cansuaren Arkadaşlar merhaba 38+2 günlük hamileyim. Bugün kontrolüm vardı vajinal muayene yapıldı. Doktorum 2 cm açıklık olduğunu ve normal doğumu etkileyen birşey olmadığını söyledi fakat çarşamba tekrar gel yatışını yapabiliriz dedi normal doğum için. sancım vs hiçbirşeyim yok çarşamba erken mi bana mı öyle geliyor😑
Bsra_ayz cansuaren 2 cm açıklıkla çarşambayı zor görürsün canım daha erken gelir onlar senin açıklığın evde artsın diye yollamıştır. Evde bol bol egzersiz yap ne kadar egzersiz o kadar kolay doğum
cansuaren Ebruss12 sizde de çatı muayenesi yapıldı mı daha öncesinde açıklık vs var demişmiydi doktorunuz
Bademd cansuaren benm hicbiseym gelmedi 36 haftada sancıyla gittim hastaneye 4 cm açıklığım varmis sonra doguma alındım
KUBRA3468 cansuaren suyu doğum sırasında onlar patlatiyor canım benim kendiliginden gelmeme ihtimali var yani benimde 16 günüm kaldı nasıl olcak merak ediyorum acilma falan şuan hiç yok hatta hala yukarda kafasi
Bgz_2105 Beni de 37 haftalık 3 cm ile 38 haftalık olsun diye beklettı bır haftaya sonraya gün verdi 4 cm olmustu
Essra7 cansuaren en son 37+6 da çatı muayenesi oldum. Bebiş henüz kanala girmemiş. 39 da tekrar muayene edecek ona göre bekleriz dedi ama bakalım
Bgz_2105 cansuaren evet yalnız benim 2. Ci doğumumdu nst de çıkan sancıyı hissetmediğim için suni sancı verildi ikisinde
Asudeprenses cansuaren doktorun 39 haftada suni ile başlatacak doğumunu herhalde, bence acele etme hem belki 40 dolmadan kendi sancın ,acele etme yani,suniyi 41 haftada öneriyorlar normalde, bebek mi iri acaba
Skgn cansuaren Bence kesinlikle erken. Benim 40+0 da başlatıldı suni ile. Beklemediğim için pişmanım (Zorunlu sezaryen Hikayesi başlığı ile anlattım). Doktorunuzun gerekçesini sorun. Yine açıklamasına göre karar sizin tabi ama bir sağlık gerekçesi yoksa sürece müdahale çok doğru değil bence. Avrupa ve Amerika’da sürecin psikolojik olarak etkilenmemesi için minimum müdahale yapılıyor. Ultrason bile çok seyrek.
cansuaren Skgn bebek kanala girmiş 2 cm açıklık var sanırım gerekçesi bu çarşamba günü açılma artmazsa yatışımı yaptırmayı düşünmüyorum farklı bir doktorada görüneyim diye düşünüyorum
Bademd cansuaren hic bilmiyorm ki benmkide doğum kanalindaydi cuma gittik doktora iyiydi ne acikligima baktilar ne sancima (nst) eve geldm pazar gunu basladi sancm pazartesi dogm yaptm gece gittik 4 cm di sabah 6 cm oldu suyumu patlattilar sonra hizlandi dogumum ve bi saat gecmeden dogrdm