• Doğum
  • Epiduralli normal doğum

Epiduralli normal doğum yapmak istiyorum daha önce yapanlar ağrı sancı nasıl oluyor hiç yokmu yoksa azda olsa hissediliyormu nasıl bi his oluyor

Irnasatka ben sadece dikiş atılırken hissetim dahasını hiç hissetmedim birde bel ağırısı kalıyor maalesef

Irnasatka bende epidural istiyordum ama doktorum asla önermiyor sinirlere ileriye yönelik mutlaka bir zararı oluyor riske girmene gerek yok bir kaç saat için dedi doğum anında zaten kapatılıyormuş sancıyı hissedip ıkınmak için o en yüksek sancıyıda çektikten sonra bende gereksiz olduğunu düşündüm

Irnasatka ben yaptım. 10 tane doğursam 10 tanesini de epidural normal doğururum. Öyle bir rahatlık. 5-6 cm olana kadar epidural vermiyorlar. O sancıyı çekiyorsunuz. Epidural sonrası çok rahat geçiyor. 10 cm olunca ıkınabilmeniz için epidurali kesiyorlar. Taş çatlasın 5 dakikaya doğuyor zaten sancı filan kalmıyor. Eğer hastanenize güveniyorsanız yaptırın. Anestezi ekibi çok önemli

Normal doğumda zorlamadan kaynaklı da bel ağrısı kalabiliyor epiduralsiz. Ablamda oyle oldu. Ama 5 6 cm açıklık olduktan sonra 10 cm olması zaten çok uzun sürmüyor o süre için değer mi yaptırmaya ben de bilemiyorum.

Irnasatka ben oldum cnm acı hisetmyon belden iğne yaptılar onun agrsni sonra çektim belden yapmasnlar sna 🤲

Irnasatka kesinlikle öneririm hiçbir şey hissetmedim sadece doğum anında hissiyat yaşadım ama dayanılmayacak gibi değildi. Mucizevi gibi bir şey gerçekten

Irnasatka bel ağrım olmadı, diyorum ya anestezi ekibi çok önemli. İğnenin doğru yapılması gerek. Dikişleri de hiç hissetmedim. Doktorum açılmanın hızlı ilerlemesini sağladığını söylemişti. 3 cm ile doğuma gittim, 4 saatte 2 cm daha açıldı epidural aldım. Sonraki 4 saatte 5 cm daha açıldı ve doğum gerçekleşti mesela

Nisa1710
          Dogru haklısınız herkesin yapisi farkli. Ama o zaman da epiduralin etkisi geçmez mi 9 saatte? Benim doktorum epidurali bir kere yapıyoruz o yüzden etkisi geçmesin diye 5 6 cm sonrası uyguluyoruz demisti. Açılma gecikirse yine anlamı olmayacak o zaman.

Epidural çok güzel bişey ya.sancı var nst de görünüyor ama sen sohbet ediyorsun:) benim 2 cm ken yapıldı epidural.etkisi 3..4 saat sürmüştü.etkisi geçince ağrı başlıyor yeniliyorlar.ama açılmam 3 cmi geçmedi benim sez oldum.

Pheebs 3 cm deyken yapıldı bana gece 1. Den ertesi gün 15.00 e kadar sürdü etkisi.