Kızlar aranızda erken doğum riski yaşayıp ilaç kullanan var mı? Neredeyse 37. Haftama geldim hâlâ ilaç kullanıyorum siz ne zaman ilacı bıraktınız?

Arztmn 35+4, hala kullanıyorum yarın kontrolüm var sorucam ne zaman bırakılamaz diye

Arztmn 37. Haftadan sonra erken dogum sayilmiyor zaten iciniz ferahlayabilir

Arztmn 1 aydır progestan fitil ve yaklaşık 10 gündür adalat kullanıyorum bugün bırak ikisini de dedi 36+3 üz bakalım neler olacak sağlıkla gelsin evlatlarımız inşallah ❤️

arassmom normalde benim de bırakmam lazım ama henüz bişey demedi neyi bekliyorum anlamadim kontrolume de daha var acaba doktorumu degissem

Ela6161 evet evet bende biliyorum ama hâlâ bırak demedi doktorumu biraksam acaba:)

Arztmn Dilerseniz öyle yapın farklı bir görüş almaktan zarar gelmez sonuçta🤗

arassmom aynen bence de şimdi farklı bir doktordan randevu aldım bakalım o ne diyecek:)

Arztmn Evet 34.haftamda başladı bende de bu durum iki defa cok kötü oldum hastaneye gittik iki tane 1000 mg büyük serum taktilar, 3 tane belirli araliklarla kasılmaların durması için çabuk emilim olsun diye dil alti ilacı, bebek için ciğer gelistirici iğne en sonki gidisimde progestan iğnesi yaptilar ki bu iğne cok ağırdı doktorum 3 hafta kadar daha bekletmemiz gerektigini söyledi sabah aksam progestani vajinal yoldan fitil olarak alıyorum. 37 haftaya kadar dayanabilse dedi son kontrolümde de 38 haftaya kadar durdurmaya çalışacağız dedi.

Ayla1225 37 yeterli gelmiyor mu neden 38 hafta olarak bekletiyor sorun mu varmış yoksa olması gereken 38 haftamiymis?

Ben bildiğime göre 36, 37haftalarda doğan bebek erkən doğulmuş olmuyo

Arztmn Bana ilk muayenede 37 ye kadar gelse yeterli dedi son gidişimde 3 hafta daha beklese tamamdir 3 haftada 38 haftaya geliyor normalde 37 ve sonrasi normal haftalar doğumda sorun olmuyor bebek anne karninda ne kadar beklerse akciğer gelişimi o derece tamamlanır sanırım bundan dolayı olsa gerek.

Aytnnn Evet 36 haftadan önce doğan bebekler prematüre olarak kabul ediliyor.

Arztmn masallah zoru bitirmişiz dogsada kokrkma.keske bizde bunhaftari bı görsek diye dua ediyordum

Aysekalkan evet ya kesinlikle çok zorlu süreçti 31 haftada başladı sıkıntı goremeyiz diyordum bu haftaları çok şükür gördük