Canlarım ben pazartesi sezeryan olarak gittiğim doğumundan normal ve dikişsiz olarak çıktım 🧿 hamileliğin başından beri normal doğum asla düşünmememe rağmen süreç o şekilde ilerledi ve iyi ki öyle ilerlemiş. Son bir hafta normal doğuma kaydım ve yaptıklarımı paylaşmak istedim. Benim 06.06 da sezeryan tarihim vardı sabah 11 de hafta olarak 39+1 ilk doğumum olduğu için doktor geç verdi sanırım tarihi. Bana da son bir hafta ya normal yapmayıp pişman olursam hissi geldi ve başladım çalışmalara 🙈 öncelikle kızlar hamileliğimin en başından beri spor yaptım evimizin bulunduğu bölge yürüyüş yapmaya pek müsait değil o sebeple evde her sabah ve akşam plates yaptım yarımlar saatlik. Tüm işlerimi en başından beri kendim yaptım temizlik yemek herşeyi doğuma gitmeden 3-4 gün önce camları sildim boydan boya cam olunca otur kalk zaten spor niyetli oldu. Neyse biz eşimle son 2 hafta ilişki yaşamamıştık bende burada hızlandırdığını okudum ve Perşembe akşamı korunmasız ilişki oldu sonrasında zaten bel ağrılarım başladı kasıklarıma vurarak devam etti. Ama gerçekten adet sancısının birebir aynısı fazlası değil etrafımdaki herkese sordum belim ağrıyor diyorum normal diyorlar 😂 neyse her sancı geldiğinde kendime uygun bir spor haraketi buldum ve onu yaptım bacak sağa sola açma eğilme kalkma gibi içimden hep saydım en uzun ağrı şiddeti 45 saniye sonra aralıklarla giriyor Perşembeden beri giren ağrının şiddeti aynı aralıkları sıklaşarak gitti sadece. Neyse cuma gecesi hastaneye gittim çok sancım var açılma var mı diye alttan muayene ettiler açıklık yok sadece yumuşama var dediler hayal kırıklığı Nstde sancım çıkmadı. Ctesi yine sancıyla gittim bişey yok dediler bizde ordan kahvaltıya gittik ama biraz yiyorum sancı gelince turluyorum geri oturuyorum 🙈 neyse pazar yine hastaneye gittik bişey yok nst de çıkmıyor abartma dediler bana 😅 pazar sabaha karşı yine gittim bu sefer 1 cm açılma ve rahim ağzı esnemiş dedi ve direk yatış verildi tabi en şiddetli ağrı pazar günüydü adet sancısının 3 katı. 3 te hastaneye gelmiştim plates topu ve duş önerdiler spor yaptık ama gerçekten ağrı şiddetli geliyor 3 gündür uykusuzum ve her an sezeryan ihtimaline karşı açım su bile içemedim saat 9 oldu ebe geldi ben muayene yaparken çok zorlandım o yüzden beni vajinusmus sandı ve başhemşireyi çağırdı ilgilenmesi için o kadın geldikten sonra süreç çok hızlı ilerledi iyi ki gelmiş ❤️ geldi 3 cm açılmış epidural takalım dedi taktılar ama çok acımıyor zaten o an sancı gidecekse dayanırsınız hatta ben ah uh yapınca anestezi doktoru ay korkutma beni bişey yok bunda falan dedi ağrı eşiğim çok düşükmüş sonra sancılarım hafifledi biraz dinlendim epiduralde 10da 7 his kaybı oluyor neyse aradan yarım saat geçti bana bi serum verdiler sanırım suni sancıydı ama ne olduğunu söylemedi yarım saatte 5 cm oldu geldi bir ilaç koydu oraya ben biraz bağırıyorum ama nolur yardım et başımdan ayrılma çok kötüyüm falan diye yarım saat sonra 8cm ıkın dedi açılması için ıkındım 5 dakikaya 10 cm dedi inanamadım kendi doktorumda gelmiyor bir türlü onada küfür ediyorum o arada. Neyse eşim odadaydı bak saçları görünüyor dedi eşime ebe ve serumuma sakinleştirici vurdu cidden gözlerim kapandı ne verdiniz bana diye bağırıyorum 😂 Doğumhaneye gittik ıkın dedi girdiğimizde 11.05 ti sanırım. Ikınma hissi sancı gibi ağrı gelince nefes tut alttan ittir bu kadar ittirdikçe ağrı azalıyor. Benim doktorumu anons ediyorlar o da sezeryan olacağı için ameliyathaneye inmiş 😂 asansörle üst kata çıkana kadar çocuk doğdu 11.15 te 😂 ebe diyor ki kadın doğumu boşver çocuk doktorunu çağırın çok komikti. Doğum bittiği an ağrı kesildi sanki az önce bağıran ben değilmişim gibiydi. Altıma hemen bez taktılar kan gelmeye başladığı için güzelce beni ıslak mendille falan sildiler sonra bez takıp üstümü giydirdiler ve çıktık. Odaya geçtim 3-4 saat dinlendim sonra kalktım duş aldım saçımı yaptım gelen gidenle konuştum. Şuan doğum yapalı 4 gün oldu bel ağrım var biraz çişimi ve kakamı yapmaya çok korktum 2 gün tuvalete gitmedim bu sabah yaptım bişey olmadı. Yani şunu söyleyebilirim ben hamileliğin son 2 ayını korkudan ağlayarak geçirdim sezeryan da olsa normalde nasık olacak diye ama süreç kendini yönetiyormuş kesinlikle korkmayın rahat olun hersey unutuluyor.
*Baby me bin lohusa pedini aldım orta boy alın diğeri çok büyük çok işime yaradı
*Hastanede çocuk için 3 takım değiştirdik sadece ben valizlerce götürdüm gerek yokmuş hiç
*Mama ve biberon koymayın ebeler verdirmiyor ve mamayı da kendileri veriyorlar
*Ben yanıma bir elbise 2 pijama takımı giydim pijama takımı kesinlikle daha kullanışlı elbisede altında bez olduğu için rahat edilmiyor
*Çorap almayı unutmayın
*Emzirme makinasına gerek yok zaten hemen o kadar süt olmuyor ben götürdüm ama saçmaymış hala süt gelmedi doğru düzgün
*Ve en önemlisi doğum öncesi çocuğuma çok karışırlar çok gelip giderler diye depresyona giren ben Allah aşkına gelin diyorum kaynanam annem hepsi çünkü bilgi açısından muhtaçsınız o yüzden bunları da düşünmeyin her anın keyfini çıkarın bebeği herkes aşırı sevdiği için herkes üstüne titriyor onu gördükçe daha çok mutlu oluyorsunuz🧿
Hoşçakalın ❤️

