linaaryaa 39+1 im bende, 3 gün onceye kadar normal dogum dusunuyordum zor oldugunu tabi tahmin ediyorum ama bi aksilik olmazsa daha saglikli vs diye normal dusunuyordum. Fakat 3 gun once bebegimin kalp atis hizindan dolayi yatisim yapildi gozlem icin ben servise gidecegim sandim ama dogumhaneye yatisim yapildi haftamdan dolayi. Iki ayri oda degistim odalar 2 kisilikti yaninizda kimse olmuyordu. Ilk odaya girdigimde tam acilmaya bakarlarkenki manzarayla karsilastim diger odada da 41+5 olup suni sanciyla dogumu yeni baslatilmaya calisan bi kadinla ayni odadaydik. Koridor kisminda zaten sancidan duramana bir iki kadin vardi. Tabi ki boyle oldugunu tahmin ediyordum ama benim bunyemin bu kadar zayif oldugunu tahmin etmiyordum bugune kadar. Dogumhanedeki o inlemeler dogum yapanlarin bagirtilari kulagimdan cikmiyor maalesef, ben kotu bi sekilde etkilendim yani bunyem buna zayif kaldi tansiyonum dustu istemsiz gozlerim doluyordu surekli. Sakinlestirici serum taktilar bana. Biraz bebegin kalbi duzene e girdi vs derken cikisim yapildi cok sukur. Ama ben o an ben bunda bile bu kdr kotu olduysam dogumda ne yaparim yani dedim acikcasi. Hala kendimi kotu hissediyordum cunku ve bi iki gün bu sekilde surdu. Orda tanidigimiz bi sezeryan ameliyat hemsiresi vardi beni biraz sakinlestirmeye calisti. Her bunye bir degil. Her insan her seyi kaldiracak diye bir sey yok sonucta. Senin nasil ve ne hissettigin daha onemli. Sezeryan da bi dogum sekli oyle dusun dedi. Acik soyleyeyim normal dogumda her zaman kolaylikla sonuclanmiyor sen strese girince bebek te strese giriyor zorlasiyor dogum dedi. Artik kesisiz dikissiz bi normal dogum neredeyse cok cok az yani dikis bu ha oranda olmus ha karninda olmus dedi. Yani kendini normal diye sartlandirip kendine zindan etme dedi. Sezeryan da kolay ya da agrisiz demiyorum ama o da bir sekilde geciyor yani dedi ve psikolojin ber seyden daha onemli dedi biraz daha icim rahatladi. Ben bugune kdr oyle hissedecegimi maalesef dusunmuyordum ama cok kotu etkiledi beni sadece. Yarin doktora gidip konusacagim ins sezeryan gunu alacagim. Simdi korkuyorum sezeryan gunune kdr ya sancim ya suyum gelirse diye cunku sona yaklastim artik. Allah hepimizin yardimcisi olsun kolaylikla saglikla bebeklerimize kavusalim insallah