• Doğum
  • Doğum şekli tercihi arada kaldım

Suni sancı ile başlatılan doğumların %80-85’inde sonuç alıyoruz demişti benim doktorum. Ben olsaydım suni sancı ile doğumu başlatma seçeneğini denerdim. Ama tabi senin içine nasıl sinecekse, nasıl kendini daha rahat hissedeceksen ona karar ver. 🌺sağlıkla gelsin yavrun.

Nebyaa
    Bende normal doğum istiyorum ama günlerim berbat geciyor hadi disimi sıktım diyelim hala kanala kafasını sokmamış bebegim . O yüzden doktor , senin durumunda olup normal dogum yapabilen birkac kisi anca gördüm dedi

Eas doktorlar sezeryani seviyor 10 dakikada kes dik bitti onlar için genellikle gebeleri sezeryana çekmek istiyorlar. 39. Haftaya kadar dayanmissin şurda kalmış bir iki hafta en azından elimden geleni yaptım kısmet böyleymiş dersin.

AnnelikHayali
        Cok tesekkur ederim 🙏 Kesinlikle normal dogum istiyorum zaten ama hamilelikteki o güzel şansım doğumdada devam ediyor 😒😒 bebis kafasını kanala sokarmi acaba suni sancıyla ? Sokmazsa eger kesin o gün sezeryan yapılacak . Sizce haftaya deneyeyim mi yoksa kendi sancımı mı bekleyeyim

Nebyaa
          Kolumda serum takılacak yer kalmadı . Ama sanırım bekleyeceğim 😞

Eas bebeğin pozisyonu da durumu etkileyen faktörlerden. sizin durumunuzda olup normal doğum olasılıgı nedir onu öğrenmelisiniz o zaman 🤝

• Eas bunu yanıtladı.

Benim ilk oğlum da doğum kanalına girmemişti ama bir tek bu etken değildi tabi çatım dardı kilolu da bir bebekti. Doktorum suni sancı ile doğum kanalına sokmaya çalışırız ama çatın dar dedi zorlanabiliriz de dedi. Riske atmadı sezeryanı tercih ettik

• Eas bunu yanıtladı.

Eas onun kararını siz verin. Ben ya da bir başkası ne desek boş. Kanala girmesi için çömelme hareketi, ayaktayken kalçayı sağa sola sallama, pilates topu ile daireler çizme gibi egzersizler yaparsanız işe yarama ihtimali var. 😊

• Eas bunu yanıtladı.

Eas sezeryan sizin için daha iyi olacak gibi normal geçen bir hamilelik olmuş olsaydı kesinlikle bekleyin derdim ama bu kadar sıkıntı yaşıyorsanız sezeryan olun derim

• Eas bunu yanıtladı.

ayseky
                  Bebeğin pozisyonu gayet iyi ters dönmüş bir şekilde doğum pozisyonunu almış . Tek sorun doğum kanalına girmiyor olması

Deletedmom727271
                  Bana çatın dar demedi . Sadece dediki böyle bebeklerde genellikle normal doğum olmuyor cünkü 39 haftamız bitti hala kafası kanalda değil . Peki siz suni sancı aldınız mı hiç denediniz mi normal dogumu yoksa direk sezeryan mı ? Sezeryan nasil oldu epidural miydi ? Nasil gecti ben cok korkuyorum😓

AnnelikHayali
                    İnanin hergün olmasada yaptim o pilates topuyla hareketler yaptim . Genelde 3-4 bin adim attim . Ama artik takatim kalmadı . Arastirmayada korkuyorum sezeryanı . Çok bilmekte iyi degil korkuyorum cunku . Normal dogar diye dusunmustum cunku 30. Haftada dogum pozisyonu almişti bebegim . Hersey yolunda gider sandım bugün şok oldum

Ccgdm
                    Doktorumda böyle dedi . Yani %1 lik kesimdesin hamilelik sıkıntıları olarak dedi. Ben yine disimi sıkarım 9 aydır neler yaşadım neler. Ama korkum 41 e kadar acı cekip yine sezeryan olmak .
                    Bir yanım salı günü git sezeryan ol allahın izniyle bitsin bu işkence diyor diğer yanım biraz daha dayan belki normal olur diyor . Öyle kafam karışıkki hiç beklemiyordum boyle olacagini .

Eas hayır doktorum direkt sezeryan dedi. Bende ona güvendim suni sancı ile denersek olmazsa yine sezeryan olacaksın mecbur kendini yormaya gerek yok dedi. Genel oldum ben çok da rahat geçti tabi bünye ile alakalı 4 sene oldu 🌼 korkmayın sakın bebeğiniz için hangisi iyise sağlıklıysa onu seçin bence sağlıklı doğumlar dilerim 🤲🏼

• Eas bunu yanıtladı.

Bebeğin başı kanalda değilse suni sancıyla bebeğin ters dönme ihtimali oluyor, benim arkadaşımda öyle olmuştu suni sancı verildiğinde bebeği ters döndü ve sezaryen oldu belki sancıyla ilgili değildir ama iki sancıyı da çekmek istemiyorsanız sezaryeni seçin önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlığı

• Eas bunu yanıtladı.

Hakiko
                          Sezeryandan sonraki acı korkutuyor beni . Bir de doktorum belden uyuşmalı yapacağız dedi. Ameliyatta uyanık olma psikolojisini kaldırabilir miyim ? Sonrasında nasıl acılar cekicem ? Ameliyat yarası beni ne kadar zorlayacak bunların korkusu var

Eas tabiki bir süre ağrıları göze almalısınız. Normal olarak bu bir ameliyat. Size önerim sürekli yatmamanız iyileşme süreciniz uzar. Elinizden geldiğince yürümeye çalışın kendinizi daha iyi hissedersiniz. İkinci gün çok rahat ayaklanırsınız ama tabi ki ameliyat ağrısı mutlaka oluyor ama inanın dayanamayacak kadar değil. Mesela size anlatayım kısaca benim oğlum sabah 10.20de doğdu akşam 8de serumlarım filan çıktı giyindim doktorum bana gece 11den sonra duvarlara tutuna tutuna yürü yoksa bir daha kalkmak da zorlanırsın dedi. Onu dinledim ilkten zorlandım ama alışıyorsun. Ertesi gün bebeğim kucağımda hastaneden çok rahat çıktım 😊

Deletedmom727271
                              Ay maşallah allah evladınızı size bağışlasın 🙏😊
                              Sezeryanda Yürümenin öneminden bugun doktorumda bahsetti . Peki ameliyat yarası ne kadar süre sonra iyilesiyor normale dönüyorsunuz ? Banyo yapmak vs

Valla canım ben ilkini normal doğurdum ama suni sancı olayı zor yani onu deneyeceğine git direk sezaryen ol bence ya da 39 hafya beklemişsin kendş sancılarını bekle