GoncaClk Merhaba bugünkü doktor sonuçlarımizi iletiyorum sizlere biraz uzun olucak detaylı yazdım hepsini
Bu hafya şeker haftası olduğu için ac gittim tansiyonum 10&7 kg hiç almamışım 62.4 😊 60 ile kalmıştım artık 6.aydayım.henuz daha 2 kg aldim doktor da 2 benim için çok ideal dedi bebekte bende saglikliyiz,birde ben evde de hiç durmuyorum işleniyorum oturmuyorum çok akşamları hariç, gün içinde de yürüyüş olsun vs dikkat ediyorum bu yüzden hiç almadım sadece göbis 😊Bas aşağıda gövde orta da pop yukarda (basından beri hep yukarda çok hareketlydi ilk defa şuan uyuyor ) ayaklarını kafasının üstüne doğru uzatmış kendini ikiye katlamış ağzı açık,suyumu çok güzel herhangi bir azlık yok (en başından beri su çok güzeldi idealdi)
bpd23hfta5gun,hc23hafta3gun,lac24hafta,fl24hafta2gun bende şuan 23+4um ama haftasına göre önde gittiğimiz oluyor.uzun boylu bir kız olucak dedi doktorumuz, haftasına göre 30 cm 662 gram ( bu hafta olması gereken boy 27 cm 450 500 gram ortalama olması gerekirken bizim maşallah haftalara göre önde gidiyor hep ) boylu dedi doktorumuz, eşim erken bekleyebilir miyiz dedi yok dedi doktor doğum tarihi şuan 24 şubat gözüküyor ilkte 28subat 1 mart idi .beyin gelişimi gayet muntazam,omurgaları gördük sıra sıra hepsi maşallah,mide karaciğer bobrek mesane bağırsak, kalp 4odacik izlendi atim şeklini gördük ultrasonda bir yandan izliyoruz eşim bir yandan video çekiyor (her ultrasonu videoya alıyoruz) her ay gittiğimizds detaylı bakıyor zTen doktor, aurt, damar çıkışı,odaciklari goruldu kalp atışları çok güçlü dakika da 141 atim, hepsi çok güzel görünüyor hepsini görmüş olmak çok güzel dedi doktor, iç organlar dudaklar ayaklar muntazam dedi, genel anlamda güzel görünüyoruz rahîm ağzı rahim uzunlugu çok güzel dedi, %100 diyemeyiz ama %98 çok sağlıklı bir bebek maşallah dedi , 6dk40 an sürüyor ultrasin ile bakmamız detaylı baktığımızz için her anı söylüyor.
Seker yuklemesi için de bu şekilde aktarıyorum şeker yüksek çıkmadı
Bu hafta şeker yükleme haftası kg olarak ideal olduğumu söyledi 60 ile kaldım 62.4 ’ün şuan, riskli gebelik grubunda değilim düşük dozlu şeker yüklemesi yapalım dedi 50 lik , ac kan tahlilleri verdim idrar ,kan ,tsh,b12 hepsine bakıldı çünkü ona göre demir ve kan yapıda baslaticakti 6.aya kadar omega ve dvitamini kullandım sadece sürecim normal ilerlediği için
kan verdim 50 lik çilekli gazoz şeklinde alüminyum şişede üzerinde bilgileri olan destekrozlu yani sekwrli içecek içtim 1 saat hiç bir şey yeme içme olmadı 1 saat sonra yeniden kan verdim 11.15 aclik kan sekeri icin kanvermiştik ilk.kani 12.15 ’te 1 saat sonra olan tokluk için kan verdim, sonucları 13.15 te doktorumuz ile baltık, ac ve tok belli sınır değerler var bende de gebelik sekeri gözüktü
açlık referans aralığı 70-110 mg/dl bendeki değer 98.1 , sınır 88 idi bendeki de 98.1
tokluk 60 dk sonrası aralığı 70-140 mg/dl bende 163 cıktı bu tanima testiydimkan değerleri bu değerlerde çıkınca 3 gün sonra yeniden 100 gr glukoz ile bakalim dedi buda tanı testi olucak dedi , 3 gün olması sebeb-i araya hafta sonu girdiği için pazar pazartesi salı günleri gun de 3 dilim ekmek ve 1 tane çikolata tüket gün içinde dedi karbonhidrat yükleyelim biraz dedi , çarşamba günü de ac gieicsm yine açlık tokluk bakıcam ac karnına kan vericem 100 gr glukoz içicem 1 saat arayla 3 kez daha kan vericem onda da belli degerl er var kitapta da okumuştum, yüksek çıkarsa gebelik diyanetine sahip demek , eğer biri yüksek gelirse onda da diyet ve egzersiz verecektir bende zaten kilo sorunu yok egzersiz zaten yapuyorum bu zamana kadar aldığım sadece 2 kg ,100gr sonrası duruma göre de 75 gr glukoz testi tanisi yapar mı bilmiyorum 100 u görünce artık bakıcaz , kilo almadım ona rağmen gebelik sekeri cıktı oranlar çok yüksek değil zaten kendi de demisti düşük dozlu deniyelim diye birde biz 1 saat olunca hemen kan verdik biraz daha beklesek belki normal de çıkardı, b12 ve kan a vakti b12 referans aralığı 191 663 arası bende çıkan 190.1 yani tam alt sınırda onun içinde ilaç verdi hgb kan değeri de 10.6 13.5 bende çıkan 10.5 oda alt değer onun içinde ilaç verdi , 10.haftamdan itibaren omega ve d vitamini kullanıyordum şimdi onlara ilave kan ve demir hapı kullanıcam, kan hapida doğuma hazırlık gibi doğum esnasında kan kaybı oluşmasını da engelleyblyr, doktordan sonra yemek yedik sonra tatlı vs yedim kan sekerim normal cıktı çarşamba yeniden bakıcaz