Kbra_122 NaimeYilmaz Değerli kardeşimiz, Yeni doğan çocuğa kısa bir süre içinde güzel bir isim koymak anne ve babaların en önemli görevlerindendir. Çocuğa konulan isim hem bu dünyada hem de ahirette geçerlidir. Rasulullah (sav) sadece çocukların değil, büyük insanların ismiyle dahi ilgilenmiştir. Kötü bulduğu bazı isimleri değiştirme yoluna gitmiştir. Yine konulması gereken güzel isimler hakkında bilgiler vermiş, zaman zaman bizzat kendileri çocuklara isimler vermiştir.
Kbra_122 Deletedmom83940 Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: “Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.” (Ebu Davud, Edeb 69)
sevil42 Farklı olmak adına tuhaf şeyler ortaya çıkmış herkesin kendi görüşü saygım var ama çocuğun taşıyacağı isim kesinlikle önemli dikkatli karar vermek gerekiyor gerçek anlamlarını iyi araştırmak lazım google sağolsun bütün isimler için cennetle alakalı bir bağ kurmuş gerçekte olmayan cennete acılan kapı cennetteki melek cennete ilk düşen……gibi benim şahsi düşüncem söylediğinde anlamının anlaşıldığı insana güzel hisler uyandıran isimler
Nnanaa sevil42 kesinlikle inanın yani ben okurken zorlanıyorum aklımda kalmıyolar örnek vericem veremiyorum😂
Nnanaa Deletedmom83940 hadi onu geçtim de müslümanız arap değiliz ki arapçayı bu kadar benimsemenin anlamı ne 🤷♀️
N_e_s_e femmefleur elisayi yabancılarda koyuyorlar elisa lam diye bı kız vardı ölü bulunmustu hem o anlama geldiğini hiç düşünmüyorum şimdiki zamanda uydurulmuş şeyler ayrıca dediği gibi test adı herşeyi siz biliyorsunuz vallahi ya
TGBDMRLP Ben Türk isimleri sevdiğim için sanırım hep bilinen isimleri yazacağım:) atilla , Aybars, Barbaros, Metehan, alpertunga , mihrişah, neslişah, türkan
Deletedmom83940 TGBDMRLP alpertunga öldi mi ıssız acun kaldı mi ödlek öcün aldı mi imdi ürek yırtılır 😂😂😂 ay bana bunlarla gelin ya o ne liya lila eflatun mila yok abdurrezzakcan öfff
Nnanaa Asasasas saçma bulmakta benim tercihim işte. Arapça konuşulmayan ülkede arapça isim absürt. İngilizce isim koymakta öyle 😀
NaimeYilmaz Bebeklerine koyacak isimlerden çok duyulan isimleri yazıyor annelerimiz aslında. Tabii herkes kendi çocuğunu kendi doğuracağı için istediği ismi koyabileceği detayını da unutmayalım. 🌻 Güzel isimler var annelerimize teşekkür ederimm, listemizde olmayan her ismi ekleyeceğiz.
Minnieand Ben gökselen koyayım dedim Zeynep isminin yanına , eşim dedi ki gökdelen diye dalga geçerler 😹bazen isim konusunda ince düşünmek lazım aslında 😹
Minnieand mrvk02 ben de erkek olursa gök ile başlayan bi isim düşünüyorum Gökay da güzel bi seçenek yazıyorum onu da 🥰