Busrabens inşallah seninde canım🤲🏻❤
Normal doğum için🧐
Busrabens benimde ilk gebeliğim doğuma 1 buçuk ay kaldı sezeryani mecburi bır durum olmadikca düşünmüyorum normal istiyorum çok korkuyorum normalden ama sonrası güzel hemen toparlarmak istiyorum tabi önemli olan sağlıklı ve vakitlerinde gelmeleri bizim hangi doğumu istedigimiz bişey değiştirmiyor nasıl gelmek istiyorlarsa öyle gelsinler ☺️🙏
Busrabens 22 günlük anneyim. O an sezaryan olmak istiyorum diye korkudan ağladım ama iyiki de normal doğum yapmışım. Bebeğimi rahatça kucaklayabiliyorum işimi kendim yapabiliyorum. 40+3 de doğum yaptım ilk doğumumdu biraz zor geçti ister istemez kaslar esnek olmadığı için. Ama hamleliğim boyunca yürüdüm eğildim kalktım sıcak suyun altında eğildim kalktım kasları gevşetecek egzersizler yaptım. Doğum anında da çok aktiftim kesinlikle nefes egzersizleri yapmaya başla. Ikınırken çok lazım oluyor.
Busrabens normal doğum yapma ihtimalin %95 cnm her anne normal doğum yapabilir ters bi durum olmadıkca. Şimdiden bunu düşünme bebeğin karar vercek. Hamilelliğinin ve doğumunun daha kolau geçmesi için yürüyüş yap sağlıklı beslen. son aylar egzersiz pilates yap insallah sağ salim kavusursun:))
Şubat ayında doğum yaptım son 4 ay soğuk havalardan dolayı yürüyüş yapamadım doğum iznim evde geçti ama yanımda kimse olmadığı için aktif olarak ev temizlik işlerini hep kendim yaptım 38+3 de yarim saatte normal olarak doğdu hastaneye gittiğimde 8 cm acikligim vardi ve ağrı hissetmemiştim doğru düzgün.kisiye göre değişiyor sanirim gebeliği büyünce yürüyüş plates yapan başka bir arkadaş 41 haftaya kadar bekledi normal olmayınca sezeryanla aldılar biraz da nasip kısmet isi🤷♀️