Canım açılma varsa vardır elle muayene de açılma ilerlemez, açılma rahim kaslarında kasılmalar normalden hızlı oldukça ilerler, kasılmalarının olmasını da rahim kasları sağlar rahim kaslarının kasılıp gevşemesi de alttan bakılan parmak sağlamaz yani kasın işlevi sağlar, bana da profesör doktor 23üncü haftamda alttan bakmıştı rahim kısalığım olduğundan şüphelenmişti emin olmak için bakmıştı alttan emin olmuştu olmadığından ,ayrıca kanamam oldu acil doktorumu aradım gittim bana alttan baktı 17inci haftadaydım kanamam olduğu halde gerekli yerde bakılması lazım alttan testlerin yapılmasına karar vermesi lazımdı çünkü bu durumdan şüphelenmese test yaptır bile demezdi, çünkü alttan bakıldığında durumun yüzde oranı daha net belli oluyor… Ama canını sıkma stres her şeyin hızlı ilerlemesini sağlar sakinliğini koru bir de bu gibi durumlarda asla bekleme, mutlaka acilde bir şey yapılmaz diye düşünme önce özelde bir doktora git nöbetçi bir kadın doğum doktoruna o da seni acile gönderir hemen çaresine bakılır, sağlıklıca kucağına al İnşallah. Saçma sapan bilgisiz insanların lafına da bakma boşver herkes herşeyi biliyormuş gibi her yerde ağzını açar olmuş… bilenin konuştuğuyla bilmeyenin konuştuğunu anlarsn zaten, Allah sağlıkla kucağına aldırsın…