Arkadaşlar sizi üzmek istemem, bende günlerce burada paylaşımlar takip ettim, benim yaşadıklarimi yaşayan var mı diye yorumları okudum, paylaşım yaptım, kimse kimse ile aynı hamileliği yaşamıyor, bir problem varsa kafanız rahat etmesi için fetal DNA veya amniyosentez yaptırmak lazım, benim ikili testim riskli çıktı, herkeste aynı sorun oluyor diye ciddiye almadım, detaylıda birşey çıkmadı, ense kalınlığı ve burun kemiği vardı, sadece kol ve bacak boyu iki hafta geriden geliyordu, perinolog bir ay sonra tekrar gel bakalım takip edelim dedi ve ben 26. Haftamda bebeğimin kalbinde delik olduğunu, femur kisaliginin 3 haftaya çıktığını ve bunların down sendromu belirtisi olduğunu öğrendim, amniyosentez önerdi, istersek eğer pozitif çıktığında bebeği alabiliriz de dedi, düşündüm ben karnımda hareket eden, kalbi atan bir canlıya kiyamacagim için ne olursa olsun kabulüm dedim ve yaptırmadım, amniyosentez riskli birsey 200/1 düşük tehlikesi varmış.. hamileliğim düşüncelerle çok zor geçti, 36. haftamda suyum gelmesiyle erken doğum yaptim, şu an bebeğim 12 günlük ve 10 gün kuvezde kaldı, Down sendromlu olarak dünyaya geldi…
Demek istediğim, bende oldu, komşuda olmadı, akrabamda oldu gibisinden kıyas yapmak doğru değilmiş… başkasında ikili test yüksek çıkıyor ama çocuğu normal doğuyor, benimki Down sendromlu doğdu, dünya tatlısı, iyiki dogurmusum onu ama kalbindeki delik çok büyük ve riskli bir ameliyat olması gerekiyor, çok üzülüyorum, bedeni kaldırabilecek mi diye…
Kısacası şüpheniz varsa ya risk alıp amniyosentez yaptırmak yada maddi durum iyiyse fetal DNA testi yaptırmak en iyisi…en azından hamileliğiniz düşüncelerle, stres ile geçmez…