Elisam123 Cok doğru ama insan bi an için cok kötü oluyor maalsef birde doktorun anlatim tarzi yaklaşımı insani geriyor üzüyor maalsed 😢 gelen hersey rabbimden biliyorum raziyim rabbim dayanma gucunude versin diyorum hep zaten baska caremde yok duadan baska ama evlat iste can yanıyor 😢🙏
Kızlar içim acıyo
Minnosumm89 Manisadayim
Bukiiiiiiii canım geçen hafta banada öyle söylediler. Down sendromu belirtisitmiş kalple ilgili değilmiş öyle dedi. Hatta fetal dna yaptırıp gebeliği sonlandırma bile konuşuldı saçma sapan…. Gitmediğim doktor kalmadı en sonunda öğrendimki tek başına hiç bi anlamı yok başka belirti de olması lazım. İçinş ferah tut adanadaki en iyi doktorlara gittim fetal dna bile yaptırma gerek yok dediler.
Bukiiiiiiii illa özel değil iyi bir doktora gidin üniversite hastanelerinde bilgili doktorlar var
Eczacianni Insallah kuzum oyledir insallah dua edicem insallah oyledir diye kimsenin bebegine zeval vermesin rabbim minik bedenleri saglikla gelsin dunyaya ikimzdede sağlıkla alalim insallah 🙏
Soncul Bu gittigim universite hastanesi maalsef orasi bu taniyi bu sekilde koyuyor 😢
Bukiiiiiiii amin bende hep dua edicem içini ferah tut o büyük bi sorun değil emin ol doğuma kadar geçicek bebişlerimizde🙏
Bukiiiiiiii 1260₺ verdim iyi bir
Perinatoloji uzmanı yaptı detaylı ultrasonumu, herşey normal ama kalpte parlaklık var fakat dedi bu bir sorun bile değil. Fetal DNA yapmanıza gerek yok ben olsam yapmam dedi . Kısacası hiç canını sıkma , detaylı ultrason dönemi daha bebeğin ve organlarının minnacık olduğu bir dönem , hiç bir yeri doğdu düzgün gelişmemiş zaten , hele ki kalpte görülen bir parlaklık seni korkutmasın, böyle şeyleri kafaya çok takma sende bebeğinde kötü etkilenirsiniz
Bukiiiiiiii bosuna kafana takmıssın canım bnada aynısını söylediler sureklı 15. Haftada görülmüştü devlette her gttgımde aynı şeyı soyledıler bır sürüde korkuttular 24. Hftda detaylı ultrason ıcın özele gttım bı baktılar parlalık flan hıc bsy yok ya hıc olmamıs yda kaybolmuş dedı dr cıhazın kalıtesıde cok onemlı az bı dokunsam farklı sonuc olur dedı ayrıca parlaklık dısında başka bır sorun olmadıgı surece tek basına bı anlam ıfade etmz dedı cok şükür başka sorunda cıkmadı bnım oglumda bnım takıbımı bıle bırakmışlrdı net bı sonuc ogrenmedım dye
Bukiiiiiiii canım bana da bebegin bağırsağında parlaklık var dediler perinatalog a gönderdiler orda baktılar 2 li 3 lu tarama normal mi dediler evet dedim tek başına çok önemli bişey değil diyip normal gebe polikinligine gönderdiler
Bukiiiiiiii canım benimde 28 haftamda bağırsaklarında parlaklık var dedi ilk hamileliğim ne olduğunu bilmiyorum ne bu dedim ya kanamaniz olduysa bebek kan yutmuş olabilir dedi ya bişey olmayabilir ya da down sendromlu olabilir dedi neye uğradığımi sasirdim isterseniz gobekten sıvı alalım dedi ama bundada erken doğum yada düşük tehlikesi olabilir dedi peki bunu yaptırınca bı önlem alabiliyor muyuz dedim yok sagdece yasal olarak bebeği aldirabilirsiniz dedi bende yaptırmadım bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum dedim. ama nasıl