Muhtekin Öncelikle lütfen sakin kalmaya çalışın. Ben hep sebep aradım şokun etkisiyle, çünkü hiçbir riskim yoktu hamileliğimin başından beri denize giriyor, vızır vızır şehir dışına gezmeye gidiyordum. Bunun yanında pilates yoga yapıyor ve bol bol kitap okuyordum. Bu kadar planlı bilinçli yaşayan ben, o gün sadece şaşkındım. Neden diye sorguluyordum hep. Eşim en büyük destekçimdi, siz de kafanızdaki her şeyi eşinizle ve doktorunuzla paylaşın. Ailelerle akrabalarla değil. Sakin kalıp bebeğin doğru zamanda kendi istediği zamanda gelmesi için dua edin, hayırlısını dileyin en başta. Onu strese sokmayın, dinlenin.
Korku?
Bendeki tek şey korkuydu. Çok normal korkmamız. Benim ilk gebeliğimdi, neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Hepsini geç başından beri normal doğuma odaklıydım, riskim yoktu. ☺️ Korktuğum başıma geldi sezeryan oldum. Ama en güzeli oğlumun kıpır kıpır çıkmasıydı, ağlayarak çıkmasıydı. Ağlatmak için uğraşılmadı bile. Şükürler olsun o an’ı görmek nasip oldu bana. Sadece belden aşağım uyuşuktu zaten.