hamilemommy Günaydınnn hanımlar benim gibi bir çok yeni hamile olan anneler var. Ben 7+3 haftalık hamileyim yasak olan yiyecek ve içecekler nelerdir? 🙄 Bilgilenelim mi?
Selindrellaa hamilemommy bana doktorum bişey yasaklamadı ama maydanozu çok yeme Bi onu söylemişti düşüğe sebep oluyomuş. Bi de bitki çaylarına dikkat et içmemeye çalış 🌸
Hazal_41 hamilemommy valla bende 7+3 şuan bana paketli gıda yasakladı ıvır zıvır yani fermente sucuk pastörize süt midre kalamar bunlar yasak dedi paketli hiç bir şey yeme dedi sadece sebze baklagiller meyve süt inek sütü taze yoğurt bile kendin mayala dedi öyle yapıyorum cipsi hamburgeri özledim simdiden 😔
Busegq Selindrellaa ilk aylarda öyle Bitki Çayları içmek ve temizlik maddeleri kokusunu çekmek bebeğin tutunmasına engel olur
Tubmavi Adaçayı özellikle. Hurma doğumu kolaylaştırdığı için ilk üç ay önerilmez. Ton balığı gibi civa içeren balıklar. Maydonoz. Ve detoks söktürücü etkisi olan şeyler diye genelleyebiliriz
Karenim123 Tubmavi yaaa öyle mi benim midem berbat bişey yiyemiyorum ama sadece ton balık ekmek sandviç iyi geliyordu ve yedim inşallah bebeğime bişey olmaz 🙏🏻 11 haftalık olduk
charlottececi Hazal_41 yogurdu kendiniz mayaliyosaniz mutlaka pastörize sutle yapin. İnek sutu pastörize edilmedigi icin burucella geçebilir. Dikkatli olun :)
Meryemcelikaliyeva Bana o haftalarda doktorum yeşillikler yasaklamıştı meyveden ananas ilk başlarda olmaz
blueberyy00 hamilemommy hicbirseyi yasaklamadi herşeyden ölçülü ye normal hayatına devam et demişti ama bitki çayları içme demisti
yarenaltinbasak Herseyden ölçülü şekilde yediğimizde sorun olmuyor kendinizi hasta yerine koyup hayattan mahrum etmenin hiçbir anlamı yok hepsinden minik tadımlık alabilirsiniz onun kimseye zararı olmaz zaten
hamilemommy yarenaltinbasak evet hani bazen de derler ya hamile 🤰 canı çekmiştir yada burnuna kokmuştur diye
Ceycey54 hamilemommy bana sucuk,salam, sosis . balıklardan da 3 aya kadar alabalık ton balık yasak demişti
Camilaaa Benim doktorumun söylediği; her türlü fast food ürünü, salam, sosis, sucuk gibi hazır etler, etli çiğ köfte, iyi pişmemiş etler, bazı bitki çayları ve saç boyamak yasak demişti ☺️