Öncelikle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın uzun yazicam kusura bakmayın uzun uzun okumayı cok seviyorum hikayeleri cunku 2eylul gunu sabah 05.58de aman allahım bugün dogurcam diye uyandım kasımlarımda herzamanki yalancı sancidan farklı bi şancı vardı hani adet olduğumuzda ağrır gibi ama biraz daha farklı ellerimi kasiklarima götürünce azalıyordu dakika tutmaya başladım saat12ye kadar sabrettim eşimi uyandırdım sonra (eşim uyumayı sever de uyanırsa erken panik yapar diye uyandirmadim) 10.30gibi ablami aradim teyze olacaksın bugün bence dedim hazırlıklı ol dedim kapadım. Sabah 6dan öğlen 12ye kadar evi topladım bulaşıkları fln bütün her isimi bitirdim ara ara sanci geliyodu secde pozisyonunda geçiriyorum. Bi gun öncesi doktor randevum vardı ve pazar gunu şehir disinda olucam demişti bende kesin ben pazar doğururum doktorcum demiştim gulustuk fln. Doktoruma msj attim sancılarım var ama suyum nisanım gelmedi napiyim diye. Aradı hemen ben gelemem ama nöbetçi doktor cok iyi aklın kalmasın dayanabildigin kadar evde çek dedi dakikaları sordu whatsaptan attim 5dk düşünce dayanabilirsen git o zaman dedi. Öğlen 1gibi dayanamadım ve korktum çünkü herkes su gelicek nisan gelicek dedi ama bende gelmedi neyse gittiğimde alttan muayenede açıklık yoktu ama çok güzel bi doğumun olur senin korkma dedi ebe ntsde sancim baya yüksek cok güzel karsiliyosun dedi 4 gibi gel dedi ben korkmym diye ole diyo sandım ama doktorumla görüşürken yanındaydım cok güzel bi doğum olucak çatısı mükemmel fln dedi. 4.30a kadar evde dayandım ama artık gitmek istedim belki 4 cm olmuştur epidural yaptırır rahatlarim diye. Hastaneye 5te gittim 4 cm açıklık vardı hemen lavma yapalım dediler nts soktular lavma yaptılar ama tamamen icim boşalmadı yani hala wc var gibiydi sonra beni ntsye bağladılar acilmama baktılar o ara bişey geldi benden ay ben tuvaletimi yapıyorum dedim hayır suyun geldi dedi ebe açıklık 8cm olmuştu bak 35 yıllık ebeyim bana güven cok kolay doğuracaksın epiduralle zamanı uzatmayalım dedi tmm ama dayanamazsam yapın tmmi dedim o ara ablam eşim yanımdaydı hatta gorumcem ve kayinvalidem bile bi sure yanimda durdu herkes sen yaparsın dedi eşim gorumcem kayinvalidem çıktı dayanamicam nolur epidural dedim hayır bitti bile 10da doğum başlıyo dayan kizim nolur hadi dogumhaneye dedi yürüyerek dogumhaneye girdim ama acı fazlaydı o ara sonra tuvaletim geliyo tam yaoamamistim ayıp olur ben napicam diye bağırmaya başladım hayır bebeğin geliyo ikin dediler. Ikındım sesli değil 4saniye nefes al 4saniye ver ikin dediler dakika sayamam suan diye bağırırken ıkınma geldi sonra birden karnım boşaldı 18.08de bebegim dünyaya geldi ı rahatlamayı inanın anlatamam sonra bebeğimi gosterdiler mosmosrdu korkudan ıkınmadım ve bebegim boğuldu sandım yasiyomu diye sordum ilk baş panikten bebeğe dokunamadım ellerim titriyordu kucagima yatırdılar benim olamicak kadar güzel bi bebek vardı yanimda doktor kordonunu sen kesmek istermisin guclu anne dedi. Cesaret edemedim. Bebeğimi giydirmek için götürdüler doktorumla konusa konuşa gerisini hallettik iç dikisim kaç tane bilmiyorum ama 2 dikiş dışta var. Sonra ben bağırmaya başladım sakın ben olmadan bebeği kimseye göstermeyin ilk baş eşimle görmek istiyorum diye. Bebeğimi giydirdiler bnm yanına getirdiler yan odaya geçtik esim geldi ağladık optuk kokladık kızımı. Herşey cok güzeldi ertedi gun çıkış işlemleri yapıcaktık sson kontrok icin aldilar kizimi fakat kızımın kanında mikrop çıktı ve yoğun bakıma aldılar 3 gun kalıcak ben eve geldim sagip sütünü götürüyorum 3.100 gram 51 cm doğdu kızım tedbir amaçlı ateşini kontrol edicez dediler halbuki ateşi 37ama bebegim yoğun bakımda perşembe gunu cikicak inşallah rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah sorularınız varsa yardımcı olabilirim..
    Ne kadar güzel geçmiş doğumunuz maşallah inşallah tez zamanda yavrunuza da kavuşursunuz
      Rabiaduru ben hamileliğinin başından beri deli sanalar gibi hareketleydim gece gündüz demeden temizlik cam silme spor yürüyüş herşeyi yaptım kilo almamya dikkat ettim bunlara bağlıyorum inşallah bir ayazda sizde dogurursunuz😍
        Selintrkn inşallah en hayırlı zamanda doğurursunuz 😊 biran ince o muhteşem duyguyu yaşamanız dilegimle😍
        Hayırlı olsun bebişiniz 😊 kolay Doğum için yapmış mıydınız herhangi bişeler acaba
          Ozteber gözünaydın canım rabbim en kısa zamanda yavruna kavuştursun inşallah senle aynıydık sanırım ben hala bekliyorum 😊 benim kızın gelmeye niyeti yok gibi sorum şu ilk sancıların nasıldı benim şuan adet olcakmışım gibi kasıklarımda agrı var dün geceden beri ama dayanılmıycak kadar hiç olmadı bide dogum için bişey yaptın mı bende su yada baska bişey bekliyorum ama henüz yok
            Allah analı babalı buyutsun inşallah darısı başımıza
              Ozteber maşallah size böyle hikayeler okuyunca o kadar cesaretleniyorum ki inşallah bizimde sizin gibi bi doğumumuz olur Allah analı babalı büyütsün 🤗
                Ozteber ben de sizi merak ediyordum hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüsün insallah😇
                  Damla6606 canm kursa gitmiştim ben onlar yalancı sancıymış gerçek sancı belden kasığa inen miş nelinden sancı girdiğinde düzenlimi diye bak saate bence ☺️
                  ElifAkaln hurma yedim 25haftadan otibaren meryem anaotunu denedim kusura bakmayın onları yazmayı unutmusum sabah sancim başlayınca geçmedi bende meryem anaotunu koydum 10 gibi gecede cikardik. Teşekkür edeeim
                  Damla6606 benimde o şekildeydi belime girmedi0 epey bi süre ağrı o yüzden tereddüt ettim 6da başladı 11 12 gibi belimede girmeye başladı şancı özelikle doktora bi görünmek istedim acikligim yoktu dayanabildigin kadar evde dayan bnm nisanım gelmedi Yada ben anlamadım suyuda orda patladı meryem ana otunu denemiştim belki o ise yaramıştır hurmada hergun yedim☺ kolay doğumun olur inşallah canım seninde😊
                    Cilga amin teşekkür ederim bol bol hareket edin umarım kolay doğumunuz olur😊
                    Rabiaduru öyle düsünmeyin moral herşeyin başı ben ablam olmasa epidural yaptiricaktim belkide daha zor olucaktı hep pozitif dusunun😍