Normal doğumdan korkuyorum. İsteğe bağlı sezaryen olmaya karar verdim. Şurada iki haftam kalmış birilerinin çıkıp hala neden normal doğum yapmıyorsun demesine sinir oluyorum. 9 ay boyunca düşünmüşüm taşınmışım bu kararı vermişim neden hala üstüme üstüme geliyorlar anlamadım. Gerçekten önceden doğuran da doğurmayan da konuşuyor kimse hamile psikolojisinden anlamıyor… benim gibi isteğe bağlı sezaryen olacak olan var mı ?
İsteğe Bağlı Sezaryen ve Tepkiler 😐
birceefe ben canım evlenmeden önce bile derdim😂normal doğuranam diye kimeneymiş
deletedmom87894 ne yaptınız peki sonuç olarak 😇
birceefe biraz istek biraz mecburi diyelim benimki de şuan 40. Haftamdayım sancım yok açılmam yok ağrım sızım nişanım hiçbirşeyim yok. Normal olsa da son 2-3 daha bekleyebiliriz ama sezeryan diyorsan yapabiliriz dedi doktorum yarın sabah giriyorum sezeryana vala . Bende korkuyordum normalden ama bir ışık olsaydı olurdu bu zamana kadar yine bekledim sonuçta bu zamana kadar
birceefe bende kesınlıkle sezeryan ıstıyorun turkıyede ıstege baglı yapan hastaneler var sma ben yurt dısındayım☹️Doktora soyledım ben normaldrn korkuyorum ıkınmazda bebek nefesız kalırsa kalbı durarsa kendıme guvenmıuorum dedım ımkansız dedı bı sorun olmadan sezeryan yapmamız ımkansız dedı normale once yapcklar bı sorun olursa hanı bebekte annede anormal bısı olursa o dk sezeeyana alacaklar hayır o sancıyı cekıosam normal dogum yapsrım zayen sezeryana ne grk var bende korkuyorum malesef
Merveclsz Sizinle ayni durumdaydim ben de isteyerek sezaryen oldum. kontrole diye gitmistim doktoruma yeter beni alin ddm. O kadar güzel geçti ki hic pişman değilim kimseyi dinlemek zorunda da değiliz. 2.yi doğuracm tek isteğim yine saglikla kavusmak ve hemen toparlanmak.
Bende 34. Haftamdayım kendi istediğimle sezaryen istiyorum doktorum normal doğuma engel bir durum olmazsa seni sezaryene almam dedi. Yarın bir kez daha kesin konuşmayı düşünüyorum dediğin gibi ben o kadar ay düşünmüşüm sezaryene karar vermişim kimsede saygı duymuyor ben çekicem acıyı kime ne 😒
birceefe takma o kadar ağrıyı acıyı çekicek olan sensin onlar değil bende isteğe bağlı sezeryan olcam 33 haftalğım bana da diyolar takmıyorum sonuçta kimse benimle birlkte doğurmuyor onlara söylemesi hoş giren acı ağrı onlara değil umrunda olmasn nasıl istiyorsan öyle doğur ağzı olan konuşur herkese kulak asma bana da hala diyolar ama eşimle ben kararımı vermişim sonuçta kime ne ağrısını da ben çekicem acısını da zorluğunu da sanki kendileri çekicek birde akıl vermeye kalkıyorlar hiç duyma dışardan söylenenleri bende korktuğum için sezeryanı tercih ediyorm acısı da benm zorluğu da benim kime ne
Ayse-kurtt özel mi devlet mi canım
birceefe sen nasıl istiyorsan öyle yap 25 gün önce isteğe bağlı sezeryan oldum ilk zamanlar insanlara korktuğumu anlatıyordum baktım herkes üstüme geliyor saçma sapan konuşuyor neden sezeryan olcan diyenlere artık açıklama yapmıyordum canım öyle istiyor canım sezeryan olmak istiyor diyordum başka bişey diyemiyorlardı iyiki sezeryan oldum pişman değilim mis gibi uyudum bi uyandım bebeğim kollarımda. Hemen ayaklandım 1 hafta acı cektim. Ama öyle dayanılmıycak gibi değil acısı tabi
birceefe ben de kimseyi umursamıyorum.
Doğum sadece fiziksel bir olay değil bana kalırsa. Aynı zamanda da psikolojik bir şey. Kendime nasıl güveniyorsam öyle olsun istiyorum.
Hem normal doğumdan korkuyorum, hem annem çok zor doğum yapmış ve kadınlar annelerine çok benziyorlar bu konularda, hem de eşimle ayrı yerlerdeyiz ve aramızda 1700 km var aylardır. Hamileliğimi zaten görmedi, doğumda da yanımda olmamasını kaldıramam.
Kimseyi umursamayacağız.
Dikişsiz, kesisiz, suni sancısız doğum yapan sayısını ve normal doğumdaki riskleri düşününce bana mantıklı gelen bu. Herkesin fikrine saygı duymak gerek.
sumeyraballl özeldeyiz ama doktorum çok normal doğum taraftarı
Deletedmom16362 çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız sabah doğuma gireceğim 1 saat önce bile hııı sezeryanmış diye telefon açıyorlar inanın. Hatta normaldoğumda bebek daha sağlıklı oluyor diyeni bile duydum vicdan yaptım. Çok korkmaya başladım ağrım sızım nasıl olur diye sizin nasıl geçti.
Ayse-kurtt doktorunuz bile saygı duymuyor herhalde kararınıza. Özel hastane mi? Böyle bir şey dememesi lazım çünkü