Leylasiva21 kaç mm dediler büyüme için?
Böbrek büyümesi
Ebru-009 peki şimdi ne durumdasınız benim sağ tarafim çok agiriyor aşırı derecede tuvalete gidiyorum
Leylasiva21 korkmayın sadece o tarafa yatmayın ve bol bol su için. Bende de sağ böbrekte hamilelik öncesinde vardı. Hamile kaldığımı öğrendiğim gibi iyi bir ürologa gittim ve sağına yatma ve bol bol su iç dedi çok dayanılmaz bir ağrın olmadığı sürece korkmana gerek yok dedi doğumdan sonra geçiyormuş zaten.
Barannbebek acildi sadece böbrek büyümesi var ürolojiye git dedi
Leylasiva21 bnmde sag böbreğime agri var defalarca doktoruma dememe rağmen önemsemedi enfeksymda yapior o ağrıyı en son enfeksyn çıkmıştı zaten o geçince agrim da hafifliyor ama ben enfeksyn harici birsge olduğunu dusunuyorm doktoruma yine soylecm ama yine onemsmck eminm 😔
Barannbebek inşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲 aşırı derecede tuvalete gidiyorum çok dayanılmaz bi acı değil 15 haftalik tas var demişti onda bile ilaç kullanmadim
0103qsf doktoru değiştirin ben dedim sağ tarafa bıçak saplanıyor gibi bide aşırı derecede tuvalete gidiyorum oda ultrason ile bakti büyüme var ürolojiye git dedi
Leylasiva21 ürolojiye görünün ve takip ettirin mutlaka. Ama korkmayın stres yapmayın çaresi olmayan bir şey değil.
Leylasiva21 aşırı dayanılmaz bir ağrı olmadığı sürece müdahale etmiyorlar ve tabi aşırı bir büyüme yoksa.
Barannbebek doktor hamilelikte büyümesi normal çok büyük olsaydı derdi galiba bilmiyorum pazartesi günü randevu aldim
Leylasiva21 bu randevuda tekrar söylcm baktm yine ayni degstrcm canm peki üroloji ne dedi ilac verdi mi
0103qsf benim agrim dün gece oldu bugün acile gittim üroloji için Pazartesi günü randevu aldim
Leylasiva21 bende ağrı yok aslında karaciğer değerlerim yüksek olduğu için gitmiştim sağlık ocağı yönlendirdi. Kist ve yağlanma olabilir diye. Bulantı hapimla idrar yolu iltihabı için verilen haplar birbirini etkilemiş. Sol böbreğimi buyuyen. Ama sol tarafın yatınca ağrıların azaldığını okumuştum. Yani ben ultrasona girdigim için öğrendim. Sol böbreğim ağrıdığı için gitmedim.
Ebru-009 anladım Allah şifa versin inşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲
Leylasiva21 amin canım saol. Sanada çok geçmiş olsun bence panik yapma.
Ebru-009 iki kez düşük yaptım zaten çok zorlu bir hamilelik geçiriyorum her gittigimde başka bişi cikiyo o yüzden en ufak biside korkuyorum
Leylasiva21 bizi de oynatıyorlar usutme soguk algınlığı geçirdim 20.haftada
2 hafta sürdü. Bütün vitaminlerim kan değerlerim düştü. 30. Haftada erken doğum riski yaşadım. İdrar yolu iltihabı ates yaptı ates ağrı dogumu tetiklermis il merkezine sevk ettiler çok küçük yaşayamayız die. Ates 38.5 covid testi aldılar ama şüphemiz yok. Bazı hastaneler kabul etmedi. İdrar tahlili çıkınca dr.um biseyi yok acil dr.u tedbir olsun diye almış dd. Bir hastaneye kabul edildim. Gittim ambulansla. Covid suphesinden dolayı refakatçi almadılar. Serum yok iğne yok yemek yok acı çekiyorum. Kapıdan seslendim. Hemsire tlfn et dd. Tlfnun üzerinde hemsire odasının numarası yazmıyor. Aradım hastanenin çağrı merkezini hemsire odasının numarasını istedim. Hanfendi nereden arıyorsunuz diyorlar:). Hastanenizden arıyorum şu odadayım ddm. Bir gün önce gece yediğimi çıkardım sabah bisey yemedim. Buraya yatana kadar 2 serum verildi 1ini ambulansta taktılar. Yemek vermeyecekmisiniz diyorum geçti diyo serum takın diyorum sonucunuz belli değil dio. Para vereyim kantinden alın diyorum. Olmaz sonucunu belli değil alamayız diyor. Refakatçi de almadınız ben napicam ddm. Arayın isteyin güvenliğe bıraksınlar dd. Tanıdık bulduk o sayede biseyler getirdiler. Hamileyim insaf yaa. Covid olsam karantina boyunca insan muamelesi gormeyecektim herhalde.
Erken doğumda yine sevk edilirsin ddler. Cuma artık kilosu iyi korkma dd dr.um ama hastanede tek dr. Kalmis. Ayda 1 haftasonu izinliyim dd. O yoksa yine sevk ediyorlarmış. Nerede doğuracağı m belli değil bide tamamen hazırlıksız gittim üstümdeki kıyafetle gittim. Bi valiz esya başımıza ne gelir bilmedigim için ancak yeter diyorum
Ebru-009 Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲 Allah hastanelere düşürmesin inşallah 🤲
Leylasiva21 ürolojiden önce Perinatoloji uzmanına gitmelisin sana tavsiyem