Edizefeninannesi Kızlar merhaba 23 + 4 günlük gebeyim ve bugun ilk kez sağlık ocagına gittim ve gebelik takibim başlatıldı normalde bunun için çok geç kalmışım ve ilk tetenos aşısını vurmamışım ama doktorum böyle bir şeyden bahsetmedi sağlık ocagıylada hiç işim olmadığı için gitmedim böyle bi durum yaşıyan var mı sıkıntısı varmıdır ?
Seyhann Edizefeninannesi yani vurunman gerekirdi canım ama benim bı arkadasiminda haberi yokmuş aşı hiç vurunmamis ta doğum yaptıktan sonra söylemişler ona da öyle bsey olduğunu 7 aylık smdi bebeği sknti yaşamadı korkma sende 😊
Alim Edizefeninannesi onu vurulman gerekiyordu 2 tane vurulcaksin biri bebek için biride senin için vurulmazsan eğer dogumdan sonra vuruyorlar diye biliyorum
Ayse1608 Edizefeninannesi 20.haftalardan sonra vurulmaya başlanıyor zaten müsait olduğunda vurul bence canım
Ozlemyilmaz Edizefeninannesi canım benimde takibimi geç yaptılar ve bende 23.haftamda ilk dozu vuruldum. Bu hafta da 27. Haftamdayım ve 2.dozu olucam. Sıkıntı etme geç oldu diye doktorum izin vermişti bana
Edizefeninannesi Seyhann gebelik boyunca 3 sefer vurmam gerekiyormuş ilkini vuramadım işte ama bu son ikiyi vurduracam
Edizefeninannesi Alim bana 3 sefer dediler ama doktorumda birşey demedi hiç bilemiyorum bi sıkıntı olmasında
nurucararslan Edizefeninannesi yok canım 3 değil gebelik boyu 2 kere doğumdan sonra da senede 1 , 3 defa
Edizefeninannesi Ayse1608 bugun gittiğimde ilk aşım yapıldı 1 ay sonra ikinsi yapılcak bide 19 haftalıkken vurmam lazımmış onu vurduramadım haberim yoktu çünkü 😔
Oozzee Ben arkadaşlarımdan bildiğim için gebeliğimi öğrenir öğrenmez bağlı olduğum sağlık ocağına bilgi verdim. 17 haftalıkken 1 tanesini yaptırmam gerektiğini söyledir. Perşembe günü ilkini yaptıracağım. Diğerini de arayıp çağıracaklar. En azından diğerini kaçırmayın arrık, önemli diyorlar çünkü.
Edizefeninannesi Oozzee yok yok diğerlerini kaçırmam ilk gebelik olduğu için tecrübesizlik işte bendeki 😌
Ayse1608 Edizefeninannesi Yok canım 2 doz zaten birincisini vurulmuşsun ikincisinide gelecek ay işte tamam gerisi Doğumdan sonra
Ayseayse5664 Gebelikte birer aylık süre ile 2 kez vuruyorlar toplamda 5 tane gebelikten sonrada devam ediyorsun amaci da doğum falan yaparken senin ve bebeğinin enfeksiyon kapmamasi .
Edizefeninannesi Ayseayse5664 bu aşı galiba herkesde farklı farklı yapılıyor bana sizin dediklerinizi söylemediler hiç
Ayseayse5664 Bende memleket değiştirdim önceki aile hekimin hemsireye söylemiş annemi bulmuşlar onlar beni aradı gebelik var mi diye düşün yani kaydimi onlar yaptılar telefonla ve ben istanbulda kendime başka aile hekimi seçtim ignelerimi burada vurdular önemli olmasa diğer hekimim beni aramazdi.
Edizefeninannesi Ayseayse5664 tabiki önemli ama benim haberim yoktu ki böyle bi uygulamadan hastaneye gidiyordum sürekli kendi doktorum söylemedi bugun ilk defa sağlık ocagına gittiğimde ögrendim
Edizefeninannesi Ozlemyilmaz ilk gebelik tecrübesizlik böyle endişelendiriyor beni bide bilmediğim ailemden uzak şehirde oturunca daha da pimpirikli oluyorum 😌 iyiki burası var 🙏🙏
Mineoksuz Arenn o kolunuzla ağır kaldırmayın çaydanlık bile kaldırsanız ağrınız şiddetleniyor benimde ilki çok ağrı yaptı ama diğeri ağrıtmadı şükür. Kolum felç oldu sanmıştım o derece 😌
istanbulluanne Arenn Bende 20+4 bende dün vuruldum , kolum ağırmiyor ama elleyince ve kaldrirken cok acıyor ya ☹
YeldaKarakolcuKk Aşı için geç kalmamışsın ki bende 2 inçi dozumu dün oldu. 28 haftaya girdim 23 veya 24 haftada falan ilk dozumu oldum
Edizefeninannesi YeldaKarakolcuKk sağlık ocagı doktorum ilk aşı için geçiktiğimi söyledi anlamadım bende