Kilo almıyorum
Kafaya takılcak bi durum değil dingil bi görevliye denk gelmişsin bence😶 haketti yani şuan “dingil” lafını. Neyse canım sen beslenmene bak doktorun hariç kimsenin lafına bakma. Kim ne derse desin he de geç. Senin için önemli olan doktorunun ağzından çıkan sözler. Ondan böyle birşey duymadığın sürece sorun yok. Ki şöyle bi şey de var kilo almazsın almazsın birden tartıya bi çıkmışsın bi bakmışsın 1 haftada 2 kilo birden almışsın.. ya da 3.. böyle şeyler oluyor. Allah sağlıklı hamilelik yaşatsın
Ben ilk hamile kaldığımda 1 ayda 6 kilo verdim kusmaktan şimdi 34 haftalığız ve çocukta hiçbir problem yok10 gün de erken gidiyor. Halt etmiş o hemşire sen keyfine bak içini rahat tut bebişlerimiz her türlü büyüyecek bir yol buluyorlar ❤️
27 haftalık olduk. Sadece 2 kilo aldım. Maşallah bebeğim önde gidiyor. Ebe saçmalamış takılmayın kilo konusuna.
Kocsevda takma kafaya cnm bnde 58 ile hamile Kaldim ve 55e kadar dustum ki hic kusma bulantim olmadi smdi 37+1 haftaligiz ve sadece 5 kilo aldim doktorumda cok iyi kilo almaman guzl diyor col sukur bebegimde sağlıklı bi sıkıntımız yok canm 😊
Kocsevda 32 haftalık hamileyim 11 kilo verdim ve alamıyorum. 2 kilo almıştım onuda geri verdim. Size bunu söyleyen hemşire bu konuda ya cahil yada sorunları var. Benim gibi hamileliği boyunca kilo almayıp veren bir sürü hasta var. Bebeğim çok şükür sağlıklı haftasıyla herşeyi uyumlu. Kilosu yerinde. Gerisinde bir önemi yok. Üstelik kilo almak için haftanız oldukça erken.
Kocsevda 31 de kilo almaya başladım 🤷🏼♀️ 38+6 da doğurdum 3.360 kg 50 cm bu hemşirelerin çok bilmişliğine takılma. Alakası yok
gonulcelen merhaba. Bende 54kiloyla hamile kaldim ve kiloya takıntılıyım baya. Suan 8+4teyim. Sadece bebek kilo alsin diye yapabilcegim birsey varmi. Gordugum kadarıyla sizin kilonuz cok iyi, ondan size sormak istedim.
sldrsln ekmek yemiyorum abur cubur yemiyorum paketli market gıdaları yemiyorum porsiyonlarım hep normal aşırıya hiç kaçmıyorum 2 canlıyım diye. Ev yemeği yapıyorum yiyorum genelde Öğlen hep ara öğünle geciyor muz süt ceviz gibi meyve 2 öğün mutlaka tüketiyorum ztn en sevdiğim şey☺️ Tabi ki benm de canım çektiği şeyler oluyor zararlıysa cips gibi mesela 2-3 tane tanına bakıp bırakıyorum yani içmicem yemicem diye bir kural da Yok ama biliyorum ya ztn faydasız ve zararlı o yüzden tadımlık yiyorum. Her gün et balık tavuk yicem diye kendimi kasmıyorum canım istemiyorsa semizotu brokoli de vitamin değerleri yüksek sebzeler onlardan cok tüketiyorum dolapta daima haşlanmış brokoli oluyor açlık hissettikçe yiyorum. Yemeklerle illa birşey içeceksem maden suyu içiyorm bebeğe de kilo aldıyormus.ayran beni cok şişiriyor diye ara öğün de tüketiyorum. Geceleri de Eger gündüz süt içmediysem hep yarım litre süt içiyorm. Yumurta yemeye yeni yeni başladım 34. Hf olduk düşün haftada bir iki tiksindirmeden kendimi yemeye çalışıyorum. Doktorum bu durumdan cok cok cok memnun her gittiğimde tebrik ediyor nadir gebelerimdensin diyor☺️
payidar ilk 4 ay sürekli kustum. Yediğim hiç durmadı. Şimdide mide küçüldü almıyor. Birde canım çekiyor aman iki canlıyım bunuda yiyeyim yapmadım. Hazır bütün gıdalardan uzak durdum. Tüp bebekle hamile kaldım. Hamilelik öncesi zaten beslenmenize doktor müdahale ediyor. Hamile kalmadan önce insülin direncim vardı. İlk 3 ay ilaç kullanıyorsunuz ama sonra mecburen bırakıyorsunuz. İnsülin kullanmak zorunda kalmayım diye herşeye dikkat ettim. Kaçamak yapmak istediğimde bunun bebeğime faydası varmı diye sorup aylardır kendimi oyalıyorum. Doğurunca artık bazı şeyleri yiyecem.🙈 Birde sık aralıklarla ufak porsiyonlar yediğinizde acıkma olmuyor, vücutta giren şeylerde sağlıklı olursa çok kilo almanız pekte mümkün değil. Hamilelikte nasıl besleneyim diye birde diyetisyene gittim. Onun faydasıda oldu. Yumurta, süt ürünleri, meyve, bitkisel ve hayvansal protein kaynaklı besleniyorum. Bebeğin gelişimi için gerekli olan neyse onu tüketmeye gayret ediyorum.
Alakası Yok cnm 16 haftalığım bende almadım ve bebegim bir hafta önden gidiyor doktorlar bebegin haftasına uyup uymadığına bakar bu kilonla ilgili bir durum degil canim
gonulcelen aynen valla tebrik ediyorum bende 😊 Tesekkur ederim bende deniyim bakalim 😊
Kocsevda 22+4m 7 kilo verdim daha almadım henüz bebekte sıkıntı yok ama kilosu boyu normal :) korkma hemşire boş konuşmuş :)
Bende 64.5 ile başlamıştım kusmalarla 62 ye düştüm şimdi ise 12.haftama geldim ve 2 kilo almışım yani 64 üm şuan normal midir acaba🤔
Kocsevda Saçmalamasın o hemşire.bende hiç kusmadım.ama halsizlik ve iştahsızlık vardı ilk üç ay hiç kilo almadım.zaten ilk zamanlar değil son aylar kilo alıNıyo.şuan 5 aylığım altı kilo almışım iki ayda.bebeğin herşeyi normal ama doktor yinede dikkat et son aylar daha çok alacaksın çünkü dedi.