noname198 Biz Altunizade Bahçeci Umut tüp bebekte yaptırdık. İlk olarak tüm test sonuclarimizla gittik. Eşim üroloji doktoru Bülent hoca, bende Ebru Öztürk’e muayene oldum. Kasım’dan Aralık’a kadar eşim ilaç kullandı. Aralık’ta tekrar spermiogram testi verdi. Yeterli çıkınca benim göbekten yumurta büyütme ignelerim başladı. Bu arada 3-4 günde bir muayene için gittim. Yaklaşık 10-12 gün sonra yumurtalar yeterli boyuta ulaşınca gün verildi haftasonuna. İşlemden 36 saat önce gece çatlatma iğnesi vurdum 2 doz. İşlem günü de eşimden sprem alındı. 18 yumurta toplandı anestezi altında. 17 tanesininin 5.gune ulaşılması gerekiyordu. İlk gün, 3 ve 5.gun aradılar bilgi için. Doktorum o ara rahimde hafif bir kalınlaşma olduğu için rahim dinlendirme yaptı. Adetim başladığında 2.gunu tekrar muayene için gittim. Rahim kalınlığı ve hormon testleri normal çıktığı için haftasonu transfer günü verildi. 5 gün ilaç kullandım ve göbekten iğne ile progestan başladım. Transfer oldu. Onda anestezi uygulanmadı girdim çıktım. Sonrasında 12. Gün yerine 8.gunde test yaptım pozitif idi.
Bizim görümcemden dolayı indirimimiz vardı. Ona rağmen 7-8 bin merkeze, 5 bin ilaca vermiştik. İlkini kaybettim kalp atışı durduğu için. İkinci transfer için tekrar 3-4 bin, ilaçlara da 5-6 bin ödedik. Bu sefer ekstra serumlarim vardı.
Eşimin ilaçlarına da tanıdık eczaneden almaya rağmen 4 bin de onlara gitmişti ortalama.