Serdem304 zzeliizz Allah güç kuvvet versin ins her şey yoluna girer, hastanede kaalman dha iyi tabi, anında müdahale edebilirler en azindan🙏🙏, hep yatıyor muydun canım, suyun gelmesini tetikleyen bişi mi olmuş yoksa durduk yere mi gelmiş aklıma takıldı
zzeliizz Serdem304 yo suyun gelmesini tetikleyen hiç bı şey yok ben dikişten korkarken sudan gol yedik. Genel olarak yatıyordum ama yemek fln yapıyordum ufak tefek işlerimi hallediyordum kendimi yormadan sonra hemen geri yatiyordum
Nezii Ozge2014 Canım burada bir arkadaşımız daha vardı sadece dikiş tutuyordu ve haftadı çok ileriydi. Bu iş gerçekten belli olmuyor. Dikişte açılma olup 2 mm dikişle duranıda gördük. Sen yapabileceğin en iyi şeyi yaptın dikiş attırarak artık dua ile duracak.
Ozge2014 Nezii insallah rabbime bıraktım 😭😔 allahım hepimizin yüzünü güldürsün yavrumuzu kucağımıza almayı nasip etsin 🙏❤️
H-N-U-R Simsim60 Sagol canım Allah razı olsun 🤲darısı sizlerin de başına inşallah son haftalarınıza kadar saglıklı gidersiniz 🌺🤲
Denz_ @Ozge2014 canım benim tam açılma ve hunileşmeyle dikiş atıldı 21 de şu an 27+ 3 olduk sadece dikiş tutuyor açıklık devam ediyor korkma inşallah 30 lu haftaları görürüz
Ozge2014 Denz_ aaaa öyle mi , bana perinotoloji bölümünü önerdiler . Yarın oraya gidicem ama gideceğim yer 3 saatlik yol ondan da çok korkuyorum ve kasık bölgem de çok ağrılarım var sizde de oldu mu ?
Guncem Kızlar selamlar. Öncelikle hepimiz insallah bebeklerimize miadinda saglikla kavusuruz. Benin doktorum rahim uzunlugunu her gebede cok sıkı takip eden iki arkadaşıma da serklaj yapmış birisi. Yani bu konularda hassasiyeti var. Ben 16. haftada rutin kontrole gittim. Cesitli ölçümler yapip sekreterine soylerken rahim agzi uzunlugu 29 mm dedi. Ben sorana kadar da her sey yolunda cnaim falan dedi. Ben de hocam rahim agzim cok ksa degilmi sizce dedim. Yoo bi sorun oldugunu sanmiyorum dedi. Nornalde aşırı pimpirikli bir kadındır. Neyse sen bi ikin dedi ultrasonla bakarken. Tamam kapali acilma egilimi yok falan dedi. Ben huzursuz olduğum icin icinin rahatlamasi icin haftaya gel bi daha bakalim degisiklik var mi görürüz dedi. Ne progestan ne istirahat hic bir sey onermedi. Burdan bakiyorum 4 4.5 normal diyorlar sizce gerilmeli miyim. Ileriki haftalarda neler yasayacagim hic bi fikrim yok
Serdem304 Guncem 29mm için normal demiş enteresan, 35 ve ustu icin normal demisti doktorum, 23 mm ile serklaj oldum ve cok kisa surede kisalmisti kontrolle farkedildi, tekrar gittiginde alttan baksin kesinlikle ve arayi fzla açma en gec 1 hfta sonrasinda tekrar kontrole gitmeni oneriyorm
Guncem Nezii karından bakti. Haftaya da karindan bakicam net goremezsem vajinal bakarim anca dedi vajinal usg ye karşı biraz.
Serdem304 zzeliizz alla alla bu da senin sınavın canm sabırlı ol haftan kötü değil, hersey ıyi olur ins
Funday35 Ozge2014 Canım bu şekilde 30 lu 35 li haftaları görenler oldu bol bol dua et ve wc dışı kalkma inşallah vaktinde zamanın da gelir bebegin canım 🤲🏻
Rumeysaaaaaaaaaaaa Funday35 merhaba canim ben rumeysa telefonum geldi tekrar yükledim ama eski hesabıma giremedim bizim gruba beni de ekler misin
Nezii Guncem Vajinal baktır canım ısrar et. Hiç bir zararı yok doktor olarak bunu nasıl düşünüyorlar anlamıyorum. Rahim ağzı bogu konusunda özellikle karından ultrason asla gerçek değerleri vermez. Kritik bir değerde çıkmış 29mm. Mutlaka alttan baktırın.
Barannbebek Nezii bende anlamadım nasıl vajinale karşı oluyor, zaten vajinal baktıkları tek şey rahim ağzı. Karından ölçülen uzun çıkıyor çünkü ve görülmesi de zor oluyor. O kadar çok baktılar ki bana vajinal hiçbir zararı da olmadı 🤷
Guncem Barannbebek aslinda bi arkadasimda da vajinalden daha uzun cikmisti bu konuda net bir durum yok gibi
Efnan zzeliizz doktor düzenli olarak ölçüm yapıyor muydu vajinal olarak canım. Ya benim de 20. Haftada kaybım var serklaj yoktu o zaman şimdi de atıldı 19. Haftadayim benim de korkularım var da o yüzden seni rahatsız ediyorum kusura bakma
Guncem Serdem304 benim 11. Haftada 3.4 tü. 17. Haftada 2.9. Sanirim ani bir acilma egilimi olmadigi icin pozitif bakiyor. Bir de ikindirdi hareket goremeyince iyi dedi. Haftaya gidicem tekrardan kontrole. Ben de merak ediyorum. Bilirsem en azindan yogun calisiyorum buna son verip eve gecerim.
zzeliizz Serdem304 inşallah herşeyin hayırlısı çok zor sureclerden geçiyoruz hepimiz rabbim yardımcımız olsun hepimizin evladını bağışlasın
Kullaniciadi Guncem sizin ilk gebelik değil mi? Daha önce sorun yaşamamış gebelerde 29 lar normal kabul ediliyor. 25 altı sınır sanırım. İlk gebelik için Servikal yetmezlik tanısı konulamiyor öyküye dayanarak hareket ediliyor veya şansa kısalma açılma farkedilirse.