sumeyraballl birceefe hiç sıkma canını önemli olan senin ne istediğin bir kulağından girsin diğerinden çıksn söylenenler sen nasıl rahat ediceksen o şekilde yap güzelim 😊
birceefe Ilkayy nasıl bir süreç peki tuvalette sorun oluyor mu, yara yeri acıyor mu, kaç gün pansuman vs, yürümek ya da bebeği kucağa almak zor oluyor mu bilgi verebilir misiniz 😇
Aysencim birceefe tuvalette değişik sızlama gibi bir ağrı oluyor canım ilk yürüyüşten sonra biraz rahatlarsın ama ağrısı cekilmez oluyor bebeğini vs kucağına verirler ilgilenirsin edersin ama ben hiç önermiyorum ağrısı cok kötü
Ilkayy birceefe canım ben hemen ayaklandım amiliyata girmeden önce kendimi hemen ayağa kalkcam diye odakladım amiliyattan 2 saat sonra ayaklandım yürüdüm. Gazımız çıkardım hemen wc de bir hafta zorlandım evet ağrın acın oluyor ama öyle dayanmıycak kadar değil ☺️ Pansuman yapmadım ben doktorum öyle bişey demedi cünkü benim dikişlerim yapıştırma ip değil su geçirmez bant yapıştırdı yarın duş al dedi 5 gün sonra kontore gittim bantı çıkardı ☺️
Feyzabeyoglu birceefe bende isteğe bağlı sezeryan istiyorum. 25ine gün aldım Eşimin eniştesi bile normal yap diyo 😂😂 o derece karışıliyor yaniii
birceefe Feyzabeyoglu kendisi normal doğum diye tutturan bir arkadaşım vardı. Normal doğum yapmak üstünlükmüş sezaryen suçmuş gibi. Doğumda çok zorlandı üstelik bebek kakasını yutmuştu bir hafta küvezde kaldı. Neden sezaryen olacağını bana söylemedin diye küstü hatta :) e her kafadan bir ses çıkıyor kimseyle muhatap olmak istemiyorum bu konuda dedim. Dedim diye de küstü benle:) valla böyle kim olursa olsun konuşanların ağzına vurasım geliyor 🤣
Ayse-kurtt birceefe özel hastane doktorum herşeyin normali daha sağlıklı bunca kadın doğum yapmış sende yaparsın diye beni ikna etmeye çalışıyor yarın kontrolümüz var eger yine aynı konuşursa doktorumuzu değiştireceğim herkes normal doğurmuş olabilir ben kendime güvenmiyorum ayrıca sezaryene göre çok daha riskleri var niye normal yapayım ki
Anne3434_ Ayse-kurtt Hangi hastaneye gidiyorsunuz hangi şehirde doktoru çok merak ettim bu kadar normal destekçisi bir doktora ihtiyacım var benimde
birceefe Lilyum_0 ahh resmen aynıyız. Benim annem de zor doğum yapmış alttan 8 dikiş atılmış. Alttan dikiş atılması yerine karnımda dikiş olmasını tercih ederim sanırım 🥲 size de bana da buradaki tüm arkadaşlara da hayırlı sağlıklı doğum olsun inşallah
Merveclsz birceefe yok hiç sanmıyorum şuan oturdum saçlarımı yapıyorum 😂 çok karışık duygular içerisindeyim heyecan korku çok karışık ☺️
Aysencim birceefe tatlım herkesin kendi kararı tabi ama yaşamış biri olarak söylüyorum sezaryen kesinlikle göründüğü gibi değil idrarını bile yaparken aşırı ağrı çekeceksin o dikişlere bakamayacaksın daha neler neler cok ama cok iyi düşün sezaryende bir ömür acısını cekeceksin normal doğumda 1 gün çekeceksin bak ikinci cocuguma hamileyim ilki sezaryen diye kasık ağrısından ölüyorum ve mecburi sezaryen olacağım aşırı korkuyorum aynı şeyleri tekrar yaşamak beni ürkütüyor
Lilyum_0 Aysencim her doğum kendine özeldir. Bazıları da tam tersi normal doğumda yaşadığı zorlukları anlatır. Çevremde sezaryen doğurup da zorlanan kimse yok açıkçası. Herkes aynı gün ayağa kalktığından, bebeğiyle ilgilendiğinden bahsediyor. Tecrübeniz elbette değerli ancak herkeste aynı olacak diye bir şey yok ve ömür boyu çekilecek bir şey de değil.
belis_4 Aysencim niye herkes aynı gibi genel yazdınız. Bir ömür acisini çekmek ne alaka ki. Yani siz çektiniz herkes mi çekecek.
Feyzabeyoglu birceefe offf kötü olmuş da böyle tribe girmesi saçma olmuş. Ben aslında normal istiyodum taa ki 27 haftalıkken erken doğum tehlikesi geçirene kadar 3 gün hastanede yattım öyle çok korktum ki normal doğumdan. Etrafımda bir sürü normal doğum yapan kadın tuvaletler kan revan içinde falan.. Travma oldu resmen bana Devlet hastanesinde kalmıştım. O yüzden vazgeçtim sezeryan istiyorum dedim maalesef Yapabilen yapsın helal olsun derim ama öyle takıntı şeklinde de bi fikrim yok yaniii Hayırlısı olsun diyelim 😇
Ilkayy birceefe inşalalh canım kimseyi dinleme sen amiliyata nasıl girersen öyle çıkarsın bana doktorum öyle dedi gerçektende öylr oldu ben ağlayarak girdim ağlayarak uyanmışım 😂
sumeyraballl Ayse-kurtt normal doğum taraftarı da bu konuda sizi zorlayamaz benim doktorum da tamamen normal doğum taraftarı sorduğumda normal doğum taraftarıyım isteğe bağlı sezeryan yapıyoruz bu konuda gebelerimn istekleri çok önemli demişti sonuçta bedavaya da yapmıyor