Rabiaaa46 Kendimize sınır koyalım, 3500ü geçerse doğar illa ama gereksiz yere hem seni hem bebeği yormuş oluruz, doğum uzar dedi. Ayrıca bebekte doğum travmalarına, doğum sırasında kafatası kemiklerinin sıkışmasına ve ileride zekasını bile etkileyebilecek düzeyde sonuçlara yol açabiliyormuş. Bunun objektif bir ölçümü yok, deneyimlerden yola çıkarak böyle diyorum dedi doktor. İskelet yapısı darsa ille de normal doğuracağım demek mantıklı gelmiyor bana da. O yüzden doktora güvenerek dediğini yapmaya karar verdim.
Bu arada geçen bir arkadaşımdan duydum. Çocuk zor doğuyor. Çocuk büyüyüp 4-5 yaşına geldiğinde annesine sürekli ‘anne hadi oyun oynayalım, ben bir yere sıkışmış olayım sen de beni kurtar’ diyor. Anne bunu fark edince psikoloğa götürüyor çocuğu. Psikolog da doğum travması olduğunu söylüyor. Evde ona tünel/tüp gibi bir şey kurun, çocuk içinden rahatça geçebilsin diyor. Kuruyorlar, çocuk da 1-2 hafta oynuyor, rahatça geçiyor tünelden. Sonra da sıkıldım ben artık kaldıralım bu oyuncağı diyor. Daha sonra hiç bu sıkışma oyununu oynamak istemiyor. Uzun oldu kusura bakmayın ama bunlar fark edilmezse ileride psikolojik sorunlara da yol açabilir. O yüzden doktoru dinlemekte fayda var diye düşünüyorum. 😊