Soncul gecen yengem rahatsızlastı 32 haftalık gebe sancısı vardı acile gittik kendi doktoru o gün nobetci değildi ben gelemem bişey de diyemem diğer nobetciye dedi cıktı 2.30 saat bekledik Bi kan idrar tahlili aldılar kadının sancısı var bir ebeye gönderip baktırtmadılar birde ukala ukala konusup terliyor hemşireler devlet hastanesi iyice rıvanadan cıkmıs ne işini düzgün yapıyorlar ne ilgileniyorlar birde insan yerine koymuyorlar bende ondan Bi hafta sonra rahatsızlandım özele gittim anında yatış yapılıp bakıldı serum takıldı paran olucak devlete muhtac kalkmıcaksın gercekten iyice berbat oldular biz devlette beklerken birtane daha sancılı doğum için geldi kadın onu da acılde beklettiler baya hiç doğum haneye ebeye gönderme seyleri yok kan idrar temiz cıktı yengemin evine git sancılanırın artarsa geri gel dediler bakmak yerine

Biroglanannesiii burada da şartlar iyi değil dediniz ya bi okuyun isterseniz bu da haksız kıyaslama siz yıllık 400 bin 500 bin dolar alıyorsunuz önceden ayrıca sorma da şart iyi değil diyemezsiniz konu bu

Fatma0090 bana şimdi yasıyo ama belki sonra yaşamaz kalp atısını duymak istiyosan özele git burası devlet hastanesi özel ilgi bekleme dedi birdaha devlete gitmedim nasıl azarlıyolar biz mi vermiyoruz psranızı noluyor yani

Ecceee peki bunu çözebilcek olan biz miyiz bizim elimizde mi elimizde olsa yıllardır bu sorun olmaz insanlar madur olunca onları iy gibi azarlayınca düzeliyor mu

Kusura bakmasinlar iyice abarttilar, kimse haline razı olsunlar demiyor ama bu ülkede bir doktorlar varmış gibi her seferinde ağlamayı da kessinler bunca insan geçim sıkıntısına düşmüş borç batağında yüzüyorken egolarını, kaprislerini bir tarafa koysunlar da insanlık namına çalışsınlar artık. Gidiyoruz köpek gibi azarlaniyoruz her seferinde hangi hakla bunu yapabiliyorlar? Maaşını az buluyor diye acısını vatandaştan mi çıkarmaya çalışıyorlar? Bizim suçumuz ne afedersiniz saygı duyup okumuş etmiş dirsek çürütmüş deyip nerdeyse saygı duruşunda derdimizi anlatıyoruz ama demek ki bundan sonra vatandaşın da doktora köpek muamelesi yapması lazım. Kimse şuan halinden memnun degil ama en azından bulundukları noktada işlerini iyi yapsınlar. Sitem etmesinler razı gelsinnler demiyoruz ama insana da insan muamelesi yapsınlar.. hepimiz birer ananın evladıyız birtek doktorlar yok bu ülkede. İşlerine geliyorsa valla artık madem parayla çalışıyorlar öyle dört dörtlük saygı sevgi hürmette beklemesinler kimseden. İnsan gibi çalışsınlar, paralı asker gibi değil

oyoyley bir kişinin yaptıgını bütün millete mal edemezler

Nnanaa öyle valla. Kaç kere gittiysen devlete her doktor şikayetçi bunlardan. Bıktık bunları doğurmaktan diyorlar. Arada olan da bize oluyor işte

Mahinur_2 Bakın hanımefendi başta burayı bilmeden böyle yorum yapmayın benim yıllık maaş bordromu bilmeden konuşmayın ben ekonomik açıdan söylemiyorum konuşmak için konuşmayın lütfen ben hizmet açısından söylüyorum bakın her meslek her yerde zordur sadece Türkiye deki sistem yanlış insanlar birlik beraberlik nedir bunu bilmiyor en basiti bu posta bak insanlar 2 ye bölünmüş durumda kimse aynı şeyleri düşünmüyor birlik yok beraberlik yok ben bu postta neyi savundum tabiki de şiddet vs bunlar doğru şeyler değil ama bir kaç karaktersiz insanın yaptığını da gerçekten hasta olan insanlar çekmemeli anladınız mı ben demiyorum doktorlar haklarını savunmasın herkes hakkını savunsun herkes hakkını savunmalı ama gerçekten hasta olan insanlar var bunlar mağdur edilmemeli Türkiye de defalarca devlete acile gidiyordum SGK lıydım acildeki doktorlar ağrı kesici yazmaktan iğne vurmaktan başka hiç bir şey yapmıyor hasta da hastalığını bilmeli doktorda işini düzgün yapmalı hepsi bu kadar

