cydelf Saki07 Bence yaptırılmalı. Hiç bir risk taşımamama rağmen ben de şeker çıktı. Şeker olupta öğrenmemek çok daha kötü sonuçlara yol açabilir. Şimdi diyet yapıyorum. Sağlıkla gelsin bebişlerimiz inşallah.
Asyaveannesi36 Saki07 bence yaptırılmalı ben yediklerime dikkat ettim halde birazcık yüksek çıktı normalde 140 çıkması gerekiyormuş 160 çıktı benimki doktor aile de şeker hastası var mı dedi annemde var dedim dikkat et pirinç,patates,bal aşırı meyve felan yok dedi
12mommy Saki07 ya bence doktor söylüyor zaten yapilip yapilmamasi gerektigini mesela bana senin yaptırman lazim mutlaka denildi açlık şekerim yüksek çıktığından sende öyle bulgu yoksa bence yaptırma
Deletedmom72727 Saki07 benim doktorum evde baktırdı evde şeker ölçüm cihazıyla 1 hafta boyunca ilk uyandığımda kahvaltının 1ve 2. Saati öğlen akşam yemeğinin 1. Ve 2. Saati ölçtüm kendim hepsi normal çıkınca yükleme yaptırmadı.
Morika Bence yaptırılmalı, ben yaptırdım doktorum istediği için, ve tokluk şekerim yüksek çıktı, şimdi takip ediyorum, beslenme listesi verdi endokrin uzmanı.
12mommy Morika canım ben gidemedim diyetisyene listen hakkında bana bilgi verirmisin mesela meyve yasakmi ekmek falan bir söylesen 😞banada diyet dediler kesin şeker yüklemesi yapilmali sende şeker çıkar denildi açlık şekerim yuksekdi benimde
emfa1803 Morika bende de şeker yüksek çıktı tedirginim doğumdan sonra geçer mi onun öncesinde şekerle ilgili bı sıkıntım yoktu
emfa1803 cydelf şekeriniz kaç çıktı acaba insülüne başladılar mı nasıl tedavı başladılar yüksek çıkınca
emfa1803 Asyaveannesi36 insülüne başladılar pekı sizde acaba. Yüksek çıkınca ne gibi tedavi uyguladılar
Saki07 Asyaveannesi36 çok fazla yorum yapıyorlar bende çok kararsız kaldım normalde doktorumun dediği yolda ilerlerim. Gerçi daha doktora da sormadım da. Yap derse diye araştırma yapmak istedim öncesinde. Birde şey diyorlar şeker yüklemesi yapıldığı zaman ya annede ya da bebekte şeker hastalığı oluşurmuş🙄🙄 çok saçma geldi sizlere de sorayım dedim
Yama Asyaveannesi36 cnm Bnde yaptrdim 164 cıktı anne de babamda şeker var anlamada gebelik şekeri vardi aile öyküsü var yani bndede cikti malesef 27 haftalik gebeyim diyet yapiyorum
Mayacm YA kızlar bu test nasıl yapılıyo ılk ac karnına verılıyo sonra ılacı ıcıp yıne ac mı verıluyı yoksa ılacı ıctıkten sonra bıseyler yıyıp bıdahamı kan verılıyo bıde kelebegı cıkarmıyolar dımı koldan 😕
cydelf Mayacm benim şöyle oldu; aç karnına sabah gittim ilk açlık kanı aldılar. Daha sonra 75 gr şeker yüklemesi içtim. Doktorumun deyimiyle Nuri Alço gazozu😂 içtikten 1 saat sonra tekrar kan alındı. Daha sonra 2. Saatinde kan alındı. Bu süre zarfında hiç bir şey yemiyor ve içmeyeceksiniz. Benim kelebek takılmadı bence takılmasında fayda var 3 kez kolum delindi 🙄
Zeynpnurr Mayacm ilk açken kan verceksiniz daha sonra şekerli suyu içip 1 saat bekleyip tekrar kan veriyosunuz. Sonra 1 saat daha bekleyip tekrar kan veriyosunuz.
cydelf Mayacm başarırsınız merak etmeyin 🙏☺️ Yeter ki gebelik şekeriniz olmasın. Umarım sonuçlarınız çok iyi gelir.
Mayacm cydelf benı bıraz kan tutuyoda ondan korkuyorum eşimle gıdıcem ama yınede korkuyorım 😢 bıde aldıkları kan mıktarı cok mu yanı her defasında 1 tüp mu alıyolar
cydelf Mayacm ya kıyamam🙄 o kötüymüş işte. Evet şeker için 1er tüp alıyorlar ama benden açlık kanı 2 tüp alındı diğer tüpten hemogram değerlerine bakılması için. Ama normalde şeker için 1 tüp alıyorlar.
Mayacm cydelf cok tesekkur ederım bılgılendırme ıcın ınsallah hayırlısıyla sorunsuz hallederım ☺️ Tekrar cok tesekkurler ❤️
Melek141120 Ay benden hem açlık aldılar hem de içecekten sonra 4 kere baktılar her yarım saatte bir delik deşik oldu kollarım 🤷♀️ Ama benim için sıkıntı yok kan tutmuyor korkmuyorum ondan inşallah sonuçlarınız iyi gelir
Sabirellaaaa emfa1803 benimde yüksek çıktı açlık 200 e yakın oluyordu 180 falan tokluk 250 yi geçiyordu ki seker şikayetim de yoktu farkında değildim bebekte bende normal kilomuzdaydık suyum da cok güzeldi. Sonra 10 gün diyet denedik düşmedi harfi harfine uyduğum halde sonra insülin başladık 1 ay civari insülin kullandım suan dustu şekerim insulini kestiler diyete devam ediyorum gerçekten hiç bozmuyorum ama . Doktorum kontrol altında tutmaya devam edersen hiç bir sıkıntı olmaz güzel gidiyo dedi suyum falan bebek ben hala normaliz psikolojik olarak bittim mi bittim rüyamda tatlı görüyorum orası ayrı 😂 şekeri kontrol altına alamazsanız gebelikten sonra da kalıyormıs yada çocuğa etkileri büyük olıyormus doktor öyle dedi bana
cydelf emfa1803 hayır insüline başlanmadı. Diyetle şeker kontrol altına alınırsa eğer insüline gerek duyulmuyor. Ama eğer diyet ile düşmezse sanırım son çare ilaç kullanımı. Benim çok şükür diyet ile çözüldü.