• isimler
  • Bebeğimin isim hikayesi ✍️

patilibalik En başından beri Türk kökenli bir isim istiyorduk bir gün Kuruluş Osmani izlerken Göktuğ ismi çok güzel geldi anlamı da çok güzeldi o yüzden 13. Haftadan beri ismi belli oğlumun 😁

Merveikratanem Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin insallah. Istemsiz gözlerim doldu bizmde sevgiliyken hayalimiz kizimiz olursa ikra koymakti sebebi de benim alt komsumun kizinin adiydi bazen annesi bana birakir bende esimlede konustururdum. Evlendik kizimiz oldu ama cevremdeki bi kac kisi Ikra ismiyle dalga gecti bende hamilelik piskolojisiyle vazgectim. Melek koyduk. Bazen pişman oluyorum koymadim diye suan meleğime kardeş geliyor kiz olursa ikra koycam ins ❤

Sermec27 Eltimde böyle demişti. O duayı okuyup, doğan bebeğe Muhammed adını verdiler. Yanına bir isim daha eklediler onlar da. Kız deniyordu sonuna dek. Doğdu erkek 😍

patilibalik kızımın adı Asel. Tam son dakikada koyduk adını. Aceleyle koymak zorunda kaldık. Erken doğum yaptım. 32 haftalık prematüre olarak doğdu. İsim araştırıyorduk ama netleştirmemiştik. Eşim kimlik çıkartmaya gittiğinde adını ne koyacağız diye beni aradı Asel olsun o zaman napalım dedim. Bu şekilde koyuldu 😄

2melekannesii___ hayırlısı olsun canım dalga geçilecek bir isim değil şimdi çoğu kişi kullanıyor biz okumadık eşimle kızımız okusun dedik ilk inen vayih bizde ona verelim dedik tanemi eşim sonradan ekledi kimseden isim konusundan kötü bir yorum almadım alsamda eşimle benim kararım rabbim evlatlarımıza hayırlı sağlıklı ömürler versin biz eşimle sevgiliyken çok hayal kurardık çocuk konusunda rabbim 5 sene aratti ama çok güzel mükafatlandirdi çok şükür rabbime

patilibalik 10 yıl sonunda evlat sahıbı olabıldık dr ayrıntılıya kadar kız dedi ve eşim benım koydugum ismi kabul etti ASEL LİNA hatta öyle ki kıyafetler vs yılların verdigi hevesle kapı süsü vs de yaptırmısdım🤫 ayrıntılıya bır gıttık ki erkek 👻😂 eşim aksaraylı ve erkek cocuklarına dedelerinin adı verilir genel gelenek bu yani şöyle diyim eşim hariç 3 kaynım var 3ününde ilk oğlanlar dedelerinin adı.. eşimde evin en büyük oğlu yani koymasa ayıp.. Hastaneden çıkdık oğlanın adı hazır dedi nedir dedim benim babamın adını söylemez mi senın babanın adı hıc bır torununda yok o olsun dedi… ben şok hayır olmaz bizde böyle bir adet yok hem ailen cok kırılır falan fılan dedım. Benı dınlemedı önüne bir isim daha ekleyıp babamın adını koyduk Mert İsmail.💙 tabı dogurana kadar onun sülalesi tarafından ne esımın kılıbıklıgı, kayınbaba düşkünlüğü, ne de benım duymadıgım kalmadı 🤭🤭 ama kendı babama söyledigimde babamın hıckırarak aglamasını asla unutmucam o yüzden iyi ki diyorum… hatta bazen laf sokana gıcıklıgına babamın adı, ağzımım tadı dıyorum cenelerını kapıyolar🤭 suan 31+5 yine oğlan beklıyorum bu sefer eşim bana bırakdı bende yıllar sonra geken evladımda herkesin söylenmelerine rağmen bana ve babama yaptıgı jeste karsılık onun babasının adını koydum Mete Veli💙 (isim dediğin bir boncuk Allah evlatlarımıza hayırlı ömür nasip etsin)