Tutiko sen haklarını alabiliyor musun bu ülkede dört dörtlük bir şekilde ? Birtek doktorlar mi mağdur da her dakika ağlayıp sızlıyorlar? Halkın suçu ne ? Sen doktorlar tarafından insan yerine koyulmamaya razı olabilirsin ama herkes razı değil. Bizim de haklarımız var. Suçlu vatandaş değil ayırt etmesini bilsinler.

balkupummm canım biz mi vermiyoruz maaşlarını bizim suçumuz ne bizim elimizde olsa her sey keske seçim geldimi gerekeni yaparız anca

Soncul bunu çözecek olan elbette bizleriz..halk olarak tepki göstereceğiz, bana neden 5 dk da muayene hakkı tanınıyor bütün gelişmiş ülkelerde doktor hastasına en az 20-30 dk ayırıyorken, bizde 5 dk da doktor bizi nasıl dinleyecek, nasıl muayene edecek, nasıl tetkik edecek, nasıl tedavimizi düzenleyecek..sonra da günde 100 hastaya bakan doktor neden suratsız, neden ilgilenmedi, neden konuşmadı? Sizce neden??? Biraz isyan edin ya cimer e sabim e doktoru şikayet etmek için değil de bu sistemi şikayet etmek için yazın.. Ama toplumda bu algı oluşmadığı sürece, insanlar doktorun kapısından girmesiyle çıkması bir olmaya devam edip bunu muayene olmak zannettikleri sürece bu düzen daha da beter olarak böyle devam edecek..

Ahsenmom afedersiniz doktorların bi agzımıza etmediği kalıyor yeri geliyor onuda yapıyolar allah parası olmayanlara yardım etsin bir şekilde özele gitmeye çalısıyoruz

Yarın grev var mı bilgisi olan yazabilir mi

Bende özele gidiyorum 1 kez devlete gittim ilgi hiç yok aksine köpek gbi azar yiyoruz ya kimse özele para vermek istemez şartlar aynı olsa ama özelde ilgi alaka bakım çok iyi hersey tatlı dil yapılıyor.. Ne olursa olsun onlar okumuş ve bu görev için yemin etmiş insanlar günde 100 değil 10000 hastası da olsa bakmak zorunda sonucta devlette bedava bakılmıyor boşuna mı çalışıyoruz boşuna mı sgk ödüyoruz bakılan her hastanın parasını alıyorlar tamam mağduriyetşeri olabilir ama bunu mesleki saatler dışında yapmaları lazım yada görev yapmıcaksa istifa edicekler arıyıp randevu bile alınmıyo ya gerçekten çok üzücü bir durum mağdur olan onca insan var yazık çok yazık

[silindi] canım senelerdir bu böyle okumadan önce ne olcagını kaç para maaşı oldugunu her seyi bilerek bu yola giriyosun şsrtların iyi olmadıgını hepimiz biliyoruz ama bunun suçlusu halkmış gibi davranmak yanlıs

Zeynep_imveAnnesi ne çözüm peki sence ? Amaç kimseyi madur etmek değil hem milletin hemde kendilerinin maduriyetini gidermek, gerçekten burda yazamıyacağım o kadar fazla şey var ki sizin bilmediğiniz ama sizlerinde hakkının yenildiğini umarım daha geç olmadan çoğu yanlıştan dönülür. Yoksa hiçbirimiz kaliteli ne doktor bulabilicez nede buna ses çıkarmak için imkanımız olacak artık.

Deletedmom70006 Ben burdan gerçekten insanlarımı düşünüyorum çünkü bütün ailem orada onların haklarını her şeylerini düşünüyorum ben buradan hem vatandaşın hem de doktorun hakkını savunurken o kadar gözünüz kapanmışki gerçekten mağdur olan vatandaşların isyanları yerine doktorları savunmaya geçmişsiniz halbuki ben iki tarafı da konuşuyorum ha dediğini de yaparım benim de eşimin de mesleği belli dünyanın her yerinde yaparız gelir orada da yaparım ama adaletsiz bir ülke de yaşamayı tercih etmem ben Doktorlar haksız vatandaş haklı demedim doktor da hakkını savunsun ama gerçekten hasta olan insanları mağdur etmesin dedim empati yapılması daha doğru