Geçmiş olsun öncelikle bende 36+0 ım benimde tam hafta olarak hatırlamıyorum ama 5 ayımdı sanırım kaşıntım başladı benim değerler çok yüksek değildi hatta safra asidim bile ölçüldü 4,67 çıktı referans aralığı <10 idi ast alt değerlerim kaşıntımın olduğu zaman acil de ölçüldüğünde en yüksek 40 çıkmıştı sizin değerler bayağı yüksek fakat benim doktorum şikayetime göre tanı koydu ve ilaç başlattı ilaca rağmen şiddetlendiğinde hiç bişey yapamıyordum dayanamayıp bazen kaşımaktan alı koyamıyordum kendimi doktorda ilacın dozunu yükseltti günde 4 dız kullandım hatta artarsa günlük gerekirse 8 doza kadar yüksektebileceğini söyledi zamanla kaşıntım geçti ilacı bıraktım ast alt değerlerimde düştü ama doktor 38 haftayı tamamlamadan doğumu gerçekleştirmemiz gerektiğini ısrarla söylüyor kendisi doçent dr özel kliniğe gidiyorum onun dışında özel hastanede iki tane dahiliyeye göründüm kadındoğuma ve cildiyeye onlarda doçentin tam tersini söylüyorlar tahlillerim normal alerjik olabilir kendi doğumunu bekle kolestaz yok diyorlar Bende arada derede kaldım ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası