Ben burda paylaşılan bir diyeti uyguluyorum çok memnunum. Kendini üzme geçici bir süreç sonuçta.
Sabahları yumurta peynir zeytin bol söğüş yeşillik, tam buğday ekmeği yiyorum. Kahvaltıda kavurmalı, sebzeli omletler, kaşarlı sebzeli tarifler ekleyebilirsin. Kendini sadece glisemik indeks ve porsiyon bazında sınırla düşününce gerçekten yiyebilecegimiz çok şey var.
Öğlen sebze yemeği yoğurt çorba
İkindi araogun yarım yeşil elma+kivi/çilek süt ile birlikte tüketiyorum. Bu meyvelerin şekeri az mesela hem de çok lezzetli. Elmama hafif tarçın döküyorum yine de kan şekerini dengelesin diye.
Akşam yemeği tavuk, köfte, sebze, bakliyat 4 lusunden biri. Bunlardan çeşit çeşit yemek çıkar. Mesela çok az tam buğday unu kullanıp bol peynirli kabaklı mücveri yapabilirsin çok lezzetli bir börek gibi oluyor. Bulgur serbest mesela içli köfte yersin ama ekstra karbonhidrat koymazsin. İlla bulgur pilavı değil de fellah köfte, kısır, çig köfte yapabilirsin. Tam buğday unundan makarnalar kullanabilirsin.
Yani pozitif düşün kendini daraltma inan seçenek bize de çok. Ne güzel ben kilo almıyorum bayadir ne yesem bebise yarıyor.
Akşam yemeğinden 2.5 saat sonra açık bir çay ile biraz ceviz ve kaşar yiyip günü kapatıyorum.