dakpinar- benimde dün pembe leke geldi sonra ağrım oldu adet ağrısı gibi geçti sonra şuan yine var ama az korkma . Ben sadece heyecanlıyım kavuşmamiza az kaldı diye . Bu arada gerçekten eğitimin onemi çok büyükmüş eğitim almama rağmen dün o kadar heyecan yaptım ki eğitim almasaydim heralde direk hastanedeydim . Sancin filan oluncada korkma korku doğumu durdururmus ve hemen hastaneye gitme ne zman dayanamayacak duruma gelirsen o zman git hem hastane ortamında çok kalmamış olursun hem evde daha rahat karşılarsin kasılmalarını . İlk kasılmalar olduğunda ılık bı dus al saçını ıslatmak zorunda değilsin çünkü hava soğuk belki hasta olabilirsin . Sadece omuzlarına beline kasıklarına sıcak su tut . Yada sıcak suya otur tabi suyun gelmemiş ise . Ardından 3 bardak suya 11 tane hurma koyup kaynat suyunu iç ve hurmalari ye bu açılmayı kolaylaştıriyor . Baş parmak ve işaret parmağınin 👆 bu “v” olan kısım varya kasilman olunca yavaşça eşin orayı sıksın kasilman artınca daha çok sıksın ve bı yandanda sıktığı elin kolunu okşasin sende bu sırada nefes alıp ver ağrı kesici etkisi yapıyor . Kasilman başlayınca derin nefes al olabildiğince yavaş ver hemde çok yavaş ardından kasilman siddetlenecek o sırada kısa nefes al kısa ver ama çokta hızlı değil kasilmanin şiddeti azalmaya başlayınca yine derin tam nefes yavaş yavaş ver