patilibalik biz eşimle sevgiliyken hep eşim diyordu erkek olursa miran koyucam diye eşimde varikosel vardı bende kilo vardı olmuyordu sonra ben zayfladım bir bakttım hamileyimm rabbimin mucizesi oğlumuz olucak Allahım sağ sağlim kucağımıza almayı nasip estin Miranımızı 💙💙🙏
Bebeğimin isim hikayesi ✍️
patilibalik bizde kızımda çok uzun süre karar veremedik nerdeyse doğuma kadar 😂 sonra ben Vera ismini istedim hem anlamından dolayı hemde nazımın verası falan diye eşimde Ülkü ismini istedi iş yerinde bi müşteride duymuş Ülkü Vera koyduk 💜
Şimdi oğlum olacak aslında kuzey Aslan istiyordum ama çok uzun oluyordu o yüzden sadece Aslan koyucaz
- Düzenlendi
Bkt1262 yaaa sağlıkla kavuşun inşallah çok hoş isim🎈🍉❤️
- Düzenlendi
Hzlkaya bizde Vera 🎈 benimde göbek adım Ülkü ebemden kaynaklı 😁 anlamı ne olarak biliyorsunuz?
Eşimle lisede tanıştık, kolay bir ilişkimiz olmadı. 9 yıl sonunda evlendik. Ona hep “gökyüzüm” derdim, fırtına sonrası gökkuşağı çıkan güneş açan gökyüzünü hatırlatır bana ne zaman zor günlerden geçsem. Varlığı gökyüzü gibi umut verir bana. Şimdi de oğlumuz olacak, isim ararken “Cihan” a denk geldim. Babası gökyüzüm kendisi de dünyam olacak inşallah. İçinde bütün güzellikleri çiçekleri gökkuşağını umudu barındıran dünyamız🌍🌸
patilibalik Biz yeni evli sayılırız eşimle. Eşim evlenirken ev almak için arabasını sattı o çok fedakarlıklar yaptığı için bende arabamıza katkı sağlamak istiyordum.İnstegramdan küçük bi butiğim var inci Buket tasarım 🌹Mayıs aylarında yoğun bi çalışmaya koyuldum bi anda o kadar harika bi müşteri kitlem oluştu. Aklımda hep kızım olursa ismini inci koymak vardı☺️Meğer teyzeleri mucizem de karnımda benimle beraber çalışıyormuş gecelere sabahlara kadar çalışmışız beraber. Haberini alınca da hızımızı hiç kesmedik kızım beni hiç yormadı işimi bitirmeden kusmalarım gelmedi aynı tempoda sezonu tamamladık üstelik çok bereketliydi kız bebek bereketi☺️Bu sayede eşime güzel bi katkı sağladık arabamızı aldık şükür bebeğimin adı da inci oldu. Babaannesi de Zeynep dedi Zeynep incide karar kıldık. Butiğimiz iyice büyüdüğünde kızımla çok güzel işler yapacağız inşallah bizim hikayemiz böyle ❤️☺️Rabbim hepsinin sağlıkla gelmesini nasip etsin 🤲🏻
- Düzenlendi
patilibalik ben ilk bebeğimi 7 haftalık kaybettim bir gün Berat Kandilinde Rabbime dua ettim Allahım bana bir evlat nasip edersen adını bu gece hürmetine Berat koycam demiştim Aydın da cok sevdiğim kayınbabamın ismi Berat Aydın koymuştuk cennet kuşu oğlumun adını melek oldu yavrum 21 ay önce daha sonra ben tekrardan oğlum olsun istemiştim yanlış anlaşılmasın ben normalde kız çocuklarına aşık bir kadınım ama sanırım yarım kaldığımla tamamlanmak istedim bir sey duymuştum oğlunun olmasını isteyen kadın bir dua var onu okuyorsun bir oğlum olursa adını Muhammet koyacağım diyorsun onu yaptık eşimle oğluma hamile kalmadan önce eşimde ilk oğlumuz melek olduktan sonra bir oğlum olursa adını Talha koymak istiyorum demişti yani oğlumuzun adı Muhammet Talha oldu 5 bucuk aylık oldu şimdi Rabbim ona uzun ömürler versin inşallah 🤲 🥰 🌺 💜
patilibalik Erkek isim önerisi olan varmı
patilibalik En başından beri Türk kökenli bir isim istiyorduk bir gün Kuruluş Osmani izlerken Göktuğ ismi çok güzel geldi anlamı da çok güzeldi o yüzden 13. Haftadan beri ismi belli oğlumun 😁
Merveikratanem Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin insallah. Istemsiz gözlerim doldu bizmde sevgiliyken hayalimiz kizimiz olursa ikra koymakti sebebi de benim alt komsumun kizinin adiydi bazen annesi bana birakir bende esimlede konustururdum. Evlendik kizimiz oldu ama cevremdeki bi kac kisi Ikra ismiyle dalga gecti bende hamilelik piskolojisiyle vazgectim. Melek koyduk. Bazen pişman oluyorum koymadim diye suan meleğime kardeş geliyor kiz olursa ikra koycam ins ❤
