DamlaAli Elizinannesiii böyle bir şey yok canım. Kamu düzenini korumaya yönelik kanun gereğince soy bağı değiştirilemez, koparılamaz. Bunun sebebi de soy karışıklığına mahal vermemek. Çünkü evlilik miras gibi başka kanuni konularda da soy bağı önemlidir
funnymummy Elizinannesiii şu an nikahsız olduğu için zaten onun babalığı tanıması gerekir siz ona bilgi verin doğum yaptığınızda mesajla felan nüfusuna alıp almayacağını sorun yoksa ilerde asıl sizden alabilir çünkü o dna babasının olduğunu bildirir ve babalık davası açarsa ki yapar diyorsanız sonra sıkıntı yaşayacağınıza şimdi halledin sorunu
DamlaAli kuzeymomsss bir de baba böyle bir şeye karşı dava açsa her türlü kazanır zaten boşa uğraşı. İleride soy bağını karıştırmak yanlış beyan vermek üzerinden dava açsa kadın ceza bile alır
Sumiire Elizinannesiii bence bi avukata yada bilen birinden ayrıntılı bilgi alsan daha iyi olur olumlu olumsuz taraflarını öğrenirsin ben müge anlıda Boyle bişey görmüştüm dede adı yazılıyo baba adı yerine kardes olarak değil bnm aklımda kalan bu
Poyrazin_annesi Canım nıkahın olmasada hastanede dogum yapacagın ıcın hastane bebegın babasını soruyor ımza almak ıcın . O ımza olmadan hastanede dogum gerceklesgırmıyolar dıye bılıyorum sen yıne bı arastır
Elizinannesiii Poyrazin_annesi pazartesi randevum var inşallah dediğiniz gibi birşey yoktur aksi halde çok zor olur benim için çünkü doğuma da 15 gün gibi bir süre kaldı, bir dert gidiyor bir dert geliyor bakalım daha ne olacak
Kelebekk-0307 Elizinannesiii peki bu durumu ilerde çocuğunuza nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz yani yargılamak için sormuyorum cidden merak ettim o çocuğun babasini her ne olursa olsun bilmeye hakkı yok mu ? Bir de çocuğu almak isteyen her türlü zaten alır dna testi diye bir şey var kaldi ki soy bağını değiştirmekte suç diye biliyorum. Yasal yollarla bunu yapmanız mümkündür belki bir avukatla görüşün bence en doğru yolu o burda kimse size doğu bilgiyi veremez.
Elizinannesiii Kelebekk-0307 bilmeye hakkı var, beni evden sırf karnımdaki bebek kız diye attıklarını kızım öğrenirse sanmıyorum ki onu baba olarak kabul etsin ha eğer yine de kabul etmek isterse saygı duyarım ama bu 18 yaşından sonrası için, öncesinde asla alamazlar
Seymaben Elizinannesiii babasinin adi yazar mutlaka soyismini bilemem ama almak isteseler mahkemeye verip ilerde yine alma ihtimali olabilir kimlikdeki baba adina bakmiyolar malesef bu gibi durumlarda cocugun biyolojik babasi oldugundan kaynakli herturlu mahkeme acabilir egerki almak isterse bence hic ugrasmayin babasinin adi yazsin
Elizinannesiii Seymaben şu an mahkemeye gitsem kendim onu sürüm sürüm süründürürüm ama uğraşmıyorum, Çünkü o kadar ne es ne de baba olmayı hak etmiyor
MerveeD Elizinannesiii Canım bejım arkadasımın annesi ıle babası bebekken ayrılmıs ve babası annesinin adını kimlikte gormek ıstemediği için dedesi ve babaannesinin adını yazdırmış kimliğe, şimdi babası ıle kardeş görünüyor resmi dairelerde babaannesi bir şekilde durumu izah etmıs ve cocuk zaten annesini hıc gormedıgı ıcın benı arayıp sormayan kadına ben anne demem deyıp hc umursamadı..
