Sibel senin tsh 0.1158 mi çıktı ?
Tsh lütfen bilen yorum yapsın ❗️
Canım hamilesin ve kendini strese sokma başka doktora daha görün Benimde çok düşük çıkmıştı dahiliye git dedi başkadoktora gittim 3 aya kadar bu değerler sürekli değişir dedi o zaman tahlil yaparız tekrardan duruma göre hareket ederiz dedi 27haftalığım değerim düzeldi
Muhammedamine evet öyle yazıyor çok mu kötü Maviii benim anlamadığım yüksek mı düşük mu çıkmış ?
Sibel hamilelikte stres iyi değil canım panikleme. Hamileyken böyle değerler oynayabiliyor. Kan sonuçlarınla endokrinolojiye git ilaç takviyesi alacaksın benimde öyle.
Sibel seninki düşük çıkmış canım levotiron eutryox gibi ilaçlar yüksek olduğunda kullanılıyor benimkide yüksek senin durumunda ilaç kullanılıyormu bilmiyorum ama benim guatrm var benim bildiğim deper yüksek olduğunda guatr oluyor düşük olduğunda değil
Sibel Endişe etmenize gerek yok. Bende de ilk tahlil yaptırdığımda tsh değerim 5.99 çıkmıştı. Dahiliye doktoru 2.5 altında olması gerektiğini söyledi. Levotiron 25mg ile başladım. Bu ilacı mutlaka kullanmanız gerek çünkü bebeğin zeka gelişimini olumlu yönde etkiliyormuş. Hamileliğim boyunca takip ettiriyorum her ay kan verip dahiliye doktoruna gösteriyorum. 2.5 altına düşmüştü ama hamilelik ilerledikçe 50mg doz yetmemeye başladı. Bugün tekrar tahlil yaptırdım 2.79 dan 3.35 olmuş. Haftada iki gün 150mg içicem diğer günler 50mg içeceğim. Bu şekilde sürekli doktor takibindeyim.
- Düzenlendi
BusraSY canım arkadaşın düşük çıkmış levotiron yüksek çıktığında kullanılır
Sibel benimde çok düşüktü canım sıfırlardaydı endokrine gittim doktorum gebelikten kaynaklı ilk 3 ay içinde geçer dedi ki öyle oldu baktırdım tekrardan şimdi normale döndü hiç sıkıntı yapma. Bende ilk başta öyle yaptım internetten yorumlara baktım moralim çok bozeulmuştu. Kendini strese sokmana değmez herşeyin tedavisi var çok şükür. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Sinemiss acaba düşüklüğü mu çok sorun oluyor yüksekliği mi insanın elinde değil endişe etmemesi ağlamaktan helak oldum Muhammedamine
Sibel canım yüksek olmadı daha büyük problem bizim vücudumuz lazım olan hormonu üretmiyor seninkide çok salgılıyor bizde zeka geriliğine sebep olabilir diyolar sizdede otizm . Ama seninki öyle ahım şahım değil 15 güne hallederler onu ama ihmal etme mutlaka dahiliye veya endokrinoloji ye görün biran evvel belkide ilaç bile vermezler hatta normal derler bilemiyorum
Muhammedamine ya sizden ve yorum yapan herkesten ALLAH razı olsun içime su serptiniz resmen ne muradınız varsa gerçekleşsın inş🙏🏻
Sibel Aminn inşallah cümlemizin 🤲🏻
Sibel hormonunuz cok salgilaniyor zehirli guatr da deniyor endokrin bolumu size ilac verecektir ilac degerleri duzenler normal seviyeye getirir doktorun dedigini baz almaniz onemli gitme diyen olursa ciddiye almayin hic birimiz doktor degiliz
Deletedmom411 canım benimde iç guatr ama benim değerim 10 çıkıyor az çıkmıyor . Bu arkadaşa ultrason muayenesi yapılmadan guatr denemez değeri çok fazlada düşük değil testi tekrarlayıp ultrason muayenesi yaparlar ama guatr demek için erken
Sibel merhaba , yazan olmuştur ama yüksek olması tiroit beziniz çalışmıyor anlamına geliyor ve büyük zararı var hem kişiye hem bebeğe. Ama tsh düşüklüğü çok zararlı değil troit beziniz çok çalışıyor demek. Korkacak birşey yok bu durumda. Bir veya iki hafta sonra başka bir dahiliye doktoruna görünüp sıfırdan tahlil yaptırmanızı tavsiye derim