla salgilanmasinin da sakincasi olabilir belki doktora gorunmesinde fayda var canim genelde duzenlenir benim de 3.10 cikmisti 2 hafta sonra tahlili tekrarladigimizda 2.40 olmustu yani hormonlarim duzenlemisti uretim hizlanmisti sukur hic birsey kullanmadan evet haftasi biraz erken bir iki haftaya duzenleyebilir vucudu ama duzenlemezse ve normal oldugunu dusundurtup ihmal etmesine sebebiyet verirsek yazik gunah doktorlar en dogrusunu uygulayacaktir benim iki hafta bekletmisti belki doktoru da bekletip seviyesine tekrar bakabilir canim insallah duzelir
                    Deletedmom411 canım burda hiçkimse doktora gitme demedi hatta ben ihmal etme mutlaka dahillye veya endokrinolojiye rabdevu al yazdım yukarda okumadın heralde . Senin değerinde çok düşük canım ben 20 leri gördüm benim zehirli guatrm var 8 senedir varlığından haberim var ilaç kullanıyorum ama guatr tanısı ancak ultrason muayenesi ile konulabilir çünkü tsh hormonu gebeliğe bağlıda yükselip inebiliyor ben yukarda testi tekrarlayıp ultrason muayenesi yapar ona göre tedavi verir belkide vermez normal derler dedim ben doğru olanı söylediğimi düşünyrum şu değerle kendini yere vurucak hali yok öyle olsa ben vurmalıydım ☺️ Vurmadım
                      Sibel dahiliye veya endokrin'e görünmelisiniz. onlarda muhtemelen her ay duzenlı kontrole cagırcaktır sızı. paniklemenize gerek yok herkeste olabılıyor. ılac verır duzenlı baktrrsınz ona gore ayarlar dozu .
                        Selam canım, ben de yaklaşık 4 yıldır troid hastasıyım ve 14 haftalık hamileyim. Endişelenme ama takibi de bırakma. Endokrinoloji bölümünden randevu alıp gebelik boyunca takip yaptırmalısın. Zor bişey değil her ay kan verip değerin takip edilecek ( benim doktorum 2 nin altında tutmak istiyor şuan 1,5 civarı) her gün sabah aç karnına ilaç içeceksin.bu kadar. Bebek için önemli bir değer imhal etmemeni öneririm