Merveikratanem Benim cevrem degisik ya birde benim yasim küçüktü kim ne dese etkilenirdim. Ama kizimin isminide çok seviyorum nasip.
          Çok mutlu oldum hikayeni okuyunca kizlarimiz yaşıt. Senin ikizler 4 ay buyuk olacaklar benim bebisten. Bakalm cinsiyetimiz ne olacak

patilibalik plajda bi kadın ve çocuğunu gördüm ismi maviydi bi kitaptan etkilenip koydum demişti ben de onlardan etkilenip kuzum olursa mavi koycam. Oğlum olursa eşim yanaşmıyor Maviye normalde karışmışsam sana diyordu ama maviyi koz ismi olarak gördüğü için istemiyor. Bu sefer de Kızlık soyadım Demir onu önerdi hem soyismini de kullanamadım oğlumuzun adı olur dedi. Hiç düşünmemiştim ama bu teklifin ondan gelmesi çok tatlı geldi. Anlamlı olacağından düşünmeye başladım.

patilibalik Hassas duygusal barışçıl ozguvenli anlamlari var adıyla yaşasın minik kizim 🥰 cevremde çok nadir duydugum bir isim benimde

dilara_cinar99

göktuğ ismimi çok seviyorum Tuğba ismimle de uyumlu ama 5 yıllık eski sevgilimin adı herkes farklı anlam yükleyecek diye koyamam 😂😂

patilibalik çok teşekkür ederim Allah razı olsun lohusa yüreğime su serptiniz acaba Asrın doğru karar mi diye düşünüyordum sürekli

patilibalik ilk kızıma hamileyken ilk önce erkek dediler ama içimde kız vardı annemde hamileydi ben hamileyken ben 18 yaşındaydım annem 35 bilememiş hamile kalmış oda beni doktora pek yollmazdi.kaynanam. sadece 1 kere ultrosana girdim oda.saglik ocağındaki salak aile hekimi a bak pipisi diye uydurdu bunlarda oğlan oğlan diye gezdi neyse annem doğum yaptı aramızda 1 ayımız var babam annemin doktorundan rica etti bı muayene edin diye orda muayene oldum kızın olacak dedi havalara uçtum hemen Ebrar olacak adı dedim sonra kaynatamin ikinci evliliği eşim öz olarak 4 kardeş iki uveyden var bunlar başladılar Hatice geliyor Hatice geliyor diye canım görümcem de o ismi bize koymak düşmez siz ikinize düşer dedi üvey kaynana da alındı çokta iyi oldu sonra kızımın adı Ebrar oldu ikinci kızımda ayrıldık.kaynanadan ve çok bekledik kızımı tedavi falan gördüm 7 sene sonrada ikinci kızıma hamile olduğumu öğrendim adı Öykü olsun dedik öykü oldu

KIZIM 2013te doğdu.. zor bir gebelik geçiriyordum hastanede yatarken yanımda bir abla Doğum yaptı eslem koydu adını içime bi hoş geldi anlamı da güzel olunca kızım olursa eslem olsun dedim. Yağmur yağarken ögrendim hamile olduğumu Doğuma giderken de yağmur yağıyordu eşim de eslem yağmur olsun dedi o gün karar verdik❤️ 2020 de oğlum oldu eşim tek erkek ve kayınpederimin adını koyduk seve seve beni kızı gibi görür adı baki oglumuzun ❤️ Şimdi 3. Geliyor plansız sürpriz oldu haftaya öğreneceğim cinsiyeti geçen hafta erkek gibi dedi doktor bakalım haftaya belli olacak ❤️ İnan’ın aklıma hiç idim gelmiyor 😂😂

patilibalik kizimin adi rahmetli annemin adi simdide oglum olcak 2 isim koycaz sami esimin rahmetli dayisinin adi gonlum olmayaraknkoyuyorum cunku buyuk eltim kuzeni olur oglu oldu koymadi adini sonucta amcasinin adiydi kaynanam ona karismadi bana koy diyo daha dogrusu esime koyun diyo ben gorusmuyorum ikinci adida yusuf yusufta benim en sevdigim isim yusufu koyarsan samiyi koyarim dedim oda kabul etti ama samiyi degil yusufu kullanicam ben

Tubmavi Ahahah evet öyle bir durum varsa hiç gerek yok boşuna başını ağrıtma 😂

Ayy çok isterdim hikayesi olsun ama ben anlamını ve söylenişini tınısını beğendiğim için Hüma dedim, eşim de İpek ismini isteyince Hüma İpek’te karar kıldık. Niyeyse biz bebek dahi olmadan hep kız isimleri düşünüyorduk ve çok şükür cinsiyet belli olana kadar sonunda bir isme karar verdik 😄

biz bu uğurda çok kavgalar ettik, neymiş iki isimli olmazmış çocuk 😂 savaşı kazandık şimdi Poyraz Efe geliyor ❤️

Cinsiyetini henüz bilmiyorum ama eğer ki kızım olursa ipek olacak 😊