Htcnal Boyle bir sey. Bir nushasi hastanede biri sizde kaliyor.Eger risk gorulurse ve amniyosentez onerilirse ve siz de bunu reddederseniz imzaliyorsunuz.
renginnnock Htcnal dusuk risk cıktı her kadında illa bi risk vardır dedi ondan ımza istedi dogrumudur
Htcnal renginnnock Amniyosentez onerdi mi size ? Benim sadece yaş riskim vardi ,o yuzden onerdi ,olmayacagim deyince imzalatti. Risk tabii ki var,kimse yok diyemez ki bu testler istatiksel veriler.Kesin tani koyulmaz bunlarla,var ya da yok denilemez.🙆
Kavakyellerihercai Htcnal ya doktor ne dedi bende 33 yaşındayım 1:503 çıktı risk var aminiyosentez yap dedi diğer değerlerde sıkıntı var mı korkuttu beni ya bugün ruh gibiydim
Htcnal Kavakyellerihercai Sonucunuz yaninizdaysa yazayim benimkileri karsilastirin isterseniz. Kombine trisomy 21 riski yani down sendromu riski 1:885 Trisomy 13/18 1:10000 Bunlarda bir sorun yok dedi . Ilk duydugunda insan üzülüyor ,canı sıkılıyor ama bu testlerin kesin bir tani koyma durumu yok zaten,sadece istatiksel veri . icinizi ferah tutun .Kacinci haftadasiniz?
Acemi_annee1 Kavakyellerihercai ilk hastanede bisey söylemedi yaş ile alakalı ikinci hastanede sordu 26 deyince sorun olmadı üçlü taramamda herhangi bisey de yoktu zaten yine düşük risk grubundaydim
Ceylankosova renginnnock ben perinatolojiye yonlendirildigimde amniyosentez yaptirmiycagimi soyledim istemedigine dair yazi yazdirip imza aliyolar
Ceylankosova Kavakyellerihercai bende ense kalindi burun kemigine yok dedindi risk sonuclari cikmanisti daha ultrason sorunluydu bende
Kavakyellerihercai Ceylankosova bir sorun oldu mu peki amniyosentez yaptırdınız mı kaç haftalıksınız ya bu doktorlar korkutuyor gerçekten
Ceylankosova Kavakyellerihercai valla benim yasim 32 olcak temmuzda ilk gebeligim erken dogum oldu 1.5 ay yasadi.. 9 ay sonra tekrar hamile kaldim zaten korkulu ve endiseliydim ,surekli kanamam.oluyodu 11.haftada gittigimde ensesi 3mm bulundu burun kemigine yok dendi dowmln sendromlu dediler perinatolojiye gonderdiler onlarda burun kemigi cok basik emsesi 3mm sivi alalim dediler risklerden bahsettiler kabul etmedim kagit imzaladim ciktim baska doktora gittim hemen oda 3.4mm olctu enseyi benim dunya basima yikildi ozel bir yerde fetal dna verdim o bekleme sureci benm.icin cok cok zordu cocugumun oyle olabilcegi ihtimali degil beklemek zordu. 20 gun sonra sonuc cikti hic biseyi yoktu enseside duzeldi suan cok sukur saglikli ilerliyoruz 20. Haftam bitti. Bol dua ettim hic neden demedim cunku diger oglumda yasasaydi o sureci atlatsaydi gorme engelli ve zihinsel engelli olarak ancak devam edebilcekti var rabbimin bir bildigi.sikmayin caninizi saglikla kucagimiza alalim insallah Allah kimseyide evladiyla sinamasin