H-5335 durumumu anlatmak istiyorum ilk önce zamanında ikili tarama testime girdim down sendromuna riskli gebeliğe her şeye baktılar hiçbir sorun çıkmadı ondan sonra üçlü tarama testine de girdim çünkü hastaneden doğum paketi aldım ve hepsi dahildi şükür ki onda da çıkmadı ancak aşırı gereksizmiş zaten 2’li tarama testinden sonra bu 3’lü tarama. En son iki üç gün önce detaylı ultrasona çağırdılar bu sefer bebeğimin başında kist çıktı onu down sendromuna yordular bir sürü doktora gittik bu şekilde kist gözüken çok varmış sonradan geçmiş. Ancak perinatoloğa gönderdiler beni o da görünce genetik bir sorun mu diye karnımdan su çekmek istediler yaptırdım çok korktum riskli bir şeymiş hala bekliyorum bir şey olur diye riski atlatmaya. İlk taramalarda hiç bir şey çıkmamıştı şimdi düşünüyorum inşallah bir şey çıkmaz su çektiklerinden ancak doktorlarda belki haklı olarak her şeyin en kötüsünü ele alıyorlar ona göre davranıyorlar. Bunu bilsin bence herkes. Üç gündür dört doktora gittim evet kist var ama olabilecek bir şeymiş ama çok kötü haldeyim hiçbir sorunum yoktu Rabbime bin şükür. Belki de gördükleri şey iki güne geçecek bir şey. Şuan en güzeli hiç kurcalatmamak diye düşünüyorum. Allahın izniyle bir şey çıkmaz inşallah ancak bir daha gebe kalırsam asla asla düşünmüyorum bir kere sadece yaptıracağım 2’li tarama vs hangisi olursa bi daha da doğuma giderim anca. Eskiden tarama vs yokmuş insanlar nasıl doğuyormuş mahvoldum iki gündür.