Elizinannesiii MerveeD arkadaşınız da haklıymış. İlerde kızımın babası ile görüşeceğini düşünmüyorum, daha doğmadan sırf kız olduğu için beni evden attıklarını bilirse kızım, değil baba demeyi suratına bile bakmz
01rebirth Elizinannesiii anladım canım, ama şöyle düşün iyi bir eş değildir ama iyi bir baba olabilir, yapacagın bu hareket ilerde çocuğun in önemli şeylere sebeb olabilir allah yardımcın olsun inşallah🤲🏻
Elizinannesiii 01rebirth iyi bir baba olsaydı bebeğin cinsiyeti kız diye onu kabul etmemezlik yapmazdı ama demi 😊
kuzeymomsss MihrimahVeAnnesiii aynen öyle canım işte ama arkadaşın kimliğinde baba adıda çocuğuyla aynı isim olur bu yüzden kızı ile kardeş olarak gözükür yani böyle anlatmakta çok zor oluyor ama 😂
Elizinannesiii kuzeymomsss anladım ben sizi 😊 öyle olması tabiki de hiç olmaz, bakalım nüfusa gideceğim mecbur bu konu içi.n
dugmeannesi Elizinannesiii http://www.birgulsonmez.av.tr/abhukuk/evlilik-disi-dogan-cocugun-nufus-islemleri/ Kendi soyadını verebilirsin ama baba adı konusunda bir fikrim yok bende netten baktm
dugmeannesi Elizinannesiii Baya okudum netten de soy bağı değiştiginde suç işlemiş sayiliyormussunuz. Kendi soyadını verebilirmissin ama baba adı öz babasının adı olmaliymjs. Yoksa ilerleyen süreçte baba dava açıp soy bağını değiştirdiği için hatta bebek senin babanın sağlık sigortası vs gibi şeylerden de yararlandığı için nitelikli dolandırıcılık davası bile aciyormus öz baba. Bu şekilde sizi hapse bile attırıp bebeği elinizden alabilir. .siz herşeyi yasal süreç nasıl ilerliyorsa öyle yapın zaten bebeği sizden bu şekilde alamaz nikah yok bişey yok bebek 18 yaşına geldiğinde kendi isterse babasıyla gorusurmus
Elizinannesiii dugmeannesi Çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin sizi de yordum, o kadar araştırma yapmışsınız ☀️ inanın ki olduğum durumu bir ben Bir Allah biliyor gecrekten çaresizlik çok fazla zor
Srfe_01 Elizinannesiii canım nikahınız yol sanırım evlılık dışı bır bebek olduğu için tüm haklar sende zaten senden alma gibi bır şansı olamaz babasız doğum yapman bunun en büyük nedenı zaten ama soy bağını karıstrma babasının adını taşımalı ılerleyen zamanda babasının haklarını cocuk kullanmalı yada yararlanmalı dıye düşünüyorum çünkü bu baba tarafına yapacağın gıcıklık 😊mal mülk davasında babasının hakkını çocuğun alsın anlık olarak düşünme ılerıye dönük düşün zaten istesen de kafana göre baba ismi degıstremezsın çocuğun babası dava acabılır soy bağını degıstrdın diye olması gerektıgı gıbı olsun çok takılma böyle şeylere basıt seyler bunlar
Elizinannesiii Srfe_01 görüşmüyoruz ama, hani kesinlikle sanki düşmanıymışım gibi 5.6 aydır beni ne aradı ne sordu bende aramak istemiyorum ne ypcm blmyrm
Ceylankaya35 Elizinannesiii senin durumun çok zor yah kardeşin olarak kayıtlara geçer yada çok sağlam tanıdığın kuzen yada erkek arkadaşın varsa onların üzerine aldır eğer gerçekten bebeğin babasını istemiyorsanız
Elizinannesiii Ceylankaya35 ben istemiyorum değil eşim de kabul etmiyor zaten, cinsiyeti sırf kız diye
01rebirth Elizinannesiii bunu başta deseydiniz böyle bir yorum yapmazdım zaten canım😞 rabbim sana ve kızına çok güzel bir hayat sunsun inşallah o size bakarak ah çeksin🤲🏻
Elizinannesiii 01rebirth Tabiki ne niyetle yazdığınızı biliyorum sorun değil 😊 burda daha önce başıma gelenleri bir postta anlattım neler dediler neler, bir hafadir kendimi toparlamış bulunuyorum, yoksa o gelen yorumlar dan dolayı çok kötü oldum