ağlıyorum gittiğim doktorda özel hastanede ünlü bir doktor. Senin gibi dünya başıma yıkıldı. Sonra ben perinatoloji doktoruna gittim.Ama söylemedim normal kontrol amaçlı geldim dedim. Neyse doktor baktı herşeyi çok iyi diyo ama bı bagirsagina bişi demedi sordum bende bebeğin bağırsakları nasıl diye güldü parlaklik mi var dediler dedi bende evet dedim. Bu makinalardan kaynaklı olabiliyor dedi çocuğunuzun burun kemiği boyun kalınlığı herşeyi çok iyi dedi bu tek başına bı etken olamaz dedi ama dünyanın en iyi doktoruna da gitsen sana %100 kesin sonuç veremez dedi bebeğiniz %99 çok sağlıklı ama herşey Allah’tan dedi. Sonra ben yine bı ay sonra kendi doktoruma gittim göbekten sıvı aldiracakmisin diye sordu bende yok aldirmicam herşey kader kısmet rabbim neyi uygun gördüyse o olur dedim sonra bakti parlaklık gitmiş dedi.Ben sonra o doktora uyuz oldum o doktoru bıraktım. Yani canim evet kolay degil ama kendini bunalıma sokma herşey Allah’tan geliyor doktorların bir hafta dedikleri diğer haftayı tutmuyor canını sıkma metanetli ol umarım sağlıkla kucağına alırsın yavrunu 😘
Bukiiiiiiii kafana takma canım geçer o takibini yaptır içini ferah tut Allah’ın izniyle hiç bişey olmaz
Eczacianni insallah canim insallah🙏🙏🙏🙏
Ruveyda_baskapan Anladim kuzum ama parlaklik ilerlemis dedi ona uzuldum yani sabit degil dedi yarinda ozel perinatoljiye randevu aldik kendi doktorum yonlendirdi beni insallah guzel haber alirim 🙏🙏🙏
3prens71 Kuzum 22 haftada parlaklik gorundu 29. Gaftama geldim parlaklik ilermis dedi buyumus dedi bugun buna uzuldim kalp hastalığı cikabilir dogunca dedi 😢
Tuqcefkn Bana oyle yapmadiklar devamli takip dediler yorukdum artik
Bukiiiiiiii başka ek bulgu yoksa dogınca bıle kaybolur dedıler canım bnada üzülme sende ınş bsy yoktur
Miraysegul Nasil guzel ornek verdin sagol kuzum benim Allah razi olsun yarin bende özel perinayolojiye randegu aldim insallah guzel haber veriri inanki korka korka gidicem dualarla gidicem rabbim cok buyuk hepimizin sinavi farkli bu hayatta Allahima emanetler bana dua edin nolur yarin guzel haber alay im🙏🙏🙏🙏
3prens71 Insallah kuzum insallah yoktur yarin perinotolojiye randevu aldim baska doktora ins guzel haber verir bana insallah yavrularimiz sağlıkla dogsunlar insallah 🙏🙏🙏🙏🙏
Miraysegul bu yazınız umut oldu baba teşekkür ederim 🙏 geçen hafta kasıklarım ağrıyordu, kendi doktorum eve biraz uzak olduğundan evimin yakınında çok pahalı bir özel hastaneye gittim, evham yapmıştım. Gitmez olaydım. Doktor (bey) farklı ultrason aleti kullanmak zorunda kaldı, ona da aşina değilmiş zor kullandı, hemşire de dahil ! Neyse daha aleti karnıma koydu, sıvı gönderdin mi dedi, hayır testim normal çıktı doktorum gerek duymadı dedim. Bana gidene kafar sıvı gönder gönder diyip durdu. Bağırsak parlaklığı var dedi, ve 1 haftadır canımı yedi. 1 haftadır tatildeyim, ama aklım hep bebeğimde. Cuma kendi doktorumla randevum var, dua edin inşallah birley çıkmaz. Anlamadım ki o muayene ederken hiç bişey çıkmamıştı, sonradan olabilen birşey mi? Ama malesef doktorun tutumu hiç hoşuma gitmedi, hiççç