Tuliy5 FerdAzra Mira ismini iyi araştır canım. Cidal ve Mira diye Hadis-i Şerif’te bir bölüm var. Mira Arapçada kavga, tartışma, riyakarlık demek.
PamirMira Tugce_64 3 ay kaldı hiçbir ismi tam beğenemiyorum napacam hiç bilmiyorum 😔 sanki hiç güzel kız ismi yok gibi 😑
Glfdnaktr PamirMira Evet ya benimde aynen öyle hiiiiiç isim bulamiyorum çok takiyorum kafama sasirdim artık napcagimi 23 haftaya geldim 😔
busrakoylu Tugce_64 Lara düşünürdüm hep çok hoşuma giderdi ama Kuran’da geçmeyince vazgeçtim, Lina düşünüyorum🌸🙏🏻
Diloss_14 busrakoylu kuranda geçmesi önemli değil isimlerin anlamlarının güzel olması önemli Kezban ismi de geçer misal ama yalancı demek konulmaz öyle düşün anlamı güzel olsun yeterli
Hicran6833 busrakoylu Lina, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Haşr suresinin 5. ayetinde geçmektedir. Lina, burada yumuşak hurma ağacı anlamını taşımaktadır.
Simgest busrakoylu çocuklarınıza koyduğunuz isimde dine göre kuranda geçme zorunluluğu yok. Anlamı güzel olma zorunluluğu var… benim eşimde hep kuranda geçsin derdi ona inandırana kadar sormadığım hoca kalmadı sizde araştırabilirsiniz öyle bir zorunluluk yok. Keza kuranda geçen bir çok isim yasaklıdır bunlardan bitanesi irem ismi eğer koyan varsa değiştirsin diye yazılmıştır. Araştırın içiniz rahat olsun.
Hicran6833 Tuliy5 Lina, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Haşr suresinin 5. ayetinde geçmektedir. Lina, burada yumuşak hurma ağacı anlamını taşımaktadır.
Ceyduygu busrakoylu Önemli olan Kuran’da geçmesi değilmiş anlamının güzel olmasıymış. Bende Kuran’da geçen isim koymak için araştırıyordum ilahiyatçı kuzenim söyledi :)