@hamilemommy ayy benim en zorlandığım konu açılmış. Herkes bana pimpirikli, çok dikkatliyim diye kızıyor da. Yaptıklarımı paylaşayım istedim 😅
Öncelikle yasaklardan ziyade Yemen gereken şeyler:
Süt yoğurt yumurta muz kaşar peyniri fındık fıstık badem ceviz avakoda balık ve haftada 3-4 kez kırmızı et. Bunlar bildiklerim
Paketli hazır ürünler sakıncalı, süt yoğurt peynir mutlaka pastörize olanlardan olmalı, et balık yumurta iyi pişmiş olmalı,meyve sebze çok yararlı ama çok iyi yıkamalısın( ben dışarıda salata yemedim hiç),maydonoz fazlası tehlikeli, mayonez çiğ yumurtadan olduğu için zararlı, kızartma ve yağlı şeyler çok aşırıya kaçılmamalı, çok şekerli şeylere çok yüklenmemelisin tahin pekmez yersen efsane olur canın tatlı çektiğinde, bazı balık çeşitleri yasak ama mesela midye dolma sakıncalı, çay kahve günlük sınırı var, kola ve hazır paket meyvesuları da şeker içeriğinden dolayı tavsiye edilmiyor. Günde 2-3 litre su içmen gerekiyor. Aklıma gelenler bunlar🤗 ama her şeyden önce çok güzel bir süreçte olduğunu unutma ve kendine çok iyi bak, bebek de hee türlü iyi olacaktır❤️🌸