- Düzenlendi
Sermec27 Eltimde böyle demişti. O duayı okuyup, doğan bebeğe Muhammed adını verdiler. Yanına bir isim daha eklediler onlar da. Kız deniyordu sonuna dek. Doğdu erkek 😍
patilibalik kızımın adı Asel. Tam son dakikada koyduk adını. Aceleyle koymak zorunda kaldık. Erken doğum yaptım. 32 haftalık prematüre olarak doğdu. İsim araştırıyorduk ama netleştirmemiştik. Eşim kimlik çıkartmaya gittiğinde adını ne koyacağız diye beni aradı Asel olsun o zaman napalım dedim. Bu şekilde koyuldu 😄
- Düzenlendi
2melekannesii___ hayırlısı olsun canım dalga geçilecek bir isim değil şimdi çoğu kişi kullanıyor biz okumadık eşimle kızımız okusun dedik ilk inen vayih bizde ona verelim dedik tanemi eşim sonradan ekledi kimseden isim konusundan kötü bir yorum almadım alsamda eşimle benim kararım rabbim evlatlarımıza hayırlı sağlıklı ömürler versin biz eşimle sevgiliyken çok hayal kurardık çocuk konusunda rabbim 5 sene aratti ama çok güzel mükafatlandirdi çok şükür rabbime
patilibalik 10 yıl sonunda evlat sahıbı olabıldık dr ayrıntılıya kadar kız dedi ve eşim benım koydugum ismi kabul etti ASEL LİNA hatta öyle ki kıyafetler vs yılların verdigi hevesle kapı süsü vs de yaptırmısdım🤫 ayrıntılıya bır gıttık ki erkek 👻😂 eşim aksaraylı ve erkek cocuklarına dedelerinin adı verilir genel gelenek bu yani şöyle diyim eşim hariç 3 kaynım var 3ününde ilk oğlanlar dedelerinin adı.. eşimde evin en büyük oğlu yani koymasa ayıp.. Hastaneden çıkdık oğlanın adı hazır dedi nedir dedim benim babamın adını söylemez mi senın babanın adı hıc bır torununda yok o olsun dedi… ben şok hayır olmaz bizde böyle bir adet yok hem ailen cok kırılır falan fılan dedım. Benı dınlemedı önüne bir isim daha ekleyıp babamın adını koyduk Mert İsmail.💙 tabı dogurana kadar onun sülalesi tarafından ne esımın kılıbıklıgı, kayınbaba düşkünlüğü, ne de benım duymadıgım kalmadı 🤭🤭 ama kendı babama söyledigimde babamın hıckırarak aglamasını asla unutmucam o yüzden iyi ki diyorum… hatta bazen laf sokana gıcıklıgına babamın adı, ağzımım tadı dıyorum cenelerını kapıyolar🤭 suan 31+5 yine oğlan beklıyorum bu sefer eşim bana bırakdı bende yıllar sonra geken evladımda herkesin söylenmelerine rağmen bana ve babama yaptıgı jeste karsılık onun babasının adını koydum Mete Veli💙 (isim dediğin bir boncuk Allah evlatlarımıza hayırlı ömür nasip etsin)
Merveikratanem Benim cevrem degisik ya birde benim yasim küçüktü kim ne dese etkilenirdim. Ama kizimin isminide çok seviyorum nasip.
Çok mutlu oldum hikayeni okuyunca kizlarimiz yaşıt. Senin ikizler 4 ay buyuk olacaklar benim bebisten. Bakalm cinsiyetimiz ne olacak
patilibalik plajda bi kadın ve çocuğunu gördüm ismi maviydi bi kitaptan etkilenip koydum demişti ben de onlardan etkilenip kuzum olursa mavi koycam. Oğlum olursa eşim yanaşmıyor Maviye normalde karışmışsam sana diyordu ama maviyi koz ismi olarak gördüğü için istemiyor. Bu sefer de Kızlık soyadım Demir onu önerdi hem soyismini de kullanamadım oğlumuzun adı olur dedi. Hiç düşünmemiştim ama bu teklifin ondan gelmesi çok tatlı geldi. Anlamlı olacağından düşünmeye başladım.
patilibalik Hassas duygusal barışçıl ozguvenli anlamlari var adıyla yaşasın minik kizim 🥰 cevremde çok nadir duydugum bir isim benimde
göktuğ ismimi çok seviyorum Tuğba ismimle de uyumlu ama 5 yıllık eski sevgilimin adı herkes farklı anlam yükleyecek diye koyamam 😂😂
patilibalik çok teşekkür ederim Allah razı olsun lohusa yüreğime su serptiniz acaba Asrın doğru karar mi diye düşünüyordum sürekli