Mavidunyamm bakin sorun zaten trizomi 18 degil, bu baslik da trizomi 18 basligi degil zaten, ikili test icin konusuldu ve dedim ki her hastalik masum degil, doktorumdan memnunum, kaldi ki onun disinda da gorustugum 2 perinatolog mevcut durumumu ek rahatsizliklarimi vs goz onunde bulundurdugunda ilerletemezsin bu hastalikta ani kalp durmalari yasanir bebekte fazla odem olabilecegi icin de ve bu sana mevcut durumunda zarar verir dediler, daha burda yazamayacagim kadar hassas sonuclari olabilecegi soylendi hepsi tarafindan.ben de bu forumda cok sey okudum, down sendromu durumunda bile annenin zehirlenmeye baslayabilecegi icin amniyosentez ve heyet karariyla gebelik sonlandirmalari okudum cunku down sendromunun bile kendi icinde dereceleri ve ek hastaliklari var, burda olay hastalik degil zaten biraz dikkatli okursaniz farkedersiniz, bir hastalik varsa bunlar ikili testte sinyal veriyor ve bize yol gosteriyor anlatmak istedigim bu. Tekrarliyorum saglikli gebeliklerin bile annenin durumuna gore saglik tehlikeye atabilecegi zamanlar vardir. Bunlarin hepsi bir ihtimaldir. Sizin konustugunuz 30 kiside bu rastlanmaz, baska bir kiside rastlanir bu da durumu kesinlikten cikarip ihtimale sokar zaten. Kelime anlamlarina dikkat etmenizi rica ediyorum. Demek ki sizin konustugunuz anneler kadar saglikli bir anne degilim, demek ki sahip oldugum ek hastaliklar, kan degerlerim vs bu hamileligi ilerletmeme izin vermiyor ve ben su an bunlari yasiyorum. Cok sukur tek doktorla kalacak kadar da cahil bir insan degilim. Gittigim perinatologlarin da hepsi prof unvanina sahip. Biz onlardan iyi bilemedigimiz icin hamile kaldigimiz andan itibaren doktora gidiyoruz. Tekrarliyorum. Bu hastaliga gore degil anneye gore annenin saglik durumuna gore degisen bir durumdur.