Denzk sağlıcakla büyüt bebişini inşallah ❤️

ya maşallah darısı bizlere benim ilk doğumum zordu umarım bu kolay olur kendimi teselli ediyorum 🥰🤣
      geçmiş olsun hoşgeldi yavrunuz 💐

Yesim bu tartışmayı sabitledi.

canmyavrum Bursa Medicana da yaptım ama kendim doğurdum 😂 doğumhanede 3 ebe vardı sadece kimse yetirşemedi. Başhemşire gelene kadar diğer ebeleri hiç sevmedim ama o başhemşire için tekrar o hastaneye giderim öyle söyleyeyim kızımın göbek adını da selen koydu 🙈

Maviii Kolay oluyor ve herşey geçiyor minnoş minnoş yatıyor yanımda şimdi evde hık dese herkes susturmaya çalışıyor tam annelik duygusunu anlayamadım ama yalnız kalınca daha çabuk adapte olacağım

Kaç haftalikken doğurmuş oldun

Denzk ayy gozlerim dolarak okudum ben de 34+1 hamileyim ve nasil dogurcam diye korkuyorum kayinvalidem tam bir cadi.Bana bebegimi vermez gibime geliyor esim desem adam degil.Annem yok .Sureci okadar merak ediyorum cok huzursuzum

Denzk Merhabalar, hayirli olsun Allah güzel günlerde saglikla büyütmeyi nasip etsin 🤗 Doktorunuz kimdi acaba? 9 haftalik hamileyim ben de medicanaya gidiyorum merak ettim .

Hesap Canım hiç üzülme hiç Allah o kadar yardım ediyor ki inanamazsın benim de annem yanıma gelmeyecekti ağlayarak gel ben basıl bakacağım sezeryan olacak dedim en fazla 2 gün gelirim dedi. Ptesi geldi çarşamba döndü ama o bile yetti çocuk olunca cadılık gidiyor gerçekten herkesin ilgi odağı değişiyor hiç merak etme gerçekten ❤️ Eşler zaten bu süreçte pek yanında olmuyor o yüzden önemli değil sen kendini ve bebişi düşün ama herşey geçiyor ve unutuluyor. Ben o kadar sancı çekmeme rağmen doğumhaneden çıkarken ben böyle 10 tane doğururum dedim düşün 5 dakika önce ağrıdan mafolan ben. O yüzden süreç kendini yönetiyor merak etme herşey güzel olacak

Denzk allah bağışlasın öncelikle 😍 çok güzel anlatmışsınız ben de normal istiyorum sezaryen e de karşı değilim kolay olmuş allah herkese kolay doğum nasip etsin inşallah 🙏🏼 hastane çantası içinde verilen bilgiler çok faydalı 🙏🏼 teşekkürler süt pompasını koysam mı koymasam mı diye çok düşünüyorum hala , bir de lohusa pedini büyük boy aldım açtım baya büyükmüş olsun dedim 😅😅 onda da orta boy iyidir

melisergn Volkan aksakallı canım doktorum beni sezeryana al diye yalvardım ama yanıma gelmedi cumadan beri arıyordum nolur gelin alın diye ptesiye kadar bekletti sağolsun biraz kızdım o an ama doğumdan sonra ben bilerek gelmedim normal doğur diye dedi doğumhaneye girdi eline doğdu 😅

nmtock41 Teşekkür ederim ❤️ Büyük boy fışır fışır ses çıkarıyor bir de zaten ped olmasa bile hastaneler gazlı bez gibi bişey getiriyor o da çok güzel. Doğumum pek kolay değildi şöyle ağrı sancı anlamında tabi bunu yaşamadan da olmuyor doğum bitince herşey çok güzeldi ama. Darısı başınıza ❤️

Denzk çok güzel bir yazı. Ben de çok korkuyorum normal doğumdan. Allah bize de seninki gibi bir kolay doğum nasip etsin inşallah 💜🤲🏻 Yürüyüş yapıyorum ama aynı zamanda çalıştığım içim hiç pilates yapamadım şimdi başlasam faydası olur mu acaba 27 haftalığım.