Birgul HappyMom lohusalık depresyonu psikolojik bişey mi? Yani psikolojik açıdan biz mi büyütüyoruz yoksa gerçekten büyük sorunlara yol açabilir mi?
Lilikk HappyMom hamile kalma sürecinde psikoloji gerçekten etkileyen bir faktör mü, nasıl kurtulmalıyız bu durumdan☺️
Ask_hosmus HappyMom Bazen boşluktaymışım gibi oluyo 3 ay önce doğum yaptım durduk yere ağlamaya başlıyorum artık sebepsiz aslında sebepleri var ama ağlamak için bahane arıyorum resmen ama bu arada oluyo hafta 1 falan her gün olmuyo 1 gün yada 2 gün boyunca oturuyorum hiç bi işe elimi sürmüyorum bunu nasıl aşarım büyük oğlum anlıyo farkındayım onu da üzüyorum napıcam şaşırdım o an geldiği zaman ne yapmalıyım?
HappyMom Ezgi Hanım’ın bilgilendirici içeriklerini buradan okuyabilirsiniz. 💜 https://instagram.com/psikologezgialbas?utm_medium=copy_link
Gzm23 HappyMom hamilelikte sinir duygusallık ve alınganlığı nasıl aşabiliriz? Eşimle gerginlik yaşıyoruz bu yüzden
Sude-96 HappyMom merhaba benim erken doğum riskim var ama tabii ki olmayadabilir bayağı piskolojim bozuldu uyku uyuyamaz oldum geceleri, sürekli sancım varmış gibi falan geliyor, ekstra doğum korkumda var bunlardan kurtulmak için ne yapabilirim 😟
PsikologEzgiAlbas EsraAcar78 merhabalar, lohusa ruh hali aslında doğumdan sonraki süreçten sonra ilk 6 hafta içinde yavaş yavaş başlayan bir süreçtir. Bazen 6 haftanın bitmesiyle sona erer. Bazen de 6 ay ile 1 yıl arası devam eden bir süreçtir. Biz buna klinik tabloda çoğu zaman lohusalık depresyonu deriz. Halsizlik, çocuğa zarar verme korkusu, kaygılar lohusalık ruh halini tetikleyen etmenlerdendir. Öncelikle bunu herkesin yaşadığı ve yaşayabileceğini lütfen unutmayın 🙏 ve kendinize doğum sonrası İçin zaman verin .. duygularınızı tanımaya ve anlamaya çalışın. Eğer durum uzun sürüyorsa lütfen bir uzmandan yardım alın .. çok sevgiler 🌸
PsikologEzgiAlbas Birgul merhabalar , evet sorunlara yol açar tabii ki. Kişi doğum sonrası sürece adapte olamadığı İçin lohusalık depresyonu artar aslında. Hepimizin de yaşadığı gibi bu uzun ve zorlu bir süreç. Bebek emek ister, sabır ister ve tüm bunlar uzuun bir de zaman ister 😌 o nedenle kendimize öncelikle bunun bir süreç istediğini ve herkesin bu duygu durumu yaşadığını kabullendirmeliyiz 😊 sürece , ne kadar çabuk adapte olursak , o kadar hafif atlatırız .. çok sevgiler 💞
PsikologEzgiAlbas Lilikk merhabalar kesinlikle hamilelik ile psikoloji arasında bir ilişki var. Hem de çok kuvvetli bir ilişki 😊 takıntı yaptığımız her şey bizi kovalar ve olması uzun sürer unutmayın. Uğraşmayı bıraktığımız düşünceler ise bizi hapsolmaktan kurtarır ve olumlu bir ruh haline kavuşturur. Olumlu , pozitif ruh hali ise hayata karşı duruşumuzu pozitif etkiler 🌸 sevgiler
Sema2001 PsikologEzgiAlbas Merhabalar önceden bebeğin kız ve ya erkek olması için bir şey yapılıyormu?
Ayten1994 PsikologEzgiAlbas selam.hamileliye hazirlik surecinde yasadigimizumudsuzluk hayal kirikliklari kalicimi? yani hayatimizda derin bi iz birakirlarmi? pisikolojik pozkunluklar yaratirmi?
EdizEliz PsikologEzgiAlbas hocam meraba, iki yaşında kızım var ve bana inanılmaz bağımlı. Memeden belki diyordum ama Memeden kestikten sonra da aynı şekilde tuvalete gitsem bas bas çığlık çığlığa bağırıyor nasıl ağlıyor. Mutfakta iş yaparken devamlı yanıma geliyor anne gel diye çağırıyor. Ayrıca hergün o meme kontrol edilip el sokulur sevilir falan🙂Yani ne yapmam gerek geçici midir fıtratı mıdır bilemiyorum. Teşekkür ederim
PsikologEzgiAlbas gbyalcin merhaba , öncelikle lütfen video izlemeyin. Etrafınızda doğumla alakalı olumsuz içerikler paylaşanlar illa ki olacaktır bu insanlardan uzak durun. Hatta açık açık böyle konuşmalara maruz kalmak istemediğinizi belirtin. Çünkü doğum korkularını en çok tetikleyen şeyler çevremizden duyduklarımız🤗 Mesela ben doğuma kadar doktorumla plan bile yapmamıştım 🙈 .. sevgiler 🤍
PsikologEzgiAlbas Gzm23 hamilelikte hormonlar tavan yapıyor bunu öncelikle bir kabul edelim. Eşler bu dönemde özellikle daha bir anlayışlı olmalılar. Alınganlık yaptığınız konuların üzerini örtmeyin , büyütmenize ve konunun dağ gibi olmasına sebebiyet vermiş olursunuz. Eşinizle açık açık konuşun kırıldığınız her ne varsa😊 eminim çözüme kavuşacaktır , iletişim kurmaktan korkmayın lütfen.. 🤍
Fasulyeninannesi1 Gebelik oncesi anksiyete tedavisi gordum sonrasinda ilaçları bıraktım ve sosyal anksiyete tedavisine basladim. Basarisizlik korkusu temelli bir sorunum var. Gebelik ile birlikte bu sefer control freak oldum, her hafta ultrasona gidiyorum. Cocuga bir sey olacak diye korkuyor surekli tetikte olmaya calisiyorum. Gelecek planlari yapiyorum ve yaptigim tum planlarda despot bir anneyim, okula kurslara gonderiyorum, cocugum asla basarisiz olmamali vs triplerine giriyorum. Simdiden her seyi planlama ve kontrol etmeye yonelik bir duruma anksiyetem evrilmis halde. Hormonlara mi sucu atmaliyim yoksa basarisizlik korkusu temelli anksiyetemi cocuguma mi aktariyorum.
PsikologEzgiAlbas Fasulyeninannesi1 merhabalar , hormonlara suçu atmayalım, tetiklemiş diyelim. Muhtemelen anksiyeteniz tetiklendi bu süreçle birlikte. Kesin konuşmuyorum çünkü önceki yaşadığınız kaygının temelini , şiddetini bilmiyorum. Buradan ufak olarak şöyle bir tavsiye verebilirim; dikkatinizi başka şeylere yöneltebilirsiniz. Hobi, uğraş, sevdiğiniz herhangi bir şey vs ne isterseniz , hangisinden keyif alıyorsanız. Sevgiler dilerim 🌸
Deletedmom_33 Merhabalar. Yiğenlerimin( 9 ve 5 yaşında) anne ve babası boşandılar. Ne zaman babaya gidip gelseler çok terbiyesiz, laf dinlemez ve asabi oluyorlar. Bu durumda ne yapmak gerekir ?
PsikologEzgiAlbas Deletedmom_33 merhaba, anne ve babanın iletişimleri yok sanırım. Bu durumu baba ile açıkça konuşması gerekiyor çocukların etkilendiğini paylaşması gerekiyor. Yoksa üzülerek söylüyorum ki, durum devam edebilir. İyi akşamlar dilerim 😊
cinardefnemoms PsikologEzgiAlbas 32 haftalık hamileyim 2 yaşında oğlum var haliyle yorucu oluyo günler bazen iyi olsamda bazen çok sınırlı oluyorum istediği herşeyi yaptırmak için sürekli ağlama halinde psikolojim kaldırmıyor bazen doğumdan sonra üstesinden nasıl gelirim yeni doğan bebek ve abiyi bilemiyorum kardeşlerim olsun yardıma gelen yok kendimi yalnız hissediyorum arada istemesem de oğluma bağırıyorum bu durumu nasıl asabilirim. Herşeyin üstüme geldiğini hissediyorum 😔
Lilikk PsikologEzgiAlbas evet düşününce takıntı yapınca olmuyor sanırım gerçekten daha rahat ve mutlu olmak gerekli galiba☺️ Teşekkürler🌸
PsikologEzgiAlbas Asiye_89 merhaba , doğum korkunuzla alakalı net bir liste oluşturun. Tam olarak neden korkuyorsunuz? Bu durumu doktorunuzla paylaşın , sizi aydınlatacaktır. Video , olumsuz içerik izlemeyin, duymayın 🙅🏻♀️ Doğuma hazırlık eğitimleri, kurslar katılabilirseniz katılın faydası olacaktır. İleri derecede bir korku yaşıyorsanız yardım almaktan çekinmeyin.
PsikologEzgiAlbas Ask_hosmus merhabalar , bununla birlikte kimseyle görüşmeme isteği, iletişim kurmama, öz bakımda azalma, mutsuzluk, iştahta artma ya da azalma, uykuda artma ya da azalma, önceden keyif aldığınız şeylerden artık keyif alamama hali de var mı?
gbyalcin PsikologEzgiAlbas çok teşekkür ederim 💜 video zaten izlemiyorum ama evet etrafımda hem normal hem sezaryen için çok fazla zor diyen var. Dediklerinizi dikkate alacağım tekrardan teşekkür ederim 😍
Sakin_anne12 PsikologEzgiAlbas Iyi akşamlar hocam herşeyden çok çabuk etkileniyorum. Mesela hicbir şeyim yokken ortamda birinin konuşması üzerine örneğin su kişi koronadan öldü gibi şeyde ben hemen rahatsizlaniyroun kalbim sıkışıyor gibi.bir 10 20 dk sanki hastaymışım gibi oluyirum 5 haftalık gebeyim korkularımı nasıl atlatabilirim
Emelcmn Sizi Allah gönderdi çok şiddetli doğum korkum var her türlüsünden çok korkuyorum normal sezeryan hepsinden. Hep bı aksilik olacağından korkuyorum ne yapmam lazım
PsikologEzgiAlbas Emelcmn merhabalar nelerden korktuğunuzu belirleyin. Bu konuda bir liste oluşturabilirsiniz.Doğuma yönelik korkularınızı doktorunuzla paylaşın. Korkularınızı paylaşarak rahatlayabilir ve doktorunuzun size destek olmasını sağlayabilirsiniz. Gebelik süreci boyunca doğum hakkında çok sayıda kitap okuyabilirsiniz. Bilgi her zaman güç olarak karşımıza çıkar. Doğum hakkında ne kadar fazla bilgi edinirseniz o derece rahat olursunuz. Korkularınızla baş etmenin en etkili yollarından biri sizi bekleyen sürece nasıl hazırlanabileceğinizi bilmektir. Bu nedenle doğum kursları, hazırlık eğitimlerinin sürede katkısı olacaktır
Melismelis HappyMom anksiyete bozukluğu için ilaç kullanıyordum ve hamile kalınca bıraktım. Gün içinde beynimde anlık zonklamalar oluyor. Bunu nasıl atlatabilirim?
PsikologEzgiAlbas Melismelis merhabalar , psikiyatri tedavisi gördünüz sanırım önceden. İlaçlarınız ve bıraktığı etkiler için lütfen doktorunuzla görüşünüz
Kiki-riki HappyMom 10 günlük anneyim lohusalık depresyonu yaşıyorum sanırım bunu nasıl atlatabilirim. Gerçekten istediğim bir bebekti beş sene bekledim tüp bebekle hamile kaldım ama şimdi kendimi çok kötü hissediyorum ağlama krizlerine giriyorum sütüm olmadığı için zaten emziremiyom çok kötü durumdayim😥😥
PsikologEzgiAlbas Kiki-riki bende 36 günlük bir anne olarak, ayrıca bir psikolog olarak bu dediğiniz duygu durumları ara ara yaşıyorum. Lütfen endişelenmeyin ve unutmayın bizler insanız robot değiliz ve bunlar çok insanî duygular 🤗 kendinize zaman verin güzel anne ❤️ Kucak dolusu sevgiler
hilalsahin35 HappyMom Merhaba hamilelik sırasında hormonlardan olsun gerekse benim duygusal ve kırılgan yapimdan olsun çoğu zaman agliyorum bazen ağlamamak için kendimi tutuyorum ama ağladığım zamanda kırk dakika bir saate yakın agliyorum acaba bebeğime bir zararı var mıdır yada bebeğim ağladığımi hissedebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim 🥰🥰
PsikologEzgiAlbas hilalsahin35 evet ağlamanızın bebeğinizin ruh haline doğrudan bir etkisi var. Duygularınızı kontrol edin ama bunu yaparken de kendinizi zorlamayın. Mesela kendinizi kötü hissettiğinizde yürüyüş yapın, sohbet etmeyi çok sevdiğiniz bir arkadaşınızla konuşun, size iyi gelecek şeylerden bahsedin, kitap okuyun, sevdiğiniz bir diziyi izleyin. Eminim duygularınızın yönünü bir nebze de olsa değiştirecektir .. sevgiler 🤗