Irnasatka sırtdan iğne vuruldu için hissetmiyorsun öncesinde sancı çekiyorsun tabi
Epiduralli normal doğum
Irnasatka bende epidural istiyordum ama doktorum asla önermiyor sinirlere ileriye yönelik mutlaka bir zararı oluyor riske girmene gerek yok bir kaç saat için dedi doğum anında zaten kapatılıyormuş sancıyı hissedip ıkınmak için o en yüksek sancıyıda çektikten sonra bende gereksiz olduğunu düşündüm
Irnasatka ben yaptım. 10 tane doğursam 10 tanesini de epidural normal doğururum. Öyle bir rahatlık. 5-6 cm olana kadar epidural vermiyorlar. O sancıyı çekiyorsunuz. Epidural sonrası çok rahat geçiyor. 10 cm olunca ıkınabilmeniz için epidurali kesiyorlar. Taş çatlasın 5 dakikaya doğuyor zaten sancı filan kalmıyor. Eğer hastanenize güveniyorsanız yaptırın. Anestezi ekibi çok önemli
uraz_ve_annesi- benim doğumumu yaptıran doktor bile epidural normal doğum yapmış. Eğer düzgün bir anestezi ekibi varsa hastanenin hiç bişey olmaz Allahın izniyle
fosforlukalem ne güzel benimki de önermiyor her doktorun farklı bakış açısı var işte
sevimlikek bel ağrısının iğneden dolayı oldugu kesinmi doktorunuz söylemişmiydi
fosforlukalem bel ağrınız oldumu peki birde dikişleri hissettinizmi
Normal doğumda zorlamadan kaynaklı da bel ağrısı kalabiliyor epiduralsiz. Ablamda oyle oldu. Ama 5 6 cm açıklık olduktan sonra 10 cm olması zaten çok uzun sürmüyor o süre için değer mi yaptırmaya ben de bilemiyorum.
Irnasatka ben oldum cnm acı hisetmyon belden iğne yaptılar onun agrsni sonra çektim belden yapmasnlar sna 🤲
Irnasatka Doğumdan sonra bel ağrısı kalıyor kesin doktorum söylemedi
Irnasatka bel ağrım olmadı, diyorum ya anestezi ekibi çok önemli. İğnenin doğru yapılması gerek. Dikişleri de hiç hissetmedim. Doktorum açılmanın hızlı ilerlemesini sağladığını söylemişti. 3 cm ile doğuma gittim, 4 saatte 2 cm daha açıldı epidural aldım. Sonraki 4 saatte 5 cm daha açıldı ve doğum gerçekleşti mesela
Epidural çok güzel bişey ya.sancı var nst de görünüyor ama sen sohbet ediyorsun:) benim 2 cm ken yapıldı epidural.etkisi 3..4 saat sürmüştü.etkisi geçince ağrı başlıyor yeniliyorlar.ama açılmam 3 cmi geçmedi benim sez oldum.
Bana suni sancı verdi doktorum kendi sancım hiç yoktu dayanamadığım için epidural aldım iyi ki de almışım. Benim kendi doktorum da epiduralli normal doğum yapmış bana da önerdi hatta şuan 2.ye hamileyim açılmam 4 cm olduğunda direk isteyeceğim. Bu arada bende bel ağıra vs kalmadı. Doğum anında baş dönmesi ve kusma yaptı yan etki olarak onun dışında bir yan etki yaşamadım doğum sonrası. Aşırı rahatlık. Sancı geliyordu ama ben uyumuştum açılmanın artmasını beklerken 🙈 dikiş vs hiçbir şey hissetmedim
Sancı geldiği için karnım sertleşiyordu o zaman ıkınıyordum
Ben 3 gün önce epiduralli normak doğum yaptım. Baş ve sırt ağrım çok fazla, keşke anestezi olmasaydım da o sancıya katlansaydım. Sonrasındaki baş ağrısı çok çok kötü oldu. Ayrıca epidural anesteziden sonra çocuğun nabzında düşme olabiliyormuş bazen. Bunları bilin de yaptırın